krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Patrząc na to że mój Karaś może mi się nie udać, postanowiłem zakupić drugi model na konkurs. Jak widać jest to "radziecka muszka" Będzie z pudła, choć tak szczerze to jest pewien haczyk, malowanie, nie ujawnię jeszcze jakie... model nie zachwyca, wnętrze świeci pustką, wnęki kół gładkie jak pupa niemowlęcia XD ale przeżyję, możliwe że dam mu też podłoże, zwykłą mate z trawą Edytowane 19 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 a ja wiem co za malowanko będzie! ale nie powiem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 to ja strzelę-polskie lub amerykańskie Powodzenia, podoba mi się ten samolot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 to ja strzelę-polskie lub amerykańskie nie ale koniec, więcej o tym szaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Pewnie jakieś z marsa Seans-Fiction Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 nie amerykańskie, ale fajny pomysł jachud3 dzięki za dochowanie tajemnicy XD jeśli by ktoś miał doświadczenia z tym modelem to bym był wdzięczny za informacje z czym tu można mieć problem podczas sklejania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ooo I-16 Dokładnie ten sam model zrobiłem w wakacje i dosyć przyjemnie go się składało więc trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 8 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ooo I-16 Dokładnie ten sam model zrobiłem w wakacje i dosyć przyjemnie go się składało więc trzymam kciuki właśnie znalazłem Twój, bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Ciekawie się zapowiada zwłaszcza, że będzie to SF . Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2008 ehh... chciałbym pokazać efekty prac ale pomimo przesiedzenia troche czasu nad modelem, nic nie wynika, a jak wynika to nie jest dobrze: pomalowałem spód skrzydeł na błękitny... i na farbie powstały bąbelki powietrza, które zwykle znikały a tu piana (dosłownie) została i tak zaschła, musiałem to zmyć, pomyślałem że może to pędzelek myty w wodzie z dodatkiem ludwika nie wyschnął do końca i stąd ta piana, a skąd! znowu, no nie wiem co zrobić, a na razie zajmę się śmigłem i silnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Kochajmy posty pod postem ale cUż... Mam pecha na ten konkurs, Karaś okazał się jeszcze za trudny... a jak opisywałem wyżej z I-16 też nie jest zielono, a może i jest: Skrzydełka malowane Pactrą, pierwszy raz musiałem malować zielony 3 warstwy. Czas pokazać o co mi tu chodzi: Historia zmyślona dla tego samolotu: Samolot przejęty przez Niemców, przemalowany w warunkach polowych, (dlatego w miejscach gwiazd, napisów propagandowych itp. będzie inny odcień zielonego). Teraz coś dla ludzi o mocnych nerwach Oto jest efekt problemu przedstawionego w poprzednim poście, malowane, z tym samym efektem z pięć razy. Zegary, nic nadzwyczajnego... Coś jeszcze mniej nadzwyczajnego, czyli siedzenie, macie pomysł co tu można zrobić? Ramki, widać pomalowane na żółto elementy. Chce to dać na mate z trawką, myśle o Kettenkradzie Tamiyi do tego a także o zrobieniu puszek z farbą (w 1/48 ). P.S. Przepraszam że zdjęcia nie są przycięte ale nie miałem czasu zbytnio (czyt. referat z historii). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Akurat tu za duzo wymyślać nie potrzeba. Na pewno jakiś I-16 z krzyżami się znajdzie. Jak poczekasz do jutro to dam Ci trochę schematów dla fińskich rat. No i może maluj po sklejeniu, a napewno po wycięciu z ramek... Przecież to i odtłuścić trzeba, może dlatego tak słabo ci ten niebieski wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 Tzn. co do malowania to jestem free i robię co wymyśliłem, dlatego SF bo DOKŁADNIE taki nie istniał a fińskie zdjątka to się ma. Odtłuściłem, nie ma bata żeby nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Wiedziałem, że to będzie Niemiec Rzeczywiście chyba lepiej byłoby gdybyś malował całość po sklejeniu. A co do tego niebieskiego to może SmokHaosu ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Zgadzam się z przedmówcami- maluj po sklejeniu chociażby ze względu na szpary jakie zostaną przy łączeniu kadłub-skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2008 chciałbym żeby Smoku miał racje, ale naprawde odtłuściłem :/ macie jakieś pomysły odnośnie uatrakcyjnienia wnętrza? jakieś kabelki, pasy (jak jest zrobić?), czy coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 macie jakieś pomysły odnośnie uatrakcyjnienia wnętrza? jakieś kabelki, pasy (jak jest zrobić?), czy coś? A szukałeś w sieci zdjęć kokpitu? EDIT: Znalazłem to: http://www.plastikowe.pl/relacje/lotnicze-3/polikarpow-i-16-typ-24-1-48-eduard Są tam zdjęcia kokpitu. Co prawda model zupełnie inny ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Kolego Krzychu-Onisk najpierw malujesz a potem sklejasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Krzychu, dokładasz sobie de facto roboty malując takie elementy przed sklejeniem ich do kupy. Kibicuję i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Z malowaniem to zależy co i kiedy, no kadłub to pomaluje po sklejeniu, P@wel dzięki, na pewno się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Coś jeszcze mniej nadzwyczajnego, czyli siedzenie, macie pomysł co tu można zrobić? Pasy Rzeczywiście chyba lepiej byłoby gdybyś malował całość po sklejeniu. Trafiony, zatopiony. Zegary mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 Coś jeszcze mniej nadzwyczajnego, czyli siedzenie, macie pomysł co tu można zrobić? Pasy no właśnie, jak zrobić pasy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 no właśnie, jak zrobić pasy? Może z folii aluminiowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Coś jeszcze mniej nadzwyczajnego, czyli siedzenie, macie pomysł co tu można zrobić? Pasy Rzeczywiście chyba lepiej byłoby gdybyś malował całość po sklejeniu. Trafiony, zatopiony. Zegary mi się podobają Coś jeszcze mniej nadzwyczajnego, czyli siedzenie, macie pomysł co tu można zrobić? Pasy no właśnie, jak zrobić pasy? o cholercia, przeczytałem pierwszą stronę i wysłałem posta, zapominając o drugiej ja robię pasy z takiej wstążki jak do prezentów ^^ ale folia to też niezły pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 18 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2008 Chcę jutro nabyć dodatek do I-16 (jak wspominałem) ZDJĘCIE i teraz pytanie, czy takie malowanie Kettena bywało na froncie wschodnim? (okres nie jest ważny) P.S. Choć w sumie jest to SF więc "wszystko" mi wolno, ale wolę się upewnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi