Erni Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 (edytowane) Rozpocząłem prace nad nową dioramką. Na razie wykonałem model budynku z firmy Mini Art farmy francuskiej. Koncepcja na dalszy ciag sie rodzi jak się urodzi pokaże co dalej:) Narazie fotki budynku. Budynek wymaga jeszcze dopieszczenia ale to w trakcie powstawania dioramki. Czekam na opinie n atemat budynku. Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Świetnie wygląda, jak prawdziwy - taki mocno rozświetlony. Podoba mi się mocne zróżnicowanie odcieni kamieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Moją opinię znasz - mówiłem Ci wczoraj. Budynek pomalowałeś po mistrzowsku!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 A jak byś mógł tak napisać krok po kroku jak pomalowałeś ? Tak jak chłop krowie na miedzy. Bo pomalowany jest zaje...... i chciałbym dokładnie wiedzieć co i jak robiłeś malując ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 9 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 9 Grudnia 2008 (edytowane) Pawle a wziąłem sobie farbki i pomalowałem a potem wyciagnąłem wszystko olejami:) Pytasz odpoiwiadam:) Edytowane 9 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gregor Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 wziołem wyciagnołem Rozpoczołem Pisze się z "ą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Moją opinię znasz - mówiłem Ci wczoraj. Budynek pomalowałeś po mistrzowsku!! Prawde mówiąc to dla mnie ten budynek to najlepsza twoja praca w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 A Ty co się po "różnych" chowasz, co!? ;) Chaopa jak ta lala..więc 44`, czy 45`? A może coś wcześniej?:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 11 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2008 Dzieki za przychylne opinie:) Od poniedziałku ruszam dalej z produkcją tylko muszę ustalić sam z sobą co tam bedzie stało. Pod uwagę biore kruppa lub Sdkfz 250 lub 251. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 (edytowane) wziołem wyciagnołem Rozpoczołem Pisze się z "ą" 'zgupiałeś'? A tak na poważnie, jeśli nie masz NIC do powiedzenia w kwestii merytorycznej, to oszczędź sobie bo narażasz się na śmieszność. Bez odbioru. Edytowane 12 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 zgłupiałeś??? Avi mam nadzieję że się nie obrazisz. Erni chałupa świetnościowa, wyciągałeś olejami na bazowej czy cieniowałeś też farbkami?? Jak ta chałupa z drugiej strony wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 zgłupiałeś??? Mr. Green Avi mam nadzieję że się nie obrazisz. Przecież napisałem tak CELOWO, nawet zieloną buźkę dałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Zielonej buźki nie widzę. Ortografia to ortografia, to polskie forum więc używamy języka polskiego. Nie zmniejsza to faktu, że świetna robota. Dach troszeczkę zapadnięty, ale w realnych domach to też występuje, czyli OK. Jedyny minusik (malusi) to malowanie okuć żelaznych na drzwiach - jedyna sztuczność w całym budynku. Cała reszta to mistrzostwo. Teraz tylko dodać jakąś akcję i ekstra dioramka się szykuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Ortografia to ortografia, to polskie forum więc używamy języka polskiego טובההפעם הגזמת! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 טובההפעם הגזמת! No wiesz, tak przy ludziach .... to się krępuję Tak co by całkiem OT nie było, to ja w tych dużych drzwiach, widziałbym jakiegoś Pzkmpf... w formie zasadzki czekającego na nacierające Shermany.. czy takie cuś. Edit: Nie widzę na dachu rynny... tak miało być ? I dodałbym jakieś mchy na dachu. Bo skoro dach lekko się zapadł to ma troszkę lat. Taka delikatna patyna czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 12 Grudnia 2008 Share Napisano 12 Grudnia 2008 Hehe, Erni ma już szczwany plan odnośnie tej dioramy . Ale skoro sam na razie nie powiedział, to i ja się nie wychylę. Chyba chce niespodziankę zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 טובההפעם הגזמת! Confused O co tu chodzi , z jednej strony mnie to irytuje a z jednej ciekawi ,bo nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 13 Grudnia 2008 Share Napisano 13 Grudnia 2008 http://translate.google.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Hehe, Erni ma już szczwany plan odnośnie tej dioramy . Ale skoro sam na razie nie powiedział, to i ja się nie wychylę. Chyba chce niespodziankę zrobić. Ja też wiem - i tez nie powiem -ale pomysł przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 http://translate.google.pl/ Nie znajdziesz To jest w Jidysz - nieco różni się od hebrajskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 14 Grudnia 2008 Share Napisano 14 Grudnia 2008 Trzeba się języków uczyć מי היה מאמין Tak na marginesie już wiem czego mi w tej chacie brak - winorośla (ew winorośli) ! Skoro to Francja to winnica musi być... przynajmniej n murze. A no i te drzwi troszkę za grube... Czekam niecierpliwie, jak się dioramka rozwinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 No i rozpoczeły się prace nad modelem do dioramy. Stanie na niej Krupp Protze z Tamiya waloryzowany silnikiem CMK i blacharką własnej produkcji. Dalszych informacji o koncepcji będę udzielał w trakcie powstawania dioramy:) Ot taka niespodziewajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 Hehehehe, a jednak Krupp No i gitara. Już oczami wyobraźni widzę całą tą niezwykle interesującą dioramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 16 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2008 No Sewer teraz to nawet i Ty nie wiesz jaka będzie koncepcja dioramki:) Musiały nastąpić małe zmiany ale klimat utrzymam taki jak planowałem. A skąd u Ciebie ta pewność co do grubości drzwi? Dałem takie z zestawu i powiem że moim zdaniem źle nie wyglądają. A winorośl jest już tyle ile uważałem dać jej za stosowne na to nie ma akurat żadnych wytycznych . Niebawem wsadzone nowe fotki z dalszej produkcji Kruppa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corsair Napisano 16 Grudnia 2008 Share Napisano 16 Grudnia 2008 kąd u Ciebie ta pewność co do grubości drzwi Żadna pewność, tylko moje subiektywne odczucie. Mam ten minus, że widzę tylko fotki i na ich podstawie wyrabiam sobie opinię, może błędną. Nieważne. To Twój projekt i to Twoje zdanie jest decydujące, nawet jeśli wpadniesz na pomysł by w oknie stał Rusłan z pepeszą, to tylko Ty o tym decydujesz. Co do winorośli to źle się wyraziłem. Myślałem o takiej dobudowanej, ażurowej, drewnianej altance z boku domu, obsadzonej winoroślą. Tak by optycznie uczepić bryłę domu do gruntu. Dodatkowo dowiesiłbym jakieś pranie. Taki klimacik koło domu dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi