Skocz do zawartości

Początek nowej dioramy ...

Erni

Rekomendowane odpowiedzi

Rozpocząłem prace nad nową dioramką. Na razie wykonałem model budynku z firmy Mini Art farmy francuskiej. Koncepcja na dalszy ciag sie rodzi jak się urodzi pokaże co dalej:) Narazie fotki budynku.

DSCN0554.jpg

DSCN0553.jpg

DSCN0555.jpg

DSCN0556.jpg

DSCN0558.jpg

Budynek wymaga jeszcze dopieszczenia ale to w trakcie powstawania dioramki.

Czekam na opinie n atemat budynku.

Edytowane przez Gość

• Odpowiedzi 73
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Świetnie wygląda, jak prawdziwy - taki mocno rozświetlony. Podoba mi się mocne zróżnicowanie odcieni kamieni.

wziołem
wyciagnołem
Rozpoczołem

Pisze się z "ą"

'zgupiałeś'?

A tak na poważnie, jeśli nie masz NIC do powiedzenia w kwestii merytorycznej, to oszczędź sobie bo narażasz się na śmieszność. Bez odbioru.

Edytowane przez Gość

Zielonej buźki nie widzę. Ortografia to ortografia, to polskie forum więc używamy języka polskiego. Nie zmniejsza to faktu, że świetna robota. Dach troszeczkę zapadnięty, ale w realnych domach to też występuje, czyli OK. Jedyny minusik (malusi) to malowanie okuć żelaznych na drzwiach - jedyna sztuczność w całym budynku. Cała reszta to mistrzostwo. Teraz tylko dodać jakąś akcję i ekstra dioramka się szykuje.

טובההפעם הגזמת!

No wiesz, tak przy ludziach .... to się krępuję

Tak co by całkiem OT nie było, to ja w tych dużych drzwiach, widziałbym jakiegoś Pzkmpf... w formie zasadzki czekającego na nacierające Shermany.. czy takie cuś.

Edit: Nie widzę na dachu rynny... tak miało być ? I dodałbym jakieś mchy na dachu. Bo skoro dach lekko się zapadł to ma troszkę lat. Taka delikatna patyna czasu.

Trzeba się języków uczyć מי היה מאמין

Tak na marginesie już wiem czego mi w tej chacie brak - winorośla (ew winorośli) ! Skoro to Francja to winnica musi być... przynajmniej n murze. A no i te drzwi troszkę za grube...

Czekam niecierpliwie, jak się dioramka rozwinie.

No i rozpoczeły się prace nad modelem do dioramy. Stanie na niej Krupp Protze z Tamiya waloryzowany silnikiem CMK i blacharką własnej produkcji. Dalszych informacji o koncepcji będę udzielał w trakcie powstawania dioramy:) Ot taka niespodziewajka

IMG_0012-1.jpg

IMG_0010.jpg

IMG_0009-1.jpg

No Sewer teraz to nawet i Ty nie wiesz jaka będzie koncepcja dioramki:) Musiały nastąpić małe zmiany ale klimat utrzymam taki jak planowałem.

A skąd u Ciebie ta pewność co do grubości drzwi? Dałem takie z zestawu i powiem że moim zdaniem źle nie wyglądają. A winorośl jest już tyle ile uważałem dać jej za stosowne na to nie ma akurat żadnych wytycznych .

Niebawem wsadzone nowe fotki z dalszej produkcji Kruppa.

kąd u Ciebie ta pewność co do grubości drzwi

Żadna pewność, tylko moje subiektywne odczucie. Mam ten minus, że widzę tylko fotki i na ich podstawie wyrabiam sobie opinię, może błędną. Nieważne. To Twój projekt i to Twoje zdanie jest decydujące, nawet jeśli wpadniesz na pomysł by w oknie stał Rusłan z pepeszą, to tylko Ty o tym decydujesz.

Co do winorośli to źle się wyraziłem. Myślałem o takiej dobudowanej, ażurowej, drewnianej altance z boku domu, obsadzonej winoroślą. Tak by optycznie uczepić bryłę domu do gruntu. Dodatkowo dowiesiłbym jakieś pranie. Taki klimacik koło domu dorobić.