Valderin Napisano 10 Września Share Napisano 10 Września Witam serdecznie, postanowilem wyjsc z jaskini i wrzucic conieco. Fotki na szybko, Merkava 4 or Menga. Dzialo - druk 3d- od ET models tak samo blaszki. Zaczety jeszcze przed pt-91, ale w koncu skonczony i pomalowany. Meng jak to Meng - ladnie siadaja czesci razem, wiec problemow nie bylo. Przy blaszkach od ET i rozmiarze niektorych prawie osiwialem Malowane Atomami od Miga, panel liner od Tamki i brudzing VMS. Podstawka to styrodur, balsa, asfalt od AK i reszta to VMS: smart mud, pigmenty czy inne kamyczki. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drab Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Super diorama. Super opis! Malowanie/oznakowanie jakieś współczesne, ze strefy opatrunku? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września 10 minut temu, drab napisał: Super diorama. Super opis! Malowanie/oznakowanie jakieś współczesne, ze strefy opatrunku? Nie az tak wspolczesne, kalki w boxie jesli mnie pamiec nie myli sa dla czolgow na wzgorzach golan z 2016. Nic konkretnego nie bylo zamierzone poza tym ze bardzo cenie sobie koalang Dr Szewko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Jest taki dobry obyczaj, że w tytule najpierw pisze się nazwę modelu, producenta i skalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września 16 godzin temu, Valderin napisał: Bardzo udany model jak i podstawka , podobają mi się. Co do blaszek ET , nie są takie najgorsze gdzieś mam ten zestaw i po sprawdzeniu zawartości i jakości mogę powiedzieć tylko tyle iż większość jest do wykorzystania. Znam zestawy które ustępują nie tylko jakością ale i zawartością , często zestawowe części modelu nie tylko są bliższe oryginałom ale ich zastąpienie blaszką nie wiele wnosi , a dodatkowo często wykorzystamy z blaszek niewielką ilość a co z resztą. Powodzenia przy następnych projektach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września Bardziej mi chodzilo o to ze niektore czesci sa maciupkie, i az musialem sobie przez to kupic porzadna lampe ze szklem powiekszajacym Jakosciowo nie mam co narzekac lubie ET models Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września Godzinę temu, bulik58 napisał: Bardzo udany model jak i podstawka , podobają mi się. Co do blaszek ET , nie są takie najgorsze gdzieś mam ten zestaw i po sprawdzeniu zawartości i jakości mogę powiedzieć tylko tyle iż większość jest do wykorzystania. Znam zestawy które ustępują nie tylko jakością ale i zawartością , często zestawowe części modelu nie tylko są bliższe oryginałom ale ich zastąpienie blaszką nie wiele wnosi , a dodatkowo często wykorzystamy z blaszek niewielką ilość a co z resztą. Powodzenia przy następnych projektach. Bardziej mi chodzilo o to ze niektore czesci sa maciupkie, i az musialem sobie przez to kupic porzadna lampe ze szklem powiekszajacym Jakosciowo nie mam co narzekac lubie ET models 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Fajnie wyszło, wielki plus za opis na podstawce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Września Share Napisano 11 Września Idealna scena drogi na Zachodnim Brzegu Jordanu. Realistyczny asfalt i naturalne brudzenie. Bardzo mi się podoba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 11 Września Autor Share Napisano 11 Września 3 godziny temu, Barthass napisał: Fajnie wyszło, wielki plus za opis na podstawce Armia rzymianska jedzie odsylac filistynow na droge do jerozolimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemoL Napisano 13 Września Share Napisano 13 Września Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 16 Września Share Napisano 16 Września Bardzo fajna i realistycznie pobrudzona Merkawa, dobrze wykonana podstawka dodaje uroku. Opis ciekawy Modeli Cahalu nigdy nie jest za wiele. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 16 Września Autor Share Napisano 16 Września 12 godzin temu, GreGG24 napisał: Bardzo fajna i realistycznie pobrudzona Merkawa, dobrze wykonana podstawka dodaje uroku. Opis ciekawy Modeli Cahalu nigdy nie jest za wiele. Obok Merkavy 4 stoi M109 Doher, a w pudlach jeszcze merkava 2, 3 i namer... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 19 Września Share Napisano 19 Września (edytowane) W dniu 16.09.2025 o 23:25, Valderin napisał: Obok Merkavy 4 stoi M109 Doher, a w pudlach jeszcze merkava 2, 3 i namer... Co kolejne wylosowałeś , Dohera masz już gotowego ? Edytowane 19 Września przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 19 Września Autor Share Napisano 19 Września 49 minut temu, bulik58 napisał: Co kolejne wylosowałeś , Dohera masz już gotowego ? Dohera machnalem gdzies tam w tamtym roku, to byl ten od Kinetica. Matko z corka myslalem ze zejde skladajac ten model. O ile jeszcze model spasowany to instrukcja to jakas katastrofa. W kazdym kroku praktycznie byly bledy. Do IDFu pewnie nie wroce przez chwile. Mam stash na 40 pare modeli w pudelkach wiec jest z czego wybierac 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 20 Września Share Napisano 20 Września 18 godzin temu, Valderin napisał: Dohera machnalem gdzies tam w tamtym roku, to byl ten od Kinetica. Matko z corka myslalem ze zejde skladajac ten model. O ile jeszcze model spasowany to instrukcja to jakas katastrofa. W kazdym kroku praktycznie byly bledy. Ja Dohera mam z AFV gotów pod malowanie, składając go wielokrotnie zastanawiałem się czy go nie odłożyć i nie kupić właśnie tego z Kinetica . Instrukcja też zawiera parę błędów, niejasności , uproszczeń które bez dobrych zdjęć ani rusz. Największym problemem jest nie instrukcja a plastyk i problem ze złożeniem do kupy. Dotyczy to zwłaszcza spasowania tylnej ścianki wieży , a klej typu Tamiya Extra Thin Cement rozpuszcza / zmiękcza plastyk. Problem ze złożeniem/dopasowaniem niektórych elementów bierze się według mnie z użycia niektórych części/ramek do wersji A1 Rohev . Dorzucałeś jakieś dodatkowe elementy bo mam takie wrażenie , a nie mam instrukcji pod ręką aby to porównać. Podoba mi się twój Doher, będzie miał podstawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 22 Września Autor Share Napisano 22 Września W dniu 20.09.2025 o 10:07, bulik58 napisał: Ja Dohera mam z AFV gotów pod malowanie, składając go wielokrotnie zastanawiałem się czy go nie odłożyć i nie kupić właśnie tego z Kinetica . Instrukcja też zawiera parę błędów, niejasności , uproszczeń które bez dobrych zdjęć ani rusz. Największym problemem jest nie instrukcja a plastyk i problem ze złożeniem do kupy. Dotyczy to zwłaszcza spasowania tylnej ścianki wieży , a klej typu Tamiya Extra Thin Cement rozpuszcza / zmiękcza plastyk. Problem ze złożeniem/dopasowaniem niektórych elementów bierze się według mnie z użycia niektórych części/ramek do wersji A1 Rohev . Dorzucałeś jakieś dodatkowe elementy bo mam takie wrażenie , a nie mam instrukcji pod ręką aby to porównać. Podoba mi się twój Doher, będzie miał podstawkę? tak wszystkie plandeki, skrzynki i inne to zywica - Black Dog takie robi. A, no i lufa tez aftermarket metal z drukiem 3d - na Ali kupilem, nie pamietam jak sie ta chinska firma nazywa ktora robi te lufy. Wiesz co, nie planowalem podstawki pod tego dohera jak go konczylem, ale moze kiedys..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 23 Września Share Napisano 23 Września 13 godzin temu, Valderin napisał: W takim stanie jest moja , lufę też dałem ale kompletnie metalową . Jak widać na kadłubie dorobiłem spaw i mocowanie , fotki znalazłem za późno i teraz sztukuję Żywicę BD widziałem ale naczytałem się tyle negatywnych opinii o ich wyrobach iż zrezygnowałem. Będę chyba sam coś dorabiał lub korzystał z tego co mam w magazynku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 24 Września Autor Share Napisano 24 Września W dniu 23.09.2025 o 11:59, bulik58 napisał: W takim stanie jest moja , lufę też dałem ale kompletnie metalową . Jak widać na kadłubie dorobiłem spaw i mocowanie , fotki znalazłem za późno i teraz sztukuję Żywicę BD widziałem ale naczytałem się tyle negatywnych opinii o ich wyrobach iż zrezygnowałem. Będę chyba sam coś dorabiał lub korzystał z tego co mam w magazynku no to na pewnym portalu chinskim kupisz knock off BD za tanioche Swoja droga, ja mam zestaw BD do AS90 i bylem bardzo zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 25 Września Share Napisano 25 Września 13 godzin temu, Valderin napisał: ja mam zestaw BD do AS90 i bylem bardzo zadowolony. Ten zestaw masz na myśli ? Fajny jest ale to głównie plandeki itp. Ja kupiłem kiedyś taki zestaw AA-A060 od Accurate Armour , chodziło mi głównie o wymianę błędnie wykonanych elementów pojazdu , choć lufę wymieniłem na tą od RB.-Model Oba zestawy nie są już produkowane https://www.mojehobby.pl/zdjecia/6/7/5/2842_rn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valderin Napisano 25 Września Autor Share Napisano 25 Września 58 minut temu, bulik58 napisał: Ten zestaw masz na myśli ? Fajny jest ale to głównie plandeki itp. Ja kupiłem kiedyś taki zestaw AA-A060 od Accurate Armour , chodziło mi głównie o wymianę błędnie wykonanych elementów pojazdu , choć lufę wymieniłem na tą od RB.-Model Oba zestawy nie są już produkowane https://www.mojehobby.pl/zdjecia/6/7/5/2842_rn.jpg Tak ten, w sumie mi o plandeki wlasnie chodzilo wiec dostalem co chcialem do mojego AS90 lufe tez od RB uzylem i gaski od bronco 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi