Skocz do zawartości

1/35 Merkava 4

Valderin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

postanowilem wyjsc z jaskini i wrzucic conieco.

Fotki na szybko, Merkava 4 or Menga. Dzialo - druk 3d- od ET models tak samo blaszki. Zaczety jeszcze przed pt-91, ale w koncu skonczony i pomalowany.

Meng jak to Meng - ladnie siadaja czesci razem, wiec problemow nie bylo. Przy blaszkach od ET i rozmiarze niektorych prawie osiwialem :D 

Malowane Atomami od Miga, panel liner od Tamki i brudzing VMS.

Podstawka to styrodur, balsa, asfalt od AK i reszta to VMS: smart mud, pigmenty  czy inne kamyczki.

IMG_20250910_194903.jpg

IMG_20250910_195057.jpg

IMG_20250910_195127.jpg

IMG_20250910_195153.jpg

IMG_20250910_195414.jpg

• Like 12

10 minut temu, drab napisał:
Super diorama.
Super opis!
Malowanie/oznakowanie jakieś współczesne,  ze strefy opatrunku?

Nie az tak wspolczesne,  kalki w boxie jesli mnie pamiec nie myli sa dla czolgow na wzgorzach golan z 2016. Nic konkretnego nie bylo zamierzone poza tym ze bardzo cenie sobie koalang Dr Szewko 😉

16 godzin temu, Valderin napisał:

Bardzo udany model jak i podstawka , podobają mi się. Co do blaszek ET , nie są takie najgorsze  gdzieś mam ten zestaw i po sprawdzeniu zawartości i jakości mogę powiedzieć tylko tyle iż większość jest do wykorzystania. Znam zestawy które ustępują nie tylko jakością ale i zawartością , często zestawowe części modelu nie tylko są bliższe oryginałom ale ich zastąpienie blaszką nie wiele wnosi , a dodatkowo często wykorzystamy z blaszek niewielką ilość  a co z resztą. Powodzenia przy następnych projektach.

• Like 1

Godzinę temu, bulik58 napisał:

Bardzo udany model jak i podstawka , podobają mi się. Co do blaszek ET , nie są takie najgorsze  gdzieś mam ten zestaw i po sprawdzeniu zawartości i jakości mogę powiedzieć tylko tyle iż większość jest do wykorzystania. Znam zestawy które ustępują nie tylko jakością ale i zawartością , często zestawowe części modelu nie tylko są bliższe oryginałom ale ich zastąpienie blaszką nie wiele wnosi , a dodatkowo często wykorzystamy z blaszek niewielką ilość  a co z resztą. Powodzenia przy następnych projektach.

Bardziej mi chodzilo o to ze niektore czesci sa maciupkie, i az musialem sobie przez to kupic porzadna lampe ze szklem powiekszajacym 😉 Jakosciowo nie mam co narzekac lubie ET models

• Like 1