Thalgonis Posted September 12 Share Posted September 12 (edited) Za WiKi: „Zbudowany jako prototyp w 1943 przez firmę Daimler-Benz. Pojazd został wydobyty z rzeki Pilicy (w której „spoczął” 18.01.1945) w 1999 r. Renowacja została zakończona w 2005 r. i pojazd jest obecnie sprawny technicznie.” Można tylko dodać, że mamy unikat na skalę światową, chyba jedyny odrestaurowany egzemplarz Drugi bohater tej galerii to jedne z najlepszych w tamtych czasach dział zarówno przeciwlotniczych jak i przeciwpancernych. Warsztat -> tutaj Edited September 12 by Thalgonis 20 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted September 12 Share Posted September 12 Fajny model, ale dlaczego takie małe zdjęcia? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted September 12 Author Share Posted September 12 11 minut temu, Kalor napisał: Fajny model, ale dlaczego takie małe zdjęcia? Dziękuję „Małe” ???? Zawsze takie wsadzam... Chyba, że nie rozumiem, co miałeś na myśli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted September 12 Share Posted September 12 9 minut temu, Thalgonis napisał: Dziękuję „Małe” ???? Zawsze takie wsadzam... Chyba, że nie rozumiem, co miałeś na myśli... A dałbyś w przyszłości radę coś więcej niż 1200x700px? Malujesz fajnie a ciężko coś podejrzeć bo nawet na dużym monitorze zdjęcia są niewiele większe niż moja dłoń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted September 12 Author Share Posted September 12 (edited) 31 minut temu, Kalor napisał: A dałbyś w przyszłości radę coś więcej niż 1200x700px? Malujesz fajnie a ciężko coś podejrzeć bo nawet na dużym monitorze zdjęcia są niewiele większe niż moja dłoń. moment... Czyżby forum obcinało zdjęcia? Wszystkie swoje fotki daję na 2048 na dłuższym boku... Mam tak ustawiony szablon PS. mógłbyś sprawdzić pierwszą z brzegu moją poprzednią galerię i zobaczyć jaką widzisz rozdziałkę? Jakakolwiek fotka, wszystkie powinny mieć 2048... PS2. w zwykłym systemowym podglądzie te fotki mają tak: Edited September 12 by Thalgonis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted September 12 Share Posted September 12 Wszystkie zdjęcia wrzucone na forum mam szerokie na max 1200px, nigdy nie udało mi się większych wyciągnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted September 12 Author Share Posted September 12 1 godzinę temu, Kalor napisał: Wszystkie zdjęcia wrzucone na forum mam szerokie na max 1200px, nigdy nie udało mi się większych wyciągnąć. No to nie wiem o co chodzi... Sorka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted September 12 Share Posted September 12 42 minuty temu, Thalgonis napisał: No to nie wiem o co chodzi... Sorka. Strzelam że forum przy załączaniu zdjęcia samo przeskalowuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAW Posted September 13 Share Posted September 13 Imponujące w rozmiarze i w miłym dla oka wykonaniu. Grunt by się przydał 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted September 14 Author Share Posted September 14 9 godzin temu, TAW napisał: Imponujące w rozmiarze i w miłym dla oka wykonaniu. Grunt by się przydał Dziękuję Wiem, że by się przydał… W ostatnim poście w warsztacie napisałem dlaczego „zrezygnowałem” Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipa Posted September 21 Share Posted September 21 Mogłeś dać jakieś ciapki na masce FLAKa. Gdzieś czytałem, ze podobno niemce się szybko zorientowały, że kilkumetrowy kwadrat jest dość dobrze widoczny z daleka... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted October 13 Author Share Posted October 13 Dodałem „grunt” do tej kompozycji 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 13 Share Posted October 13 Godzinę temu, Thalgonis napisał: Dodałem „grunt” do tej kompozycji Nie można tak było od razu , spałbyś spokojnie a my mielibyśmy co oglądać. A teraz na poważnie, prezentuje się dużo lepiej podoba mi się . Z ciekawości , jak wielka jest ta podstawka, instalacje el. zrobiłeś z drutu ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted October 13 Author Share Posted October 13 Verydankeszenke 50 x 14 - czyli taki podstawkowy tramwaj Instalacja to zwykła krawiecka nitka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted October 13 Share Posted October 13 2 godziny temu, Thalgonis napisał: Dodałem „grunt” do tej kompozycji No i teraz się to prezentuje 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marioba Posted October 26 Share Posted October 26 Też pięknie! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts