rollingstones Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 wiem, ale mi płacą za to aby robił dobre wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 ach, stare dobre porzekadło: bo obijać się musi ktoś, by tyrać ktoś musiał ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Grudnia 2008 Share Napisano 24 Grudnia 2008 ale oberwal,dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 24 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2008 niemało oberwał fakt, ale właśnie taki styl mnie "jara", dzieki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 Swietne obicia, tylko tak jakos malo wycieniowany, wyglada jak sloik z musztarda (chyba ze to wina mojego monitora). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 I ja dopiero teraz odkryłem ten wątek ... No to teraz przegiąłeś. Już nie tylko jesteś "Rafał złoty", ale Ci jeszcze do tytulatury trzeba dopisać "Rafał dioramowy" (no i "Rafcio - kolejarz" ). Nie wiedziałem, że w tobie drzemie taki "potencjał podstawkowy". Osobiście "tło" podoba mi się bardziej od "głównego bohatera" (swoją drogą te kamloty/odłamki z torowiska musiały być naprawdę duuuuuuuże, że płytę pancerną tak wgniotły... ). Jak zwykle nie podoba mi się "prostospudłowość" modelu. Może by tak wreszcie jakaś walorka, a nie tylko artyzm malowania? P.S. Czyżby pod choinką Twojszą znalazł się jakiś kolejny Panzerzug? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 25 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2008 No cóż Adam, jeśli tam nie widać cieniowania, to nie wiem jakby miało wyglądać, zważywszy że to model na dioramke i nie może być pstrokaty,a mnie się zdawał że już teraz jest za mocno Kazio,a co rozumiesz przez walorke? Blachy dałem(czyżbyś nie cofnął wątków wstecz?),a jeśliby to miało być lepiej(mm w mm - co mnie oczywiście nie interere) byłoby budować CAŁY od podstaw - tylko po co wtedy kupować jakikolwiek model ? Co do odłamków i rykoszetów - to się kompletnie nie zgodzę, ale i polemizował nie będę - i tak nic z tego nie wyniknie Pod choinka modeli nie było, mam ich tyle, że nie wiem czy wszystkie uda mi się zbudować, za to książeczki były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 25 Grudnia 2008 Share Napisano 25 Grudnia 2008 No to Rafale pochwal się prezentami w odpowiednim dziale.(nie czuje jak mi się rymuje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2008 Bodajże są umieszczone w dziale z takowymi, więc zbędne moim zdaniem dopisywanie kolejnych pozycji,takich samych. Germańcy prawie gotowi i po uporaniu się z ziemią z innej relacji, tu mogę na spokojnie zlizywac rany Zatem do spisania, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2009 Blinda już prawie na finiszu, pewne zabiegi muszę wykonać juz na podstawce. Główne zadanie zaczepno obronne wykonane.Podwozie ma syf - i miałem spory dylemat. Czy zrobic ja tylko jako pojazd szynowy, czy strikte kołowoszynowy. Wypośrodkowałem. Na kołach zostawiłem resztki farby z lakierni polowej, gumy są podziurawione, więc nieco je spłaszczyłem i wysunąłem na zewnątrz felgi. Mocno ubabrałem kolorem ziemi oliwkowo,brązowo, szarawej, dół natomiast powyższe, oraz trochę syfku szynowego - pyłów, rdzy itd. Zasadniczo mogłem dać normalny, standardowe lepiszcze, jakie przywiera do pojazdów - ale na torach wyglądałoby to conajmniej dziko. Postawiłem na zmywany osad z pancerza, teren pagórkowaty, więc chyba nie muszę tłumaczyć skąd on tak wysoko - dość wyraźny, wg mojej opinii nadał modelowi charakteru. Powód? Za mocno pokoloryzowałem blinde. Model bez podstawki, a model z dioramką to dwie różne historie i musiałem stonować tą pstrokatość powłok malarskich - niektórzy wiedzą ocb, samemu czyniąc takie zabiegi. Reasumując, blinda w 99% ukończona i nie przewiduję w jej wyglądzie już żadnych poważniejszych zmian. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Stycznia 2009 Share Napisano 11 Stycznia 2009 rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Rafał napisz coś wiecej o oponach (pigmenty itd), świetnie zrobione to i pomysł trzeba kupić. No i reszta oczywiscie trzyma poziom. Fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Jacku, w tych oponach nie ma nic nadzwyczajnego, po prostu wykorzystałem to że są....gumowe i czarne,przy czym na wstępie nie wiedziałem co będzie - rozcieńczalnik i guma. Pierwsza warstwa to płukanka z jasnych pigmentów, 2 to suchy pigment nanoszony pędzlem - zewnętrzne partie opon minimalnie podsyfione tym co torowiska. A , i felgę, wewnątrz maznąłem czarnym akrylem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Widzę, że Autoblinda nabrała kształtów i kolorków. Odpryski SUPER wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Projekt ukończony, galeria końcowa: viewtopic.php?p=185964#185964 pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi