Arkos22 Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Niemiecka haubica sFH 18 150mm Kampania Wrześniowa 1939 Model malowany Vallejo Air, brudzony chemią od AK i na koniec dałem lakier bezbarwny Ultra Mat z AK Producent First to Fight Skala 1/72 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Bardzo fajny model, tylko, że niewiele na tych fotkach widać. Skoro model jest w "poprzek" to dlaczego fotki są w pionie ? Jeśli już to można wykadrować model i powiększyć zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Zbliżeń na delikwentkę trochę poproszę! Ale za cieniowanie i tematykę artyleryjską oczywiście daję lajka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września Godzinę temu, Merten napisał: Zbliżeń na delikwentkę trochę poproszę! Ale za cieniowanie i tematykę artyleryjską oczywiście daję lajka. Dzisiaj wieczorem lub jutro wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 29 Września Share Napisano 29 Września Fajna podoba się Zawsze możesz obrobić fotki w jakimś programie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 29 Września Autor Share Napisano 29 Września 12 minut temu, Adamo722 napisał: Fajna podoba się Zawsze możesz obrobić fotki w jakimś programie Problem w tym że z tymi programami jestem lewy ale się postaram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Października Share Napisano 2 Października Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października 9 godzin temu, patrykd napisał: Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Jak nie ma jak jest. Może trochę, ziemi/kurzu by się przydało na podwoziu ale skoro nie ma podstawki to IMO jest akuratnie, Mnie się podoba! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października Godzinę temu, R_Mazzi napisał: Jak nie ma jak jest. Może trochę, ziemi/kurzu by się przydało na podwoziu ale skoro nie ma podstawki to IMO jest akuratnie, Mnie się podoba! Wheathering to nie wash. To elementy postarzania oraz brudzenia modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października 11 godzin temu, patrykd napisał: Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Jest na haubicy. Nie dawałem tylko pyłu i ziemii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października Na tej fotce wygląda to dużo lepiej , podoba mi się. Jeśli mogę coś podpowiedzieć - ten biało czerwone palik zrób np. z cienkiego drutu bo wygląda za grubo . i można trochę zarysować oba kolory na znak iż była używana przykładowy model 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października 4 godziny temu, bulik58 napisał: Na tej fotce wygląda to dużo lepiej , podoba mi się. Jeśli mogę coś podpowiedzieć - ten biało czerwone palik zrób np. z cienkiego drutu bo wygląda za grubo . i można trochę zarysować oba kolory na znak iż była używana przykładowy model Bardzo cenna podpowiedź! Szczerze to ja myślałem że są drewniane. Człowiek całe życie się uczy ciężko byłoby go usunąć bo był cały odlany 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 3 Października Share Napisano 3 Października 2 godziny temu, Arkos22 napisał: Bardzo cenna podpowiedź! Szczerze to ja myślałem że są drewniane. Człowiek całe życie się uczy ciężko byłoby go usunąć bo był cały odlany Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 3 Października Autor Share Napisano 3 Października 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . Będzie okazja przy następnym modelu. Tym razem w pozycji transportowej. Wykorzystam cenna poradę. Dzięki wielkie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Fajny modelik. Podoba mi się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 6 Października Share Napisano 6 Października W dniu 3.10.2025 o 17:56, bulik58 napisał: Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . W dniu 3.10.2025 o 19:31, Arkos22 napisał: Będzie okazja przy następnym modelu. Tym razem w pozycji transportowej. Wykorzystam cenna poradę. Dzięki wielkie! Podpowiem jeszcze że takie rzeczy można zrobić z profilów HIPS o przekroju kołowym. Występują w różnych średnicach. Drut czasami ciężko wyprostować idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkos22 Napisano 6 Października Autor Share Napisano 6 Października Godzinę temu, Endrju napisał: Podpowiem jeszcze że takie rzeczy można zrobić z profilów HIPS o przekroju kołowym. Występują w różnych średnicach. Drut czasami ciężko wyprostować idealnie. Akurat tego mam pełno gdzieś u siebie w zakamarkach i szafach Uwielbiam to forum. Dużo ciekawych porad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi