Arkos22 Posted September 29 Share Posted September 29 Niemiecka haubica sFH 18 150mm Kampania Wrześniowa 1939 Model malowany Vallejo Air, brudzony chemią od AK i na koniec dałem lakier bezbarwny Ultra Mat z AK Producent First to Fight Skala 1/72 14 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_OldMan_ Posted September 29 Share Posted September 29 Bardzo fajny model, tylko, że niewiele na tych fotkach widać. Skoro model jest w "poprzek" to dlaczego fotki są w pionie ? Jeśli już to można wykadrować model i powiększyć zdjęcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merten Posted September 29 Share Posted September 29 Zbliżeń na delikwentkę trochę poproszę! Ale za cieniowanie i tematykę artyleryjską oczywiście daję lajka. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted September 29 Author Share Posted September 29 Godzinę temu, Merten napisał: Zbliżeń na delikwentkę trochę poproszę! Ale za cieniowanie i tematykę artyleryjską oczywiście daję lajka. Dzisiaj wieczorem lub jutro wrzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted September 29 Share Posted September 29 Fajna podoba się Zawsze możesz obrobić fotki w jakimś programie 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted September 29 Author Share Posted September 29 12 minut temu, Adamo722 napisał: Fajna podoba się Zawsze możesz obrobić fotki w jakimś programie Problem w tym że z tymi programami jestem lewy ale się postaram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted October 2 Share Posted October 2 Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted October 3 Share Posted October 3 9 godzin temu, patrykd napisał: Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Jak nie ma jak jest. Może trochę, ziemi/kurzu by się przydało na podwoziu ale skoro nie ma podstawki to IMO jest akuratnie, Mnie się podoba! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrykd Posted October 3 Share Posted October 3 Godzinę temu, R_Mazzi napisał: Jak nie ma jak jest. Może trochę, ziemi/kurzu by się przydało na podwoziu ale skoro nie ma podstawki to IMO jest akuratnie, Mnie się podoba! Wheathering to nie wash. To elementy postarzania oraz brudzenia modelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted October 3 Author Share Posted October 3 11 godzin temu, patrykd napisał: Czemu na haubicy nie ma weatheringu? Jest na haubicy. Nie dawałem tylko pyłu i ziemii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 3 Share Posted October 3 Na tej fotce wygląda to dużo lepiej , podoba mi się. Jeśli mogę coś podpowiedzieć - ten biało czerwone palik zrób np. z cienkiego drutu bo wygląda za grubo . i można trochę zarysować oba kolory na znak iż była używana przykładowy model 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted October 3 Author Share Posted October 3 4 godziny temu, bulik58 napisał: Na tej fotce wygląda to dużo lepiej , podoba mi się. Jeśli mogę coś podpowiedzieć - ten biało czerwone palik zrób np. z cienkiego drutu bo wygląda za grubo . i można trochę zarysować oba kolory na znak iż była używana przykładowy model Bardzo cenna podpowiedź! Szczerze to ja myślałem że są drewniane. Człowiek całe życie się uczy ciężko byłoby go usunąć bo był cały odlany 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bulik58 Posted October 3 Share Posted October 3 2 godziny temu, Arkos22 napisał: Bardzo cenna podpowiedź! Szczerze to ja myślałem że są drewniane. Człowiek całe życie się uczy ciężko byłoby go usunąć bo był cały odlany Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted October 3 Author Share Posted October 3 1 godzinę temu, bulik58 napisał: Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . Będzie okazja przy następnym modelu. Tym razem w pozycji transportowej. Wykorzystam cenna poradę. Dzięki wielkie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 5 Share Posted October 5 Fajny modelik. Podoba mi się. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted October 6 Share Posted October 6 W dniu 3.10.2025 o 17:56, bulik58 napisał: Mogły być metalowe i drewniane , a drut podałem dlatego iż masz różne grubości. Teraz już za późno szkoda psuć model ale to wskazówka na przyszłość . W dniu 3.10.2025 o 19:31, Arkos22 napisał: Będzie okazja przy następnym modelu. Tym razem w pozycji transportowej. Wykorzystam cenna poradę. Dzięki wielkie! Podpowiem jeszcze że takie rzeczy można zrobić z profilów HIPS o przekroju kołowym. Występują w różnych średnicach. Drut czasami ciężko wyprostować idealnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkos22 Posted October 6 Author Share Posted October 6 Godzinę temu, Endrju napisał: Podpowiem jeszcze że takie rzeczy można zrobić z profilów HIPS o przekroju kołowym. Występują w różnych średnicach. Drut czasami ciężko wyprostować idealnie. Akurat tego mam pełno gdzieś u siebie w zakamarkach i szafach Uwielbiam to forum. Dużo ciekawych porad! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts