Paweł Czarnocki Napisano 31 Października Share Napisano 31 Października Czekam na Twoją pracę z tym zestawem. Już sobie odkładam środki pieniężne na niego ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 15 Listopada Share Napisano 15 Listopada W dniu 24.10.2025 o 08:45, sas55 napisał: Dzień dobry, Szukaj Jarkku a to co zamieściłeś nada się dla tych, którzy chcą zrobić model z wnętrzem. Ja pisałem w pierwszym poście, że wnętrze jest dość dobrze udokumentowane a nam chodzi o elementy zewnętrzne w szczególności o mocowanie anteny. Nie wiem jak Pani Ala projektuje wieżę. Jeśli będzie pełna to z wnętrzem będzie można zrobić pojazd z zestawu Takoma. Natomiast to zdjęcie świetnie pokazuje sposób mocowania ,,brwi Breżniewa'' i grube spawy. To się może Pani Ali przydać. Dobrze widoczny jest także pojemnik na płyn spryskiwacza i pojemnik na gaśnice p-napalmowe. Pozdrawiam Andrzej Witam. Instrukcję mam ponownie w ręku. Niestety więcej na temat masztów i radiostacji, niż pokazałem wcześniej, w instrukcji nie ma. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada Dzień dobry, Niestety mogę powiedzieć cytując klasyka: ,,wiedziałem, że tak będzie''. Tematem zajmuję się już kilka lat i nawet mam kolegę w Kętach, ale jak dotąd nikt nic nie pamięta. Instrukcja do masztów MTP-101 i MTP-102 (który nas interesuje} jest/była dostępna w necie, ale tam jest tylko o mocowaniu masztu na podłożu. Może ktoś coś znajdzie a także może ktoś ma lepsze ,,dojście'' do byłych pracowników w Kętach lub weteranów używających Merid. W trakcie moich poszukiwań trafiłem na posiadacza takiego masztu i porobił dla mnie zdjęcia, które tu zaprezentuję. Niestety także jest to maszt naziemny. SZUKAJMY DALEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada i ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 19 Listopada Autor Share Napisano 19 Listopada Jeszcze... Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada (edytowane) Maszt teleskopowy pneumatyczny MPT-101/A był Edytowane 21 Listopada przez bulik58 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 21 Listopada Autor Share Napisano 21 Listopada (edytowane) Super. Dzięki Edytowane 21 Listopada przez sas55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada (edytowane) W dniu 19.11.2025 o 08:06, sas55 napisał: Tematem zajmuję się już kilka lat i nawet mam kolegę w Kętach, ale jak dotąd nikt nic nie pamięta.Instrukcja do masztów MTP-101 i MTP-102 (który nas interesuje} jest/była dostępna w necie, ale tam jest tylko o mocowaniu masztu na podłożu. jest/była dostępna w necie, ale tam jest tylko o mocowaniu masztu na podłożu. Hella pomyliłeś miejsca , MW nie ma nic wspólnego z Ogólnopolską Olimpiadą Językową . Tak to bywa gdy się nie pamięta co się pisze , a potem się ośmieszasz i kasujesz własne wpisy . Edytowane Niedziela o 05:38 przez bulik58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano Piątek o 12:21 Autor Share Napisano Piątek o 12:21 Dzień dobry, Jak pisałem zajmuję się tym tematem od dawna i mam kolegę w Kętach, który obiecał się dowiedzieć i odpowiedział mi, że niczego się nie dowiedział. Nie podejrzewam go o nic, ale w ostatecznej determinacji postanowiłem sam się dowiedzieć i zadzwoniłem do zakładu. Zakład zmienił nazwę, ale uprzejmy pan w dziale konstrukcyjnym powiedział mi, że się dowie czy dokumentacja do anten się zachowała w zakładzie albo gdzie została przekazana. Mam zadzwonić w drugim tygodniu grudnia i jeśli coś w ogóle będzie wiadomo, podejmę decyzję. Albo kontynuacja poszukiwań albo rezygnacja i działanie z tym o czym wiadomo. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano Piątek o 13:30 Share Napisano Piątek o 13:30 @sas55 Na tej grupie na facebooku piszą czasem w komentarzach, że służyli na Meridach. Zapytaj, może ktoś się trafi, kto ma fotki, albo coś pamięta. https://www.facebook.com/groups/256092245325489 Możesz też na facebooku poszukać stron jednostek które miały Meridy i zapytać, czy nie mają jakichś zdjęć w archiwum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano Piątek o 16:46 Autor Share Napisano Piątek o 16:46 3 godziny temu, TM48 napisał: Na tej grupie na facebooku piszą czasem w komentarzach, że służyli na Meridach. Zapytaj, może ktoś się trafi, kto ma fotki, albo coś pamięta. https://www.facebook.com/groups/256092245325489 Możesz też na facebooku poszukać stron jednostek które miały Meridy i zapytać, czy nie mają jakichś zdjęć w archiwum Dzięki, na FB już napisałem i będę kontynuował. Do Międzyrzecza zadzwonię albo napiszę do rzecznika prasowego. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 11 godzin temu Share Napisano 11 godzin temu (edytowane) Z tego co kiedyś czytałem to podstawy mocujące anteny na pojazdach nie były wykonywane w Kętach. PS. I się wyjaśniło Kęty dostarczały gołe maszty. Cały osprzęt mocujący dostarczał ktoś inny. Witek Edytowane 11 godzin temu przez Witek Cisłak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu 10 godzin temu, Witek Cisłak napisał: Z tego co kiedyś czytałem to podstawy mocujące anteny na pojazdach nie były wykonywane w Kętach. PS. I się wyjaśniło Kęty dostarczały gołe maszty. Cały osprzęt mocujący dostarczał ktoś inny. Witek Zobaczymy czy ten gość z Kęt coś ustali bo jakieś fabryczne kwity do masztu też by się przydały. Jeśli zachowała się jakakolwiek dokumentacja fabryczna to może będzie podane skąd były podstawy. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sas55 Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Ooo, widzę że pani Ala już skończyła projekt, więc Merida jest już na polskim rynku modelarskim. Cieszę się. Pozdrawiam Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi