Ostach Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Witam. Ktoś prosił o szczegółowy in-box więc oto jest. Zestaw Italeri numer 121, skala 1:72. Dostajemy 3 wypraski, w tym jedną z szybkami. Nadlewek jest trochę ale do usunięcia spokojnie. Śladów po wypychaczach nie ma w widocznych miejscach. Kalki na normalnym poziomie Italeri. Zasadnicza wadą modelu są wypukłe linie i zero komory bombowej. Lepiej kupić revellowski przepak Hasegawy. Ja swojego kupiłem w celu szybkiego wykonania modeliku na tv dla dziadka z okazji Bożego narodzenia. Fotki: Ogólny in-box i instrukcja ze strony mojehobby.pl: http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=113391 Pozdrawiam i wesołych świąt!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mathiss Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Jak bedziesz go malował to nie patrz na kolory w instrukcji. Dół według niej jest szary a powinien być niebieskoszary (RLM 65). Różnicę widać gdy obok postawi się inny model w kolorach RLM 70/71/65 a to są standardowe kolory niemieckich bombowców. Obok Heinkla stoi Ju-88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 mathiss, mamy te same modele xD a co do samego modelu Italki to tak jak już Ostachu wspominałeś, zdecydowanie lepszy jest przepak od Hasegawy. Bardzo miło się składa, wgłębne linie.. generalnie jest lepszy. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 No może nie przesadzajmy, inne kolory tez były w użyciu na spód, choćby RLM 76. Może podajcie konkretnie o jakie malowanie chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aqws99 Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 O dzięki za In-box... w zasadzie pewnie Revell lepszy w tym przypadku, ale cena zgroza więc też wybiorę Italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Około 70zł za model Revella to zgroza? Za tak duży i dość ok model to cena w sam raz. W instrukcje malowania nawet nie patrzę :P Widze Mathiss, że nie tylko mamy takie same modele ale nawet i w podobne gry gramy Mam takie Ju-88 i mój He-111 też obok stanął ale model idzie dla dziadka. Skleiłem już większość modelu i o dziwo wszystko jest bardzo ładnie spasowane. Jak ktos chce He-111 to powieszenia gdzieś wysoko to ładnie się będzie prezentować. I już wiem, że kiedyś na pewno zrobię kolejnego ale już nie z Italeri, tak mi się jakoś spodobała ta maszyna. (o nie, znów niemiaszka zrobię :/ ). pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelożerca Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Linie podziału i detale są fatalne. Okazuje się, że zdecydowanie lepiej zrobiłem wybierając Revell Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Hmmm, nic chyba w tym odkrywczego, sam autor in-boxa napisał: Lepiej kupić revellowski przepak Hasegawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 2 Stycznia 2013 Share Napisano 2 Stycznia 2013 Witam. Ktoś prosił o szczegółowy in-box więc oto jest.... i zero komory bombowej... Gdyby ktoś nie wiedział , to producent proponuje wykonanie tego modelu uzbrojonego w torpedy ( nawet widać je na zdjęciach wyprasek), to w sensowny sposób tłumaczy zamkniętą komorę bombową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Mam ten model i zacząłem go składać, zaniechałem i leży na półce w pudełku, i nie mam pojęcia czy go kiedykolwiek zrobię, oddam go z miejsca nawet za piwo. Dużo roboty, by to wyglądało fajnie z bliska. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek65 Napisano 3 Stycznia 2013 Share Napisano 3 Stycznia 2013 Kilka lat temu skleiłem go - trochę się namęczyłem, ale z efektu byłem zadowolny (dzisiaj jak patrzę na niego to kilka rzeczy bym poprawił) - http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=38922, http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?f=88&t=38332&sid=4137863b891239a71f22b37a3dbf6069 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi