Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) A myślisz, że jak wisiał? Zobacz na kontrolkę gdzie było wejśćie na wtyczkę do szperacza. Z prawej strony. W luku kierowcy nie ma nawet otworka na kabel, więc kabel ze szperacza idzie przez niedomknięty luk i wisi sobie. Szperacz był przecież normalnie schowany. Wyciągałeś go, wciskałeś w gniazdo i kabel w wejście przy stacyjce. No po ścianie kabel nie szedł. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Mogły być jakieś uchwyty albo coś, nie wierzę, że tak bambersko wisiał. Cytuj
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Pamiętaj, że to czołg lat 30-tych. Nie takie rozwiązania w nich były Uchwyty. Na zdjęciach kabel sobie leży na pancerzu bez większej prawidłowości, więc w środku pewnie i wisiał. Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Pamiętaj, że to czołg lat 30-tych. Nie takie rozwiązania w nich były Uchwyty. Na zdjęciach kabel sobie leży na pancerzu bez większej prawidłowości, więc w środku pewnie i wisiał. Nie zgadzam się z tym ale nie ma sensu się sprzeczać o kabelek. Ważne, że jest. Cytuj
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 To udowodnij mi, gdzie kabel był zawieszony Cytuj
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 To udowodnij mi, gdzie kabel był zawieszony A zobacz to zdjęcie, jest to rozwiązanie późniejsze - Niemieckie, ale może .... Źródło: net (??) Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Nie zgadzam się z tym ale nie ma sensu się sprzeczać o kabelek. Ważne, że jest. Nic Ci nie będę udowadniał, dobrze wiesz, że to tylko domysły, zapytaj mnie jeszcze o schemat instalacji elektrycznej najlepiej :P Cytuj
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Ładne zdjęcia, ale ten szperacz niemiecki jest niepodłączony, chyba, że za tym bolcem trzymającym wywiercili w pancerzu otwór na kabel. Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Może w dowódca powiedział "Nie ruszać" i nie wyciągnęli, rozkaz jest rozkaz :P Czołg jest już przemalowany, więc to tym bardziej dziwi. Są pokolorowane foty tego wozu. Cytuj
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Może w dowódca powiedział "Nie ruszać" i nie wyciągnęli, rozkaz jest rozkaz :P Czołg jest już przemalowany, więc to tym bardziej dziwi. Są pokolorowane foty tego wozu. Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Skala jeszcze raz tym tonem się do mnie zwrócisz, a nic nie powstrzyma mnie przed nazwaniem Cię nikim więcej niż tylko marnym indolentem i mąciwodą. Pokolorowane zdjęcia tego wozu są w sieci, gdybyś zadał sobie choć krztynę trudu to bez problemu możesz je znaleźć, zresztą nie tylko te. Jak zwykle, kolejne opowieści skali72 - palcem po wodze pisane. Forma grzecznościowa nakazuje, zwracanie się do kogoś per "ty" z dużej litery, Panie 40 letni modelarzu-dysgrafiku. Moda przepraszam, ale nie mam już siły na porfirjoństwo niektórych. Cytuj
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. Cytuj
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Napisano 6 Stycznia 2009 Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. heheh Skala Ty się w kółko pytasz o wszystko, a jak nie pytasz to opowiadasz bardzo ciekawe historie, np. o jednostkach które nigdy nie istniały, albo o książkach, których nie miałeś w ręku. W każdym wątku jest jakiś Twój "kwiatek". Nie jestem "chłopem" i jest ze mną wszystko w porządku. Poszukaj trochę sam! Cytuj
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Kolejne postępy prac: 1. Po wielu podejściach udało mi się zmontować szafkę amunicyjną. 66 pocisków 37 mm oraz komory na skrzynki amunicyjne do ckm wz.30. Znana jest ona dziś tylko z rysunku wnętrza 7TP pochodzącego z Muzeum w Moskwie. Pozostało wypolerować: 2. Luki przednie: 3.Od spodu: Ogólny wygląd od czoła. Wyciąłem też boczny plasik przy luku kierowcy. Cytuj
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 REWELACJA !!! Normalnie chylę czoła !! Czy on naprawdę będzie w niemieckim malowaniu ?? Szkoda modelu na te białe krzyżyki. Cytuj
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Ale skąd ten pomysł? Malowanie polskie, trójbarwne, może z godłem. Reszta tej winietki z czołgiem i kilkoma figurkami nabierze kształtu, gdy powstanie czołg. Cytuj
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Ale skąd ten pomysł?Malowanie polskie, trójbarwne, może z godłem. Reszta tej winietki z czołgiem i kilkoma figurkami nabierze kształtu, gdy powstanie czołg. Uff, coś mi się wydawało, że ma być germański, całe szczęście, że nie. THX. ps. ten łomot, to spadający kamień z serca. Cytuj
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. Co prawda nadal nie otrzymałem przeprosin za bezczelny ton i chamski komentarz, ale że słowa, które daję zawsze dotrzymuję proszę bardzo skala. Mam nadzieję, że następnym razem ugryziesz się język zanim zaczniesz sugerować innym, że na umyśle szwankują. Zdjęcia wyszperane w sieci, zdaje się, że na odkrywcy. "Kolorowaczowi" należą się wyrazu uznania, nawet jeśli barwy budzą kontrowersje. Nie wiem czy nie ma jeszcze 1-2 pokolorowanych zdjęć tego 7TP w niemieckich rękach. Wrzucę je też do wątku o barwie PBP. Cytuj
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Aktualizacja postępów prac. Dorobiono reflektory, kabel do reflektorów. Wywierciłem otwory na kable, dorobiony klakson wraz z kablem. o tego zrobione włazy kierowcy. Cytuj
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 widd, lufa nie jest przypadkiem krzywo obsadzona, czy ja mam krzywy monitor ?? Cytuj
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Patrze na model i to chyba wina zdjęcia, bo nic na nim nie widać, aby była krzywo. Cytuj
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Uchwyty Widd ! Uchwyty klap! Przednie i od niszy radiostacji. Robisz je za grube, przeglądnij sobie "Było, nie minęło.." jak buszują w szopie u jakiegoś kowala-alkoholika. Ma taki uchwyt na drzwiach od stodoły, jest znacznie cieńszy. Cytuj
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Nie p.... Uchwyt do wykuszu wieży jest za duży przyznaje, ale te od luków przednich są ok. robiłem na podstawie zdjęć i nawet są do środka zagięte. :p Cytuj
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Dokładnie za tydzień o tej porze będę wiedział znacznie więcej Wstrzymam się z polemiką. Powiem Ci tylko żebyś/żebyście oglądali w sobotę o 11.00 "Było nie minęło..." będą nowości z 7TP ... portki Wam z tyłków pospadają Cytuj
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Nie p.... Uchwyt do wykuszu wieży jest za duży przyznaje, ale te od luków przednich są ok. robiłem na podstawie zdjęć i nawet są do środka zagięte. :p Hmm, no nie wiem, wyglądają po byku, może to wina za grubego drutu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi