Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 (edytowane) A myślisz, że jak wisiał? Zobacz na kontrolkę gdzie było wejśćie na wtyczkę do szperacza. Z prawej strony. W luku kierowcy nie ma nawet otworka na kabel, więc kabel ze szperacza idzie przez niedomknięty luk i wisi sobie. Szperacz był przecież normalnie schowany. Wyciągałeś go, wciskałeś w gniazdo i kabel w wejście przy stacyjce. No po ścianie kabel nie szedł. Edytowane 6 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Mogły być jakieś uchwyty albo coś, nie wierzę, że tak bambersko wisiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Pamiętaj, że to czołg lat 30-tych. Nie takie rozwiązania w nich były Uchwyty. Na zdjęciach kabel sobie leży na pancerzu bez większej prawidłowości, więc w środku pewnie i wisiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Pamiętaj, że to czołg lat 30-tych. Nie takie rozwiązania w nich były Uchwyty. Na zdjęciach kabel sobie leży na pancerzu bez większej prawidłowości, więc w środku pewnie i wisiał. Nie zgadzam się z tym ale nie ma sensu się sprzeczać o kabelek. Ważne, że jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 To udowodnij mi, gdzie kabel był zawieszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 To udowodnij mi, gdzie kabel był zawieszony A zobacz to zdjęcie, jest to rozwiązanie późniejsze - Niemieckie, ale może .... Źródło: net (??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Nie zgadzam się z tym ale nie ma sensu się sprzeczać o kabelek. Ważne, że jest. Nic Ci nie będę udowadniał, dobrze wiesz, że to tylko domysły, zapytaj mnie jeszcze o schemat instalacji elektrycznej najlepiej :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ładne zdjęcia, ale ten szperacz niemiecki jest niepodłączony, chyba, że za tym bolcem trzymającym wywiercili w pancerzu otwór na kabel. Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Może w dowódca powiedział "Nie ruszać" i nie wyciągnęli, rozkaz jest rozkaz :P Czołg jest już przemalowany, więc to tym bardziej dziwi. Są pokolorowane foty tego wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Czy tylko ja mam wrażenie, że Niemcy posotawili czerwoną tarczę Słupskiego na wieży tylko, bo fajnie wyglądała? Do niczego im potrzebna nie była. Może w dowódca powiedział "Nie ruszać" i nie wyciągnęli, rozkaz jest rozkaz :P Czołg jest już przemalowany, więc to tym bardziej dziwi. Są pokolorowane foty tego wozu. Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Skala jeszcze raz tym tonem się do mnie zwrócisz, a nic nie powstrzyma mnie przed nazwaniem Cię nikim więcej niż tylko marnym indolentem i mąciwodą. Pokolorowane zdjęcia tego wozu są w sieci, gdybyś zadał sobie choć krztynę trudu to bez problemu możesz je znaleźć, zresztą nie tylko te. Jak zwykle, kolejne opowieści skali72 - palcem po wodze pisane. Forma grzecznościowa nakazuje, zwracanie się do kogoś per "ty" z dużej litery, Panie 40 letni modelarzu-dysgrafiku. Moda przepraszam, ale nie mam już siły na porfirjoństwo niektórych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. heheh Skala Ty się w kółko pytasz o wszystko, a jak nie pytasz to opowiadasz bardzo ciekawe historie, np. o jednostkach które nigdy nie istniały, albo o książkach, których nie miałeś w ręku. W każdym wątku jest jakiś Twój "kwiatek". Nie jestem "chłopem" i jest ze mną wszystko w porządku. Poszukaj trochę sam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Kolejne postępy prac: 1. Po wielu podejściach udało mi się zmontować szafkę amunicyjną. 66 pocisków 37 mm oraz komory na skrzynki amunicyjne do ckm wz.30. Znana jest ona dziś tylko z rysunku wnętrza 7TP pochodzącego z Muzeum w Moskwie. Pozostało wypolerować: 2. Luki przednie: 3.Od spodu: Ogólny wygląd od czoła. Wyciąłem też boczny plasik przy luku kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 REWELACJA !!! Normalnie chylę czoła !! Czy on naprawdę będzie w niemieckim malowaniu ?? Szkoda modelu na te białe krzyżyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale skąd ten pomysł? Malowanie polskie, trójbarwne, może z godłem. Reszta tej winietki z czołgiem i kilkoma figurkami nabierze kształtu, gdy powstanie czołg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Ale skąd ten pomysł?Malowanie polskie, trójbarwne, może z godłem. Reszta tej winietki z czołgiem i kilkoma figurkami nabierze kształtu, gdy powstanie czołg. Uff, coś mi się wydawało, że ma być germański, całe szczęście, że nie. THX. ps. ten łomot, to spadający kamień z serca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Gdzie ty masz je pokolorowane ?? Ty weź się puknij w głowę, jakim tonem, pytam się gdzie one są - np. link lub jak posiadasz to wstaw je i tyle. Coś chyba z tobą nie tak chłopie. Co prawda nadal nie otrzymałem przeprosin za bezczelny ton i chamski komentarz, ale że słowa, które daję zawsze dotrzymuję proszę bardzo skala. Mam nadzieję, że następnym razem ugryziesz się język zanim zaczniesz sugerować innym, że na umyśle szwankują. Zdjęcia wyszperane w sieci, zdaje się, że na odkrywcy. "Kolorowaczowi" należą się wyrazu uznania, nawet jeśli barwy budzą kontrowersje. Nie wiem czy nie ma jeszcze 1-2 pokolorowanych zdjęć tego 7TP w niemieckich rękach. Wrzucę je też do wątku o barwie PBP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Aktualizacja postępów prac. Dorobiono reflektory, kabel do reflektorów. Wywierciłem otwory na kable, dorobiony klakson wraz z kablem. o tego zrobione włazy kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 widd, lufa nie jest przypadkiem krzywo obsadzona, czy ja mam krzywy monitor ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Patrze na model i to chyba wina zdjęcia, bo nic na nim nie widać, aby była krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Uchwyty Widd ! Uchwyty klap! Przednie i od niszy radiostacji. Robisz je za grube, przeglądnij sobie "Było, nie minęło.." jak buszują w szopie u jakiegoś kowala-alkoholika. Ma taki uchwyt na drzwiach od stodoły, jest znacznie cieńszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie p.... Uchwyt do wykuszu wieży jest za duży przyznaje, ale te od luków przednich są ok. robiłem na podstawie zdjęć i nawet są do środka zagięte. :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Dokładnie za tydzień o tej porze będę wiedział znacznie więcej Wstrzymam się z polemiką. Powiem Ci tylko żebyś/żebyście oglądali w sobotę o 11.00 "Było nie minęło..." będą nowości z 7TP ... portki Wam z tyłków pospadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Nie p.... Uchwyt do wykuszu wieży jest za duży przyznaje, ale te od luków przednich są ok. robiłem na podstawie zdjęć i nawet są do środka zagięte. :p Hmm, no nie wiem, wyglądają po byku, może to wina za grubego drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi