Piotrek.S. Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 Obie są identyczne? Obie równe. Wysłałem pocztę, powinno się przydać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2009 Informacja o antenach w sam czas. Usunąłem pierwotne anteny i wyciąłem z resztek blaszek fototrawionych takie jak powinny być. Nie będę ich malował bo mają kolor zblizony do tego jaki maja anteny - rdzawobrązoworudawy. Na razie odkładam na parę dni dalsze prace do całkowitego wyschnięcia farby. Dzięki Piotrek za zdjęcia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Patyk -wejdz na stronę www,rosnowo.pl-galeria zdjęć lotniska cz.2, masz piękne zdjęcie bomby 50 kg na belce podskrzydłowj.Coś mi się wydaje ,że te które zrobiłeś za bardzo przypominają bomby głębinowe. O sesji zdjęciowej w M-ku możemy porozmawiać,na razie zmógł mnie jakiś podły wirus. A tak ,a propo latania po lotnisku, to aparat zwineła córka ,a po drugie,średnio przy 8 dyzurach na lotnisku ,lotnictwo podoba mi sie,juz tylko na stronach modelarskich i na Discovery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2009 P-50 wyszły trochę za pękate, trzeba będzie przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Na dzień dzisiejszy wygląda to tak: Kilka warstw sido i najbardzej stresowy etap czyli zapuszczanie lini - tu wszystko się może wydarzyć. W międzyczasie przerobiłem ''bomby głębinowe'' zmniejszyłem trochę średnicę i z resztek blaszek dorobiłem stateczniki. Tak juz zostanie nie mam siły kombinować dalej z tymi pigułkami. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Patyk, możesz pokazać te "piguły" od tyłu? Jestem ciekawy jak wyszły Ci te stateczniki... u mnie w kolejce czeka najciekawsza wersja MiGa-21 (w moich oczach) - SMT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Wkleiłem tam trójkątne blaszki, na dużych zbliżeniach nie wygląda to ciekawie ale oglądając model z ok. 15 cm może być. Fotka wieczorem. SMT największy garbus z MiG-21, i nie był używany w Polsce także nawet nie jest u mnie na liście rezerwowej do zrobienia. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Pigułka P-50, muszę obrobić miejsce łaczenia tego pierścienia z tyłu. Wygląda to na duzych zblizeniach troche koślawo ale bombka jest naprawde mała. Po malowaniu zdecyduje czy do kosza czy na pylon pod Miga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Co ty, wygląda extra! W 48 lepiej bym nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Właśnie... nie wiem czemu psioczysz. Wyszła całkiem miodnie. A biorąc pod uwagę skalę... Co do SMT, to wiem, że u nas nie latały, bo tylko lotnictwo z czerwoną gwiazdą je miało. Sreberko jakoś do mnie nie przemawia, a widziałem fajne malowania frontowe właśnie do SMT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Takiego? Co do psioczenia to wszystko zależy od odległosci z jakiej ogladam to co robię - powyżej 15 cm jest ok. Tak w ogóle to chcę skończyć jak najszybciej szybkiego bo coś mnie wzięło na robienie Gripena. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Dokładnie W takim właśnie go zrobię... udało mi się znaleźć zdjęcie, które zrobiłem podczas wakacji w Szwecji... zrobione z samochodu w ruchu... Jak widać, nie tylko u nas są problemy z utrzymaniem samolotów w odpowiednim stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Z tego co pamiętam MIG-21 SMT latał jeszcze w barwach lotnictwa Fińskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 panzer_lehr, masz gdzieś potwierdzenie tej informacji? Wiem, że Finowie mieli wersje F-13, U, UM i bis/T. O SMT nie słyszałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzer_lehr Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Przepraszam, zwracam honor. Finowie, tak jak my skończyliśmy na wersji BIS. Sprawdziłem, żeczywiście była to wersja używana, chyba tylko przez ZSRR i później Rosję. Jeszcze raz przepraszam, za wprowadzenie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Nie ma za co Nikt z nas nie jest wszystkowiedzący SMT była robiona tylko na rynek lokalny, bo mimo zwiększonego zasięgu (garb mieścił większy zbiornik paliwa) o około 250km, pozostałe osiągi pogorszyły się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 SMT w naszym lotnictwie nie było, ale nasi piloci na nich latali, na poligonie w Astrachaniu. Twój Bis Patyku fajnie zrobiony Będziesz zmieniał koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Będziesz zmieniał koła? Nie, bo innych nie mam. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Jako że niedługo położę kalki zwracam się z zapytaniem o szachownice na moim 9494 na dolnej powierzchni płata. Mam zdjęcia usterzenia pionowego i tam szachownice są ''po nowemu''. Przeglądałem fotki mig-ów na kompie i zastanowiły mnie dwa zdjęcia MiG-21 9524 i 9204 z roku 2002. Na stateczniku mają szachownice ''po nowemu'' a na skrzydłach ''po staremu''. Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak miał ustawione szachownice 9494 na skrzydłach? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Ostatnia fotka warsztatowa: Kalki siadły cudownie bez żadnych płynów zarówno małe napisy eksploatacyjne jak i duże znaki. Zostało doklejenie uzbrojenia, podwozia, lakier bezbarwny i wyląduje w galerii na swój ostatni lot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Coś pięknego Czekam na galerie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Ołóweczek jak ta lala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Wyleciał do galeri: viewtopic.php?t=12768 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi