sianko Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Witam! Po dłuższym namyśle, postanowiłem przyłączyć się do konkursowej zabawy. Wybór padł na włoski samolot myśliwski z okresu Wielkiej Wojny - Ansaldo A1 Balilla. Na rynku modelarskim nie ma w zasadzie wyboru co do tego samolotu, więc pozostało mi rozbić świnkę skarbonkę i wyłożyć spore grosiwo na model żywiczny z Karai. Zresztą wcale nie żałuję, model opracowany znakomicie! A więc zaczynamy od in boxa Będę starał się odtworzyć maszynę w malowaniu S.Pawlikowskiego ( czerwone zaznaczenie) z okresu wojny Polsko- Sowieckiej. To na razie tyle poszukam jeszcze fotki tego konkretnego samolotu. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Bardzo ciekawy temat , jeden z pierwszych samolotów Polskiego Lotnictwa ,Życzę powodzenia bo będzie trochę żmudnego szlifowania tego kruchego maleństwa , czekam na dalszą relację z budowy PS/ ja mam za grube paluchy do tej skali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Ha! Robiłem ten model Skleja sie sam - dobry wybór z Twojej strony Ja zrobiłem malowanie ... oczywiście ... sowieckie Będę Ci kibicował. zdrówka Avi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Życzę powodzenia bo będzie trochę żmudnego szlifowania tego kruchego maleństwa , czekam na dalszą relację z budowy Smile Dzięki, jeszcze fota rozbitego samolotu Pawlikowskiego ( mam nadzieję, że ja tak z tym modelem nie polegnę ) (Windstock Datafile) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Ja zrobiłem malowanie ... oczywiście ... sowieckie Smile Chyba widziałem ten model-piękny!!! Dzięki za doping Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 "MUST HAVE" na mojej liście zakupów u Karayi - niestety jako jedyna pozycja od tego producenta ... Fajnie że w końcu pokażesz wątek warsztatowy , chętnie coś podpatrzę - przyda mi się do budowy mojej "Latającej Trumny Plagego" . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 17 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2008 Fajnie że w końcu pokażesz wątek warsztatowy , chętnie coś podpatrzę - przyda mi się do budowy mojej "Latającej Trumny Plagego" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 sianko Wydaje mi się że coś takiego kiedyś kleiłem w skali 1:50 ze smeru chyba to było ale głowy nie daję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Witam! U mnie coś drgnęło i pomalutku prace poszły do przodu... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hołek Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Może to nie miejsce ale jestem strasznie ciekaw jak malujesz ten efekt drewna ze słojami i wogóle. Jest piękne a nigdzie znaleźć nie mogłem. Pozdrawiam i życzę powodzenia! Hołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 W tej skali jest dosyc trudno odtworzyc słoje drewna, więc ja improwizuję ile się da, tzn. maluje na kolor bazowy w tym wypadku natural wood (Modelmaster) i na to suchy pędzel (inny odcień brązu) na to wszystko daję ciemny wash i poprawiam w niektórych miejscach brązowym lub czarnym cienkopisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Jest piękne a nigdzie znaleźć nie mogłem. Wystarczy poszukać - nawet tutaj na forum był niedawno tutorial kolegi ZIO BY NAITT. viewtopic.php?t=8713&highlight=imitacja+sklejki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 A ja kiedyś popełniłem ten samolot z Małego Modelarza . Nie ukrywam, że jestem pod wrażeniem odtwarzania drewna - ja mam problem z pomalowaniem zwykłej kolby od karabiny a co dopiero całych dużych drewnianych powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2009 Cześc! Zakończyłem etap z wnętrzem kadłuba, zrobiłem też bolce na które "nadzieje" dolne płaty. Cały kadłub zagruntowałem białym podkładem. Przymierzyłem też dolne płaty Całośc pokryłem bazowymi kolorami To na razie tyle Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam! Kadłub prawie gotowy, jeszcze pozostało nanieśc półmat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 (chyba nic więcej nie trzeba dodać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Cześc! Trochę porobiłem przy kadłubie i przetestowałem lakier Microscale matowy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Lubię patrzeć jak powstają takie cacka, chociaż nigdy bym czegoś takiego nie próbował, nawet wykonać. Pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Lubię patrzeć jak powstają takie cacka, chociaż nigdy bym czegoś takiego nie próbował, nawet wykonać. Pięknie Musisz kiedyś spróbowac dla odskoczni od pancerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Hej! Bardzo podoba mi się styl w jakim wykańczasz swoje modele. Są bardzo realistyczne co w tej skali nie zawsze można łatwo osiągnąć Czekam na dalsze postępy prac i widzę w Tobie faworyta w kategorii "samoloty w polskich barwach" tej edycji konkursu zimowego Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Dzięki Ipkinss, pochwała zawsze dopinguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Wreszcie się do tego dokopałem, sklejeczka miodzio reszta również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 Uffff ... mistrzostwo świata ... jak zwykle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Witam! Trochę popastwiłem się nad kadłubem, dodałem parę gadżecików no i zmodyfikowałem spód. Wstępne malowanie płata (może tak zostawię) [/url Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 brakuje tylko cieśli do okola i bym uwierzył ze to sie dzieje na prawdę jak ty robisz ta fantazyjna sklejkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi