Vieh_san Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada @Artek82 te które widać na tym zdjęciu raczej na pewno są z samochodu. 7 minut temu, Artek82 napisał: Krucafak szukam i szukam i znaleźć nie mogę tych noszy, a dałbym sobie włosa obciąć że nawet tu na forumie kiedyś je widziałem Ale spróbuj z tego zdjęcia coś wypatrzeć Samolotowe są w środku. A to są raczej te o które mi chodzi. Będę je chciał mieć na wpół wyciągniętę jakby po akcji i będzie na nich koc, także będą raczej w większości i tak zasłonięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 6 minut temu, Vieh_san napisał: także będą raczej w większości i tak zasłonięte eee panie, to bier dwie zapałki, wikol, bibułke i raz raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada @Vieh_san pytanko do fachmana - jak widzisz możliwość zrobienia figurki lekarza w białym kitlu? Od dawna chodzi mi po głowie pewna ratownicza dioramka... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 24 Listopada Autor Share Napisano 24 Listopada Teraz, Artek82 napisał: eee panie, to bier dwie zapałki, wikol, bibułke i raz raz nie nie ;D muszę ćwiczyć modelowanie xD w tym czasie robię co innego. I tak na koniec je będę dodawał je. Teraz, Grzes napisał: @Vieh_san pytanko do fachmana - jak widzisz możliwość zrobienia figurki lekarza w białym kitlu? Od dawna chodzi mi po głowie pewna ratownicza dioramka... O kurczaki, nie wiem, nigdy ludziów nie robiłem. Spróbuję, co mi szkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 1 minutę temu, Vieh_san napisał: Spróbuję, co mi szkodzi Otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 17 minut temu, Vieh_san napisał: O kurczaki, nie wiem, nigdy ludziów nie robiłem. Spróbuję, co mi szkodzi. Ale żeby miał "słuchawki z przyssawką" jak mawiałem za gówniaka na stetoskop 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada w Eindhoven na wystawie byla polska firma z mnostwem figurek w roznych skalach ( bardzo duzo w 1:72 ) Wszystko wydruk 3d Niestety ulotke gdzies posialem Moze beda w Utrecht za tydzien to popytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada 5 godzin temu, Artek82 napisał: A nawet prawie przy samych drzwiach Te zdjęcia pokazują jeszcze coś. Podłoga jest płaska do samego końca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 24 Listopada Share Napisano 24 Listopada (edytowane) O jeżu jakie piękne. A kto takie blaszki robi ładne? A fotele byś kiedyś mi sprzedał? Lekarza w białym kitlu ze słuchawką dostaniesz w starym Atlanticu, ale jak nie chcesz to proponuję coś zbliżonego ale za to za darmo: https://cults3d.com/en/3d-model/game/scientists To jest "Open priced" czyli płacisz ile uważasz. Bardzo dobre figurki. Mam od niego kilka kompletów. To oczywiście pliki stl ale widzę że drukujesz sam. Edytowane 24 Listopada przez kret69 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 26 Listopada Autor Share Napisano 26 Listopada (edytowane) W dniu 24.11.2025 o 20:03, kret69 napisał: O jeżu jakie piękne. A kto takie blaszki robi ładne? A fotele byś kiedyś mi sprzedał? Lekarza w białym kitlu ze słuchawką dostaniesz w starym Atlanticu, ale jak nie chcesz to proponuję coś zbliżonego ale za to za darmo: https://cults3d.com/en/3d-model/game/scientists To jest "Open priced" czyli płacisz ile uważasz. Bardzo dobre figurki. Mam od niego kilka kompletów. To oczywiście pliki stl ale widzę że drukujesz sam. Blaszki robi Part, jak chodzi o fotele to wyślę Ci wiadomość. Sprawdzę sobie te figurki Nie wyślę, bo za duży plik do wysłania. Na Cults3D wrzucę i Ci dam link. Edytowane 26 Listopada przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Środa o 10:59 Share Napisano Środa o 10:59 1 godzinę temu, Vieh_san napisał: bo za duży plik do wysłania. podejrzewam, ze juz .stl bo normalny,bezposrednio z programu, jest wielokrotnie mniejszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano Środa o 11:10 Autor Share Napisano Środa o 11:10 https://cults3d.com/en/3d-model/art/yak-12-pilot-seat-vhmodels tu jest i tam jest kilka moich modeli jeszcze 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano Czwartek o 20:51 Autor Share Napisano Czwartek o 20:51 (edytowane) Napaćkane, 5x odklejane i przyklejane, czy to intencjonalnie, czy nie Zaraz będę malował tablicę przyrządów i pasował przednią szybę. Na zdjęciach nie zauważyłem żeby sanitarka miała drugie okno (te bliżej ogona). Powinno wypadać w miejscu gdzie jest przegroda z materiału, ale nic tam nie widać żeby świeciło przez nie, dlatego też zaślepiłem je. EDIT: aaa i o noszach myślę o czymś w tym stylu. Na końcu dać jakieś pozwijane/w nieporządku koce. Edytowane Czwartek o 20:55 przez Vieh_san 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano Czwartek o 21:07 Share Napisano Czwartek o 21:07 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano Czwartek o 21:20 Share Napisano Czwartek o 21:20 Podoba mi się ta robota . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano Piątek o 07:48 Share Napisano Piątek o 07:48 10 godzin temu, KRYSTEK napisał: Ooołoło toto właśnie szukałem bo wiedziałem że gdzieś to tutaj już kiedyś widziałem, ale pesel już powoli wprowadza korozję do RAMu 10 godzin temu, Vieh_san napisał: Na zdjęciach nie zauważyłem żeby sanitarka miała drugie okno (te bliżej ogona) Bo nie miały, było zaślepione w taki sposób A przyszłościowo zapodaję informację że w instrukcji jest błąd w malowaniu odnośnie umieszczenia znaków i tego że spód kadłuba w tym właśnie wzorze malowania był biały Przy okazji w starym TBiU jest zdjęcie, jedyne jakie dotychczas znalazłem Twojej poznańskiej sanitarki 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano Sobota o 11:18 Autor Share Napisano Sobota o 11:18 W dniu 28.11.2025 o 08:48, Artek82 napisał: Ooołoło toto właśnie szukałem bo wiedziałem że gdzieś to tutaj już kiedyś widziałem, ale pesel już powoli wprowadza korozję do RAMu Bo nie miały, było zaślepione w taki sposób A przyszłościowo zapodaję informację że w instrukcji jest błąd w malowaniu odnośnie umieszczenia znaków i tego że spód kadłuba w tym właśnie wzorze malowania był biały Przy okazji w starym TBiU jest zdjęcie, jedyne jakie dotychczas znalazłem Twojej poznańskiej sanitarki WOW mega pomocne to wszystko, jak zawsze bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano Niedziela o 20:56 Autor Share Napisano Niedziela o 20:56 Skrzydła i szkło przyłożone na sucho. Trochę trzeba było szlifować żeby weszło na miejsce, ale teraz nawet nie najgorzej pasuje. Oczywiście do uzupełnienia są łączenia połówek skrzydeł i dziury, które w nich widać od strony kadłuba. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi