DamianosPL Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada Zielona farba na zielony plastik to sie nie trzyma kupy. A gdzie podkład? Wystarczyłby z Castoramy puszka za 15zł przynajmniej tyle dawałem kilka lat temu jak nie miałem Aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 Listopada Autor Share Napisano 21 Listopada 4 minuty temu, DamianosPL napisał: Zielona farba na zielony plastik to sie nie trzyma kupy. A gdzie podkład? Wystarczyłby z Castoramy puszka za 15zł przynajmniej tyle dawałem kilka lat temu jak nie miałem Aero. no niby ta, ale to na razie jedyna zielona farba co ruską zieleń przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 21 Listopada Super Moderator Share Napisano 21 Listopada 5 minut temu, Robi napisał: jedyna zielona farba co ruską zieleń przypomina Każdy odcień zieleni jest dobry na ruską zieleń. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 21 Listopada Share Napisano 21 Listopada 3 minuty temu, jawkers napisał: Każdy odcień zieleni jest dobry na ruską zieleń. Też mam takie wrażenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 21 Listopada Autor Share Napisano 21 Listopada Na razie daję sobie spokój z podwoziem, i teraz lecimy z kadłubem. Wewnętrzna część włazu kierowcy skończona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 29 Listopada Autor Share Napisano 29 Listopada Jakby co to temat nie umarł. Trochę mi się zapomniało wstawić postępu moich prac, ponieważ ten tydzień był baaaardzo pracowity. Jakoś 3/4 kadłuba jest (prawie) gotowa, tylko parę elementów ekwipunku zrobić trzeba. Muszę szczerze przyznać że to mój pierwszy kontakt z pigmentami i całkiem przyjemne przygody z tym mam. Wracając do teciaka, to sklejanie, i brudzenie gąsienic nie było złe Podobnie jak brudzenie kół Jeszcze liny holownicze, baki paliwa, osłona silnika, oraz inne części PS. Bardzo przepraszam za złą jakość zdjęć, następne postaram się robić lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada Pojechałeś po całości jednym pigmentem tak gąsienice, jak i kadłub, przez co nie wiadomo, czy on jest brudny, czy zardzewiały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada (edytowane) To wietnamska rdza, pojazd w służbie chińskiej ?, to rzut beretem, może młody wie co robi. Edytowane 29 Listopada przez Evildead 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 29 Listopada Autor Share Napisano 29 Listopada (edytowane) 2 godziny temu, Evildead napisał: To wietnamska rdza, pojazd w służbie chińskiej ?, to rzut beretem, może młody wie co robi. A być może, nigdy nie wiesz. Opakowanie pigmentów po polsku było więc wątpię że chińskie... Ale jak już mówiłem, zdjęcia złej jakości to może przez to tak wygląda 🫠 Edytowane 29 Listopada przez Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 29 Listopada Share Napisano 29 Listopada 5 godzin temu, Evildead napisał: To wietnamska rdza Albo lateryt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 10:54 Autor Share Napisano Niedziela o 10:54 Za oknem już śnieg, więc dobra motywacja do pracy. Koniec działań nad ekwipunkiem, teraz biorę się za wieżę. Zauważyłem również że błotniki na modelu nie są kanciaste, tylko takie opływowe. To jakaś inna wersja jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BROK Napisano Niedziela o 15:44 Share Napisano Niedziela o 15:44 Skrzynka w kolorze czołgu. Wywal tą plastelinę! Chcesz zrobić plandekę, to weź chusteczkę higieniczną i wikol. Spróbuj korzystać z instrukcji - na pewno się przyda. Co do błotników - masz internet- ocean informacji. Wpisz T34/76 warianty i uzyskasz odpowiedzi na Twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 16:52 Autor Share Napisano Niedziela o 16:52 (edytowane) Godzinę temu, BROK napisał: Skrzynka w kolorze czołgu. Wywal tą plastelinę! Chcesz zrobić plandekę, to weź chusteczkę higieniczną i wikol. Spróbuj korzystać z instrukcji - na pewno się przyda. Co do błotników - masz internet- ocean informacji. Wpisz T34/76 warianty i uzyskasz odpowiedzi na Twoje pytanie Wikolu nie mam, a z plasteliny robi mi się najlepiej takie rzeczy. Tej metody stosuję w innych rzeczach, np. jak chcę żeby ta plandeka była rozwinięta. A skrzynka, jeśli się przyjrzysz, jest w innym kolorze Edytowane Niedziela o 16:53 przez Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano Niedziela o 17:53 Super Moderator Share Napisano Niedziela o 17:53 Kolego, ale rób odstępy między zdjęciami bo jakiś slalom się z nich układa. I opisy wstawiaj nad zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Środa o 11:27 Share Napisano Środa o 11:27 Jawkers, lepiej się nie wtrącaj(my)... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Środa o 20:45 Autor Share Napisano Środa o 20:45 Ah, w końcu grudzień i czuję świąteczny nastrój. A przecież tak nie dawno był Sylwester... Koniec prac nad wieżą, kalki nałożone Teraz biorę się za figurki. Fajnie się je składa, nie mówiąc o tym, że można dobrać sobie różne elementy i zrobić sobie figurkę jaką się chce. Jedyny minus - śnieg stopniał. Podejrzewałem że do grudnia stopnieje, a brak śniegu równa się brak motywacji. U was śnieg jeszcze jest czy to krajowe oczyszczenie z śniegu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano Środa o 20:56 Share Napisano Środa o 20:56 6 minut temu, Robi napisał: Zapytał bym Cię o pękniętą w pół poręcz, ale ponieważ Tobie w zasadzie nic nie przeszkadza, więc pytania nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 06:55 Autor Share Napisano wczoraj o 06:55 (edytowane) 9 godzin temu, Rafał B napisał: Zapytał bym Cię o pękniętą w pół poręcz, ale ponieważ Tobie w zasadzie nic nie przeszkadza, więc pytania nie będzie Mogę odpowiedzieć pęknięta w pół? Ale która? Bo mogą być ich kilka🫠 Edytowane wczoraj o 06:56 przez Robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano wczoraj o 07:31 Share Napisano wczoraj o 07:31 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano wczoraj o 09:04 Share Napisano wczoraj o 09:04 Ja na miejscu kolegi to bym troche zwolnił bo to nie jest wyścig. Ten weathering to nie wygląda najlepiej. Wszystkie nowe techniki proponuje małymi kroczkami wprowadzać/delikatnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 15:33 Autor Share Napisano wczoraj o 15:33 6 godzin temu, kzugaj napisał: Ja na miejscu kolegi to bym troche zwolnił bo to nie jest wyścig. Ten weathering to nie wygląda najlepiej. Wszystkie nowe techniki proponuje małymi kroczkami wprowadzać/delikatnie. Po raz n-ty powtarzam: NIE mam w domu nic lepszego do roboty z resztą w modelarstwie chyba nie chodzi o to ile to robisz, tylko JAK to robisz. Staram się nie spieszyć, ale chyba nikt na tym forum nie robi tego na siłę powoli tylko po to żeby potem powiedzieć "O, a ten model robiłem pół roku". Dla mnie liczy się efekt końcowy Przy weatheringu starałem się najlepiej jak potrafię, ale chyba jeszcze to nie to. Co do nowych technik: ćwiczę na innych rzeczach/starych modelach. Żeby potem nie było historii typu "wchodzę do kokpitu samolotu podczas lotu, a tam piloci oglądają 5-minutowy poradnik jak latać samolotem" Pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 15:34 Autor Share Napisano wczoraj o 15:34 8 godzin temu, Lipstein napisał: A to taki "Skill issue", elementy są bardzo delikatne i próbowałem to uratować PS. Gratuluję spostrzegawczości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano wczoraj o 15:43 Share Napisano wczoraj o 15:43 To może wyrażę się inaczej 3 razy sprawdź/przypasuj potem tnij a propos podcięcia wahaczy. Fajnie że próbujesz różnych technik ale z weathering to naprawdę trzeba robić delikatnie. Powiem inaczej lepiej robić to kilkoma małymi kroczkami bo bardzo łatwo można szybko przesadzić. Szczególnie z pigmentami sytuacja szybko może zmienić pożądany efekt gdyż pigment jak mokry to jest słabo widoczny a po wyschnięciu jest często ło Jezusie Chrystusie Ja mam kilkanaście modeli na koncie a z każdym nadal się uczę więc działaj dalej ale z umiarem i cierpliwością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano wczoraj o 15:56 Super Moderator Share Napisano wczoraj o 15:56 Cześć. Spróbuj coś przestawić w tym urządzeniu, którym robisz zdjęcia bo jakieś strasznie rozmazane wychodzą. Kiepsko się ogląda to co na nich jest. 19 godzin temu, Robi napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano wczoraj o 19:28 Autor Share Napisano wczoraj o 19:28 3 godziny temu, jawkers napisał: Cześć. Spróbuj coś przestawić w tym urządzeniu, którym robisz zdjęcia bo jakieś strasznie rozmazane wychodzą. Kiepsko się ogląda to co na nich jest. Wiem, ostatnio przestawiłem. Okazało się że miałem upiększanie na 100% więc to się rozmazywało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi