Valderin Posted November 21 Share Posted November 21 Witam serdecznie, skonczony Migus od GWH. Model skladalo sie w sumie nienajgorzej poza malymi problemami, ktore szpachla czy piny zawsze naprawia, no i paroma bledami w instrukcji Jak chodzi o malowanie, to bylo doslownie mieszanie na oko ale wydaje mi sie, ze wyszlo ok. Model Maker - kalki Kelik - 3d kalki ResKit - kola, silniki, rakiety Master - pitot Ace Project Studio - konwersja do Polskiego Miga GWH - 1/48 Mig 29 9-12 a drabina znaleziona na cults3d i wydrukowana przeze mnie 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachud3 Posted November 21 Share Posted November 21 Wygląda na fajny model Migacza, ale niestety "atrakcyjne tło" skutecznie uniemożliwia skupienie się na zawartości. A szkoda... Arkusz białego bristolu A2 kosztuje w granicach kilku złotych, a prezentacja zyska niesamowicie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazman79 Posted November 22 Share Posted November 22 Czy na prawym stateczniku pionowym umieściłeś antenę RSBN? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DobreMzimu Posted November 22 Share Posted November 22 Czy największa kalka stawiała opór? Ułożyła się fajnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valderin Posted November 22 Author Share Posted November 22 1 godzinę temu, DobreMzimu napisał: Czy największa kalka stawiała opór? Ułożyła się fajnie. w sumie moglaby lepiej siasc, ale jakiejs strasznej tragedii nie bylo. Ona jest w 3 czesciach ale w sumie poszlo troche latwiej niz sie spodziewalem 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 22 Share Posted November 22 Bardzo ładny model. Odbiór całości trochę psują mi odgromniki. Może warto by je jakoś skorygować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valderin Posted November 27 Author Share Posted November 27 W dniu 22.11.2025 o 19:18, kozborn napisał: Bardzo ładny model. Odbiór całości trochę psują mi odgromniki. Może warto by je jakoś skorygować? Jestes pierwsza osoba, ktora de facto zaproponowala poprawe, za co szacun. Do tej pory jedyne co slyszalem to co "mam zmienic" w moim wlasnym modelu lmao Ale wracajac do tematu, teraz juz wiem ze master robi metalowe piorunochrony - bo nie ukrywam, nawet o tym nie wiedzialem a to jest na dobra sprawe 3 samolot, ktory zlozylem po 25 latach przerwy w samolotach. Przymierzam sie do zakupy i skorygowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
burzatg Posted November 27 Share Posted November 27 Bardzo mi się podoba, ale dla lepszego odbioru W dniu 21.11.2025 o 14:17, jachud3 napisał: Arkusz białego bristolu A2 Te odgromniki rzeczywiście się dość odznaczają. Jeśli chcesz je poprawić to zastanów się nad użyciem włosia ze szczoteczki do zębów. Metalowe z Mastera wyglądają fajnie ale łamią się w cholerę. Przerabiałem to w Su-27 w 72. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kozborn Posted November 27 Share Posted November 27 21 godzin temu, Valderin napisał: Przymierzam sie do zakupy i skorygowania Sądzę, że będziesz zadowolony z tej decyzji. U mnie wyłącznie sugestie. "Musi" to w wojsku 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gerd Posted November 28 Share Posted November 28 Wygląda świetnie!. Gratuluję wspaniałego efektu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts