Jump to content

Pkw.K1 Typ 82 Kubelwagen 1:35 Meng

RadekZ
 Share

Recommended Posts

Tak mnie naszło, żeby sobie złożyć kubelwagena. Może go wcisnę na jakąś winietkę z Tygrysem...  model od Menga, wygląda ładnie, instrukcja czytelna, części ładnie odlane. Może coś się da ulepić 😉

Pudło: 

image.thumb.jpeg.d51cd255c37ef57142e305f50df47570.jpeg

A w jakąś godzinkę udało mi się dolepić do tego miejsca: 

image.thumb.jpeg.1c672b51a6ff66595329f75b601ba306.jpeg

image.thumb.jpeg.ecc80c13e88ce1a9d66d4ffeb9cd6cb6.jpeg

Krzesełka jeszcze na luźno, bo teraz to już muszę zapodkładować, żeby się dało środek jakoś pomalować. 

• Like 4

Mam małe pytanie do znawców tematu. Nie mogę rozkminić jakim kolorem powinienem pomalować wnętrze dla kibelka poruszającego się po drogach Francji w okolicach lata 44. Czy powinien to być  dunkelgelb kamuflażu 3-barwnego , czy może tak jak mi to AI podpowiada, czyli: górne części wnętrza RAL 1001 elfenbein-ivory a dół RAL 7009 Hellgrau?

I czy dużym faux-pasesm będzie, jak jednak psiknę dunkelgelbem 😉 (biorąc pod uwagę, że oznaczenia z kalek i tak pewnie będą niepoprawne 😜?

No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... 

image.thumb.jpeg.28451b2872ed125b36bda17227672249.jpeg

dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy...

image.thumb.jpeg.68ac06629322ec28381ed085b626f011.jpeg

2 minuty temu, RadekZ napisał:

No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... 

image.thumb.jpeg.28451b2872ed125b36bda17227672249.jpeg

dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy...

Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 :) 

• Like 1

23 godziny temu, Evildead napisał:

Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 :) 

Potwierdzam🙃

• Like 1