RadekZ Posted November 28 Share Posted November 28 Tak mnie naszło, żeby sobie złożyć kubelwagena. Może go wcisnę na jakąś winietkę z Tygrysem... model od Menga, wygląda ładnie, instrukcja czytelna, części ładnie odlane. Może coś się da ulepić Pudło: A w jakąś godzinkę udało mi się dolepić do tego miejsca: Krzesełka jeszcze na luźno, bo teraz to już muszę zapodkładować, żeby się dało środek jakoś pomalować. 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted November 28 Share Posted November 28 Da się ulepić. Sprawdziłem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted November 29 Share Posted November 29 Szybko idzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekZ Posted Wednesday at 11:59 AM Author Share Posted Wednesday at 11:59 AM Mam małe pytanie do znawców tematu. Nie mogę rozkminić jakim kolorem powinienem pomalować wnętrze dla kibelka poruszającego się po drogach Francji w okolicach lata 44. Czy powinien to być dunkelgelb kamuflażu 3-barwnego , czy może tak jak mi to AI podpowiada, czyli: górne części wnętrza RAL 1001 elfenbein-ivory a dół RAL 7009 Hellgrau? I czy dużym faux-pasesm będzie, jak jednak psiknę dunkelgelbem (biorąc pod uwagę, że oznaczenia z kalek i tak pewnie będą niepoprawne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted Wednesday at 01:11 PM Share Posted Wednesday at 01:11 PM Może jakiś piaskowy, beżowy wygląda jak 1001, coś jak tu https://armorama.com/list/type-82-kubelwagen-walkaround 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rhinoceros Posted Wednesday at 05:57 PM Share Posted Wednesday at 05:57 PM Daj Dunkelgelb! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted Thursday at 09:41 AM Share Posted Thursday at 09:41 AM 15 godzin temu, rhinoceros napisał: Daj Dunkelgelb! Dokładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RadekZ Posted Thursday at 08:08 PM Author Share Posted Thursday at 08:08 PM No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted Thursday at 08:13 PM Share Posted Thursday at 08:13 PM 2 minuty temu, RadekZ napisał: No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy... Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
push-up78 Posted Thursday at 08:53 PM Share Posted Thursday at 08:53 PM Możesz dać parę kropelek białego do tego dunkelgelba rozjaśnić lekko i lekko przyprószyć po całości od góry.Ja te dunkelgelby nie ważne jakich firm rozjaśniam trochę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi Posted Friday at 08:02 PM Share Posted Friday at 08:02 PM 23 godziny temu, Evildead napisał: Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 Potwierdzam 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts