RadekZ Napisano 28 Listopada 2025 Share Napisano 28 Listopada 2025 Tak mnie naszło, żeby sobie złożyć kubelwagena. Może go wcisnę na jakąś winietkę z Tygrysem... model od Menga, wygląda ładnie, instrukcja czytelna, części ładnie odlane. Może coś się da ulepić Pudło: A w jakąś godzinkę udało mi się dolepić do tego miejsca: Krzesełka jeszcze na luźno, bo teraz to już muszę zapodkładować, żeby się dało środek jakoś pomalować. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 28 Listopada 2025 Share Napisano 28 Listopada 2025 Da się ulepić. Sprawdziłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 29 Listopada 2025 Share Napisano 29 Listopada 2025 Szybko idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 3 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2025 Mam małe pytanie do znawców tematu. Nie mogę rozkminić jakim kolorem powinienem pomalować wnętrze dla kibelka poruszającego się po drogach Francji w okolicach lata 44. Czy powinien to być dunkelgelb kamuflażu 3-barwnego , czy może tak jak mi to AI podpowiada, czyli: górne części wnętrza RAL 1001 elfenbein-ivory a dół RAL 7009 Hellgrau? I czy dużym faux-pasesm będzie, jak jednak psiknę dunkelgelbem (biorąc pod uwagę, że oznaczenia z kalek i tak pewnie będą niepoprawne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 3 Grudnia 2025 Share Napisano 3 Grudnia 2025 Może jakiś piaskowy, beżowy wygląda jak 1001, coś jak tu https://armorama.com/list/type-82-kubelwagen-walkaround 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 3 Grudnia 2025 Share Napisano 3 Grudnia 2025 Daj Dunkelgelb! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 4 Grudnia 2025 Share Napisano 4 Grudnia 2025 15 godzin temu, rhinoceros napisał: Daj Dunkelgelb! Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 4 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2025 No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 4 Grudnia 2025 Share Napisano 4 Grudnia 2025 2 minuty temu, RadekZ napisał: No dobra, to poszedł ... "dunkelgelb "od Hataki (C244)... dziwny jakiś ten odcień wyszedł - tak jak w wątku z tygrysem wspomniałem.. ta sama mikstura, inny podkład i zupełnie inny efekt końcowy... Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 4 Grudnia 2025 Share Napisano 4 Grudnia 2025 Możesz dać parę kropelek białego do tego dunkelgelba rozjaśnić lekko i lekko przyprószyć po całości od góry.Ja te dunkelgelby nie ważne jakich firm rozjaśniam trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Grudnia 2025 Share Napisano 5 Grudnia 2025 23 godziny temu, Evildead napisał: Ja tam bym się nie przejmował, i tak co producent to inny odcień, ten dunkelgelb hataki bardziej w piaskowy wpada, ale jest prawilne 7028 Potwierdzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 14 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2025 Przy okazji maziania Tygrysa, kibelek tez dostał zielone i brązowe łaty... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 21 Grudnia 2025 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2025 Kibelek dostał "lewe" blachy i oznaczenia dywizji HJ . Dziwny ten trick Menga z dwuczęściową kalką na rejestrację... słabo mi się to łączyło, co niestety widać na zdjęciach. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia Poobrywałem koła tylne w Kubelwagenie... to znaczy poobijałem "trochę Kubelwagena... (to pierwsze też ) Idea ze zrobieniem uchylonych przednich drzwi była jednak trochę słaba, te tworzywo się do tego chyba nie nadaje, wersja bez szyb może prędzej. Tak to się teraz prezentuje: Tę jasną plamę, która cholera wie skąd się wzięła, będę musiał załatać jakimś dodatkowym obiciem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 6 Stycznia Share Napisano 6 Stycznia Fiu, fiu, żeby tak płótno poobijać to trzeba mieć talent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia (edytowane) 11 godzin temu, _OldMan_ napisał: Fiu, fiu, żeby tak płótno poobijać to trzeba mieć talent. Poniosło mnie Kurde coś mi nie grało, ale nie pamiętałem co... Edytowane 7 Stycznia przez RadekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia No te obicia to przesadzone, no ale może dasz jakieś brudzenie mocniejsze to nie będą na pierwszym planie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia 2 godziny temu, Evildead napisał: No te obicia to przesadzone, no ale może dasz jakieś brudzenie mocniejsze to nie będą na pierwszym planie. tak, będę to jeszcze dalej brudził, więc przytłumię to nieco... Niestety z tymi obiciami to zawsze lecę do przegięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Trochę te płótno po od-obijałem . Położyłem też wstępnie jakiegoś łosia czarno-brązowego. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Wtorek o 10:01 Share Napisano Wtorek o 10:01 E e e. Tylko z tym obijaniem nie przesadź. Co za dużo to niezdrowo. Na twoim miejscu bym już go zostawił, no ale kubelek jest przecież twój 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Wtorek o 21:10 Autor Share Napisano Wtorek o 21:10 11 godzin temu, Robi napisał: E e e. Tylko z tym obijaniem nie przesadź. Co za dużo to niezdrowo. Na twoim miejscu bym już go zostawił, no ale kubelek jest przecież twój Już dalej nie obijam... bo i tak już z tym popłynąłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Środa o 11:48 Share Napisano Środa o 11:48 Obicia pomieszałeś z brudzeniem - to moja osobista opinia i pierwsze wrażenie, ale model mi się ogólnie podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadekZ Napisano Środa o 13:02 Autor Share Napisano Środa o 13:02 Godzinę temu, Lipstein napisał: Obicia pomieszałeś z brudzeniem - to moja osobista opinia i pierwsze wrażenie, ale model mi się ogólnie podoba. Dzięki Zgadza się, poszło trochę washa itp i dopiero potem zacząłem obijać, po czym znowu tłumiłem trochę washem. Trochę będę musiał teraz pogłówkować nad kurzeniem, żeby nie przesadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi