Skocz do zawartości

Bradley 1/35 TAMIYA+Eduard+Montex+Friulmodel+Armorscale+...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Więc i ja przyłączam się do projektu. Zgodnie z zapowiedzią z Bradley-em od tamki.

In-box przed chwilą zamieściłem tu

Fotka "rodzinnna":

DSC_0085.JPG

Dodatki:

DSC_0089.JPG

DSC_0090.JPG

DSC_0091.JPG

DSC_0093.JPG

DSC_0096.JPG

DSC_0097.JPG

DSC_0099.JPG

DSC_0100.JPG

DSC_0108.JPG

Na friule jeszcze czekam, tak samo jak na lufę Armorscale.

W tym roku mam nadzieję zdążyc przed końcem konkursu.

Mam zmiar się wzorować trochę tym. Będzie trzeba oczywiście dorobić wnętrze powierzchnie antypoślizgowe, amortyzatory i sporą ilość "detali (nieraz sporych rozmiarów), o których zapomnieli producenci.

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mam do was następujące pytanie. Dorabiać tutaj amortyzatory, czy nie dorabiać...? (oto jest pytanie :p)

wheel-m2.jpg

[zdjęcie oryginału]

Tylko obawiam się, że w przypadku dorobienia moja praca pójdzie na marne, bo i tak nie będą widoczne te amortyzatory, bo zasłonią je fartuchy.

Napisano

Dzisiaj Barthass podesłał mi coś takiego. Powala na kolana.

Dziękuję Barthass!

Będę się wzorował na tej relacji.

Napisano
Więc i ja przyłączam się do projektu. Zgodnie z zapowiedzią z Bradley-em od tamki.

Che che coś Bradleyami sypnęło pod koniec roku Ja robię na Forum identycznego tylko bez wnętrza. Mój jest zielony XF-62.

Napisano

Tylko pamiętaj, ze na Armoramie budowana jest inna wersja Bradleya, różniącą się trochę od Twojego modelu No i czekam na rozpoczęcie prac

Napisano
pamiętaj, ze na Armoramie budowana jest inna wersja Bradleya

Pamiętam.

czekam na rozpoczęcie prac

Prace się rozpoczęły, ale narazie tylko szpachlowanie i zatykanie niepotrzebnych dziur/śladów po wypychaczach/otworów przeznaczonych do zamieszczenia napędu. Jednak prace są mocno spowolnione- kończę humvee-ego (jeszcze tylko pigmenty) oraz takie głupoty jak projekt na bazy danych, asemblera, LISP-a.

Napisano

Trochę odgrzeję temat. Narazie bez zdjęć (nie udało mi się ich zrobić w niedzielę w nocy przed wyjazdem do Krakowa).

Czy dysponuje ktoś zdjęciami tego co jest pod kołem napinającym?

wheel-m2.jpg

Na tym zdjęciu niewiele widać, ale wiadomo, że to co tam jest zdecydowanie różni się od tego, co dała Tamiya

DSC_0103.JPG

(w prawym dolny rogu)

Napisano

dsc_0137.jpg

dsc_0138.jpg

dsc_0139.jpg

dsc_0140.jpg

Narazie bardzo skromne postępy prac. Można wręcz powiedzieć, że nic nie zrobiłem. Ale wszystko to co do tej pory powstało zrobiłem w przerwach prac nad humvee.

Napisano

No wszystko wskazuje na to, że będzie kolejny ładny model. Tylko mam taka małą prośbę, rób fotki na mniej pstrym tle. Wiesz, jest dużo blaszek , dodatków, linki itp a na tym obrusiku oczy się plączą. A chciałbym się cieszyć widokiem postępów Twojej efektownej pracy bez tych...... w oczach co miała jedna posłanka z Samoobrony.

Napisano
Tylko mam taka małą prośbę, rób fotki na mniej pstrym tle.

Przepraszam za tło. Normalnie jako tło przy zdjęciach z postępów prac służy mi biały obrus (np. tu), ale niestety dzisiaj był niedostępny. Będę sobie musiał pożyczyć biały ekran. A zdjęć w innym miejscu nie będę robił z jednego powodu. W całym domu jest to miejsce najlepiej oświetlone światłem naturalnym- salon. Czasem na zdjęciach i kominek się gdzieś znajdzie... (np tu.

Napisano
Będę sobie musiał pożyczyć biały ekran.

No spoko,spoko nie musi być od razy biały ekran. Może być i inny kolor byle w miarę jednolity aby te wszystkie cacka było widać. A zanosi się na to, że będzie co oglądać.

• 2 weeks later...
Napisano

Wczoraj odebrałem ze sklepu gąsienice

1.jpg

3.jpg

Instrukscja składania

2.jpg

Koła napędowe

11.jpg

8.jpg

Nie wie, dlaczego, ale ja dostałem w każdym woreczku 3/2 koła. Niestety da się złożyć tylko 2.

Do zamykania boków ogniw

6.jpg

Złożyłem testowo kilka ogniw

9.jpg

12.jpg

7.jpg

Są to moje pierwsze friule. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Pojedyncze ogniwa są bardzo ładnie rozwiercone.

• 3 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich fanów współczesnej pancerki.

Przepraszam za doprowadzenie tematu do stanu totalnego zakurzenia. Ale cóż trzeba było go odkopać. Jak pisałem już w innym wątku- sesja.

Trochę oblaszkowałem wnętrze, ale powoli mi idzie.

Zdjęcia zrobię razem ze zdjęciami do galerii innego modelu.

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

Oto obiecane zdjęcia.

DSC_0104.JPG

dsc_0201.jpg

dsc_0202.jpg

dsc_0203.jpg

dsc_0204.jpg

dsc_0205.jpg

dsc_0205a.jpg

dsc_0206.jpg

dsc_0207.jpg

dsc_0208.jpg

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

No pięknie, widać jak potrafi wzbogacić wnętrze zwykły zestaw blaszek.

Czekam z niecierpliwością na więcej!

• 5 months later...
Napisano

Budowa Bradley-a się trochę przeciąga. Niestety miałem w pewnym momencie zbyt dużo innych ważniejszych zajęć. Potem wykonałem M1 Panther II, a Bradley sobie leżał niedotykany.

Dopiero niedawno coś ruszyło. Jednak jeszcze dużo do zrobienia.

Oto foty (zrobione dzisiaj). Wiele elementów jest krzywo, bo są założone na sucho.

DSC_0138.jpg

DSC_0139.jpg

DSC_0140.jpg

DSC_0141.jpg

DSC_0142.jpg

DSC_0143.jpg

DSC_0144.jpg

DSC_0145.jpg

DSC_0146.jpg

DSC_0147.jpg

DSC_0148.jpg

DSC_0149.jpg

DSC_0150.jpg

DSC_0151.jpg

DSC_0152.jpg

DSC_0153.jpg

DSC_0154.jpg

DSC_0155.jpg

DSC_0156.jpg

DSC_0157.jpg

DSC_0158.jpg

DSC_0159.jpg

DSC_0160.jpg

DSC_0161.jpg

Pozdrawiam

Maciek

Napisano

Małe pytanie do większych ode mnie znawców. Czy wewnątrz też są powierzchnie antypoślizgowe? Na zdrowy rozum wychodziłoby, że powinny być, a na zdjęciach z tej strony ciężko jednoznacznie stwierdzić. Byłbym też bardzo wdzięczny za jakieś lepszej jakości (przede wszystkim wyższej rozdzielczości) zdjęcia.

I niestety będzie ponownie dłuższa przerwa w budowie tego modelu :(

Pozdrawiam

Maciek

Napisano
Czy wewnątrz też są powierzchnie antypoślizgowe?

W środku niema powierzchni antypoślizgowych, są jedynie na zewnątrz pojazdu.

• 2 months later...
Napisano

Baaaardzo powoli do przodu.

Czasu na modele jak zawsze brakuje :/

I zapowiada się kolejna przerwa przy tym modelu (3 ZKM)

A na koniec foty z postępów przy pracach:

DSC_0001.jpg

DSC_0002.jpg

DSC_0003.jpg

DSC_0004.jpg

DSC_0005.jpg

DSC_0006.jpg

DSC_0007.jpg

DSC_0008.jpg

DSC_0009.jpg

DSC_0010.jpg

DSC_0011.jpg

DSC_0012.jpg

DSC_0013.jpg

DSC_0014.jpg

DSC_0015.jpg

DSC_0016.jpg

Napisano

Świetny modelik, bardzo mi się podoba jak go składasz. wiecej metalu w nim niż plastiku:P:P:P

A jakie malowanie przewidujesz, masz już jakąś koncepcje co do dioramki czy narazie lecisz tak z koksem??