maciekw Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Więc i ja przyłączam się do projektu. Zgodnie z zapowiedzią z Bradley-em od tamki. In-box przed chwilą zamieściłem tu Fotka "rodzinnna": Dodatki: Na friule jeszcze czekam, tak samo jak na lufę Armorscale. W tym roku mam nadzieję zdążyc przed końcem konkursu. Mam zmiar się wzorować trochę tym. Będzie trzeba oczywiście dorobić wnętrze powierzchnie antypoślizgowe, amortyzatory i sporą ilość "detali (nieraz sporych rozmiarów), o których zapomnieli producenci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Dużo będzie tych dodatków. Będę zagladał i podpatrywał jak z pracami stoisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 O znowu znajomy mojego Bradleay Będę podpatrywał i kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 27 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2008 Mam do was następujące pytanie. Dorabiać tutaj amortyzatory, czy nie dorabiać...? (oto jest pytanie :p) [zdjęcie oryginału] Tylko obawiam się, że w przypadku dorobienia moja praca pójdzie na marne, bo i tak nie będą widoczne te amortyzatory, bo zasłonią je fartuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2008 Dzisiaj Barthass podesłał mi coś takiego. Powala na kolana. Dziękuję Barthass! Będę się wzorował na tej relacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Więc i ja przyłączam się do projektu. Zgodnie z zapowiedzią z Bradley-em od tamki. Che che coś Bradleyami sypnęło pod koniec roku Ja robię na Forum identycznego tylko bez wnętrza. Mój jest zielony XF-62. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Tylko pamiętaj, ze na Armoramie budowana jest inna wersja Bradleya, różniącą się trochę od Twojego modelu No i czekam na rozpoczęcie prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 pamiętaj, ze na Armoramie budowana jest inna wersja Bradleya Pamiętam. czekam na rozpoczęcie prac Prace się rozpoczęły, ale narazie tylko szpachlowanie i zatykanie niepotrzebnych dziur/śladów po wypychaczach/otworów przeznaczonych do zamieszczenia napędu. Jednak prace są mocno spowolnione- kończę humvee-ego (jeszcze tylko pigmenty) oraz takie głupoty jak projekt na bazy danych, asemblera, LISP-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 Trochę odgrzeję temat. Narazie bez zdjęć (nie udało mi się ich zrobić w niedzielę w nocy przed wyjazdem do Krakowa). Czy dysponuje ktoś zdjęciami tego co jest pod kołem napinającym? Na tym zdjęciu niewiele widać, ale wiadomo, że to co tam jest zdecydowanie różni się od tego, co dała Tamiya (w prawym dolny rogu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Narazie bardzo skromne postępy prac. Można wręcz powiedzieć, że nic nie zrobiłem. Ale wszystko to co do tej pory powstało zrobiłem w przerwach prac nad humvee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No wszystko wskazuje na to, że będzie kolejny ładny model. Tylko mam taka małą prośbę, rób fotki na mniej pstrym tle. Wiesz, jest dużo blaszek , dodatków, linki itp a na tym obrusiku oczy się plączą. A chciałbym się cieszyć widokiem postępów Twojej efektownej pracy bez tych...... w oczach co miała jedna posłanka z Samoobrony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 10 Stycznia 2009 Tylko mam taka małą prośbę, rób fotki na mniej pstrym tle. Przepraszam za tło. Normalnie jako tło przy zdjęciach z postępów prac służy mi biały obrus (np. tu), ale niestety dzisiaj był niedostępny. Będę sobie musiał pożyczyć biały ekran. A zdjęć w innym miejscu nie będę robił z jednego powodu. W całym domu jest to miejsce najlepiej oświetlone światłem naturalnym- salon. Czasem na zdjęciach i kominek się gdzieś znajdzie... (np tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 Będę sobie musiał pożyczyć biały ekran. No spoko,spoko nie musi być od razy biały ekran. Może być i inny kolor byle w miarę jednolity aby te wszystkie cacka było widać. A zanosi się na to, że będzie co oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 25 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2009 Wczoraj odebrałem ze sklepu gąsienice Instrukscja składania Koła napędowe Nie wie, dlaczego, ale ja dostałem w każdym woreczku 3/2 koła. Niestety da się złożyć tylko 2. Do zamykania boków ogniw Złożyłem testowo kilka ogniw Są to moje pierwsze friule. Zobaczymy, co z tego wyjdzie. Pojedyncze ogniwa są bardzo ładnie rozwiercone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 13 Lutego 2009 Autor Share Napisano 13 Lutego 2009 Witam wszystkich fanów współczesnej pancerki. Przepraszam za doprowadzenie tematu do stanu totalnego zakurzenia. Ale cóż trzeba było go odkopać. Jak pisałem już w innym wątku- sesja. Trochę oblaszkowałem wnętrze, ale powoli mi idzie. Zdjęcia zrobię razem ze zdjęciami do galerii innego modelu. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Oto obiecane zdjęcia. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No pięknie, widać jak potrafi wzbogacić wnętrze zwykły zestaw blaszek. Czekam z niecierpliwością na więcej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 28 Lipca 2009 Autor Share Napisano 28 Lipca 2009 Budowa Bradley-a się trochę przeciąga. Niestety miałem w pewnym momencie zbyt dużo innych ważniejszych zajęć. Potem wykonałem M1 Panther II, a Bradley sobie leżał niedotykany. Dopiero niedawno coś ruszyło. Jednak jeszcze dużo do zrobienia. Oto foty (zrobione dzisiaj). Wiele elementów jest krzywo, bo są założone na sucho. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 lol,dobry detal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Małe pytanie do większych ode mnie znawców. Czy wewnątrz też są powierzchnie antypoślizgowe? Na zdrowy rozum wychodziłoby, że powinny być, a na zdjęciach z tej strony ciężko jednoznacznie stwierdzić. Byłbym też bardzo wdzięczny za jakieś lepszej jakości (przede wszystkim wyższej rozdzielczości) zdjęcia. I niestety będzie ponownie dłuższa przerwa w budowie tego modelu :( Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Czy wewnątrz też są powierzchnie antypoślizgowe? W środku niema powierzchni antypoślizgowych, są jedynie na zewnątrz pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej1965 Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Budowa Bradley-a się trochę przeciąga Zapowiada sie piękna rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Baaaardzo powoli do przodu. Czasu na modele jak zawsze brakuje :/ I zapowiada się kolejna przerwa przy tym modelu (3 ZKM) A na koniec foty z postępów przy pracach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Patrzę, patrzę i oczom nie wieżę Myślałem, że temat dawno umarł, a tu niespodzianka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Świetny modelik, bardzo mi się podoba jak go składasz. wiecej metalu w nim niż plastiku:P:P:P A jakie malowanie przewidujesz, masz już jakąś koncepcje co do dioramki czy narazie lecisz tak z koksem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi