Klepas Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Super Ci idzie! Widzę, że masz podobne tempo do mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Myślałem, że temat dawno umarł Jak widać nie umarł . Ma "drobne" przestoje spowodowane kwestiami "technicznymi". A jakie malowanie przewidujesz, masz już jakąś koncepcje co do dioramki czy narazie lecisz tak z koksem?? Malowanie wybrałem dawno temu, jeszcze nim się zabrałem za klejenie, ale możliwe, że zmienię je w ostatniej chwili, jak już parę razy zrobiłem. Teraz "lecę z koksem", wszelkie koncepcje zmieniają się w czasie. Widzę, że masz podobne tempo do mojego Wnioskuję, że obaj mamy podobną ilość czasu na modele. Nie napisałem tego w poprzednim poście, ale jeszcze siedziska we wnętrzu wieży idą do poprawki, zrobiłem je zbyt duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Łał ale "wypas" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 2 Listopada 2009 Autor Share Napisano 2 Listopada 2009 Niewielki postęp. Omal się nie stała tragedia. Model spadł mi na ziemię jak schodziłem z nim po schodach. A konkretnie spadła sama wieża. Trochę się lufa zgięła. Boję się ją bardziej prostować, aby czegoś nie zepsuć, ale aż cud, że obyło się bez ofiar w drobnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 2 Listopada 2009 Share Napisano 2 Listopada 2009 Trochę się lufa zgięła. Boję się ją bardziej prostować, aby czegoś nie zepsuć, Moja lufa do Brada tez przyszła zgięta ale to była wina poczty. Bez problemu ja wyprostowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 31 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Zbliża się czas kolejnego uploadu zdjęć. Ale najpierw pytanie do największych znawców: "ile jest ogniwek w każdej gąsienicy?". Brakuje mi tej informacji do zamknięcia gąsienic. Muszę dołożyć parę ogniwek, a z jednej strony są zaklejane, więc potencjalnie nie można ich potem odjąć, czy dodać po zamknięciu całości :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Z prawej strony 82 z lewej 84. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 31 Sierpnia 2010 Share Napisano 31 Sierpnia 2010 Załóż gąskę i dołóż ogniwek do końca i nie zaklejaj ostatniego. Zobaczysz ile wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 13 Września 2010 Autor Share Napisano 13 Września 2010 Skromnie: Teraz korygowanie tego, co popsułem ;) okablowanie, trochę budowy od podstaw i można się będzie brać za malowanie Blaszkowanie można uznać za zakończone. Zostało coprawda kilka blaszek, ale niemożliwych do przyklejenia przed połączeniem góry z dołem- czyli przed pomalowaniem wnętrza. Następny update powinien być w październiku, a może w grudniu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 14 Września 2010 Autor Share Napisano 14 Września 2010 Trochę się mi głupio prowadzi tutaj monolog. Tak się zastanawiam, czy rzeczywiście wszystko wykonałem absolutnie perfekcyjnie, że nikt nic nie napisał i nie wskazał żadnych błędów merytorycznych, czy czegoś, co mogłem przeoczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Trochę się mi głupio prowadzi tutaj monolog. Tak się zastanawiam, czy rzeczywiście wszystko wykonałem absolutnie perfekcyjnie, że nikt nic nie napisał i nie wskazał żadnych błędów merytorycznych, czy czegoś, co mogłem przeoczyć... Ha ha ha dopiero po pomalowaniu Ci koledzy przypomną ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 No to może niedługo wychwycą błędy i przypomną, bo się będzie malowanie zbliżało ;) Takie pytanie do zorientowanych. Jakie są "zalecane" kolory do wykonania tego zielonkawo-białego w środku? Zaznaczę, że przerzuciłem się na Gunze serii C. Będę robił zamówienie więc warto by zamówić i ten kolorek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Może C312 by pod pasował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bimberoman Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Czekamy na gąski. Możesz pokazać dokładnie jak je się składa na fajnych fotkach to ci wpadnie trochę komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 2 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2011 Trochę się pomalowało w ostatnim czasie. Już po washu, werniksie itp. Myślę, że jutro kilka zdjęć sklejonej góry z dołem, tylko zdjęcia obrobię (balans bieli itp.) Jeszcze kilka uwag odnośnie blaszkowania wnętrza. W kilku miejscach wyszło na to, że ze względu na ujemną ilość miejsca musiałem wycinać kawałki modelu. Oczywiście problemu nie byłoby, gdyby nie było blaszek. Ale ktoś źle wyliczył miejsce, stąd problemy. Problem dotyczył przedniego wziernika- kolizja z "umeblowaniem", tylnych pojemników po lewej stronie (wchodzą kawałek w rakiety), oraz gaśnicy (ten sam powód)- trzeba było ją sporo przesunąć do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 4 Stycznia 2011 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2011 No i sklejona góra z dołem. Miłego przeglądania. Może jakieś komentarze? Negatywne też mile widziane ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seba_The_Eye Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Powiem tak: kupiłbym Ci kapelusz amerykańskiego kawalerzysty(który zresztą chciałbym bardzo mieć;)) za takie wykonanie tego pojazdu. Jak żywy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 4 Stycznia 2011 Share Napisano 4 Stycznia 2011 Słuchaj... Nie wpadł byś kiedyś po zajęciach pomalować kilku moich modeli?? nOstatnio w moim warsztacie Gościu napisał, że moja robota jest "prima sort" i była to dla mnie największa pochwała jaką dostałem. Ja piszę więc u Ciebie -prima sort Panie, prima sort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 10 Lutego 2011 Autor Share Napisano 10 Lutego 2011 Skończyłem składać gąski. Lewa ma trochę inną długość niż prawa- jest to efekt kilku moich ingerencji w podwozie. Następnie stwierdziłem, że warto by gąski przyczernić i lekko zardzewieć. Robiłem to po raz pierwszy bazując na przeczytanych informacjach. Potrzebne rzeczy to domestos (zielony, podobno z innymi nie działa) i ocet. Mieszamy wszystko w pojemniczku (plastikowym) !!!!! UWAGA !!!!! Po zmieszaniu składników wydzielają się silnie toksyczne gazy. Lepiej to robić na zewnątrz (jak jest ciepło) lub przynajmniej w bardzo dobrze wentylowanym pomieszczeniu. Absolutnie nie robić w pomieszczeniu mieszkalnym, gdzie siedzi sobie rodzinka! Z tym, że jak jest zimno to całość reakcji nie zachodzi (moje własne doświadczenie). Moczyłem najpierw jedną, a potem drugą gąskę Na zdjęciu świeżo włożona pierwsza (lewa gąska) Po dłuższym czasie widzimy coś takiego (kolorek się ładnie zmienił) A gąski wyglądają tak Efekt sami oceńcie. Mi się podoba. Teraz kolej na polerowanie niektórych fragmentów gąsienic. Tak aby dać efekt używania i na koniec malowanie gumowych elementów. Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Jak dla mnie gumowych nakładek nie trzeba już malować. I tak wygląda to świetnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 10 Lutego 2011 Share Napisano 10 Lutego 2011 Wnętrza włazów były w kolorze pojazdu. Znaczy w tym przypadku pewnie Forest Green. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 11 Lutego 2011 Autor Share Napisano 11 Lutego 2011 Mhm rzeczywiście wnętrza włazów są w kolorze pojazdu. Z czego zdjęcie wnętrza włazu kierowcy znalazłem tylko w wersji M2A2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 12 Lutego 2011 Share Napisano 12 Lutego 2011 W jakim malowaniu on będzie? Polecam knigę Verlindena o Bradleyu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekw Napisano 17 Lutego 2011 Autor Share Napisano 17 Lutego 2011 Będzie w malowaniu "U.S. Army The 3rd Infantry Division Germany". Niestety starcie z maskami Montexu było w pewnym momencie nieprzyjemne (nie licząc maskowania kół- to było bezproblemowe ). Odrywająca się farba mimo wcześniejszego osłabiania kleju przez kilkukrotne przyklejanie do wnętrza dłoni i szybki ściągnięcie po malowaniu. I nierówno (!) wycięte maski. Czytaj w momencie kiedy zacząłem się im przyglądać przed oderwaniem doszedłem do wniosku, że niektóre są krzywe (czytaj nierówne). Dramat- miejscami wracam do kalkomanii. Pytanie do Was, bo mi się nie udało jednoznacznie tego stwierdzić. Czy koło napędowe i napinające oraz tylny schowek przy wejściu są w kolorze piaskowym? A kniga Verlindena oczywiście świetna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuglaty Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Pytanie do Was, bo mi się nie udało jednoznacznie tego stwierdzić. Czy koło napędowe i napinające oraz tylny schowek przy wejściu są w kolorze piaskowym? Jeśli pojazd malowany będzie w barwach pustynnych - owszem. PS nareszcie coś się zaczyna dziać w warsztacie - a już się obawiałem, że temat "zemrze" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi