Grzegorz Grabowski Napisano Niedziela o 11:35 Share Napisano Niedziela o 11:35 (edytowane) Witam. Nieśmiało zaczyam ten temat w nadziei, że kogoś zainteresuje. Tytułowy pojazd z Rye Foeld Model w skali 1/35. Na początek poszła wieża. Stosowanych poprawek i przeróbek dokonam bazując na walkaroundzie zamieszczonym tu na forum przez Andrzeja Ligockiego. Edytowane Niedziela o 12:31 przez Grzegorz Grabowski 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano Niedziela o 11:41 Share Napisano Niedziela o 11:41 Mam ten model w swoich zasobach i z niecierpliwością czekam na pierwszy klaps modelarskich cążek. Ciekawy jestem co trzeba zmienić lub przerobić w zestawie RFM żeby wykonać Abramsa z syrenką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano Niedziela o 12:03 Autor Share Napisano Niedziela o 12:03 A choćby warto dorobić przeszkoloną osłonę na włazie dowódcy, podobną do tych, które widać było na Abramsach TUSK. Do szyny km na włazie celowniczego też są osłony podobne do tych z TUSK-a. Żadnego z tych elementów nie ma w pudle z V3 i zostaje rzeźba. Coś tam się jeszcze wynajdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 13:31 Share Napisano Niedziela o 13:31 Kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioc Napisano Niedziela o 16:30 Share Napisano Niedziela o 16:30 trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano Niedziela o 20:26 Share Napisano Niedziela o 20:26 Działaj Grzegorz. I wyraźnie zaznaczaj wszystkie modyfikacje/przeróbki/dodane elementy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano Niedziela o 20:36 Share Napisano Niedziela o 20:36 A może najpierw warto skończyć zaczęte tematy? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano Niedziela o 21:06 Autor Share Napisano Niedziela o 21:06 29 minut temu, patrykd napisał: A może najpierw warto skończyć zaczęte tematy? A może nie ma już czego kończyć? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano wczoraj o 04:46 Autor Share Napisano wczoraj o 04:46 Troszkę się podłubało, ale to jeszcze nie to, co chciałem osiągnąć i trzeba będzie próbować dalej... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 godzin temu Autor Share Napisano 6 godzin temu (edytowane) Dłubię sobie dalej. Dwie z "poprawek/przeróbek", które uznałem, że warto zrobić, są już gotowe. Pierwsza to osłona dowódcy,przykręcona do jego kopuły. Nie jest to może szczyt perfekcji, ale niech już tak zostanie. Przecież nie chodzi o doktoryzowanie się. Druga "poorawka", to podstawa anteny w tylnej części wieży (3 ostatnie zdjęcia, przy czym zdjęcie oryginalnegej podstawy zasłania antena radiostacji). Na zdjęciach amerykańskich, czy australijskich V3, widać tam antenę systemy Blue Force Tracker (BFT). Na zdjęciach wozów z Wesołej, to miejsce wygląda zupełnie inaczej. Jako, że u mnie to co na zdjęciu, to na modelu, to przerobiłem element oznaczony w instrukcji jako W36, i zamiast elementu W42, przykleiłem element E53. To tyle na teraz. Czas robić sałatkę na święta. Wesołych świąt. Edytowane 6 godzin temu przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albatros Napisano 2 godziny temu Share Napisano 2 godziny temu Jeżeli wolno coś zasugerować, to jednak zachęcałbym, aby jeszcze popracować nad obróbką tych elementów. Super, że je dorabiasz/przerabiasz, ale wizjery w osłonie są bardzo krzywo powycinane i mocno to razi. Podobnie podstawa anteny - nierównoległa, do tego nierówna, łukowata krawędź i uskok, gdzie w oryginale go nie ma. Może warto też dorobić te śruby w podstawie anteny, zestaw śrub żywicznych Taurus Models to koszt 10 zł… to są bardzo proste elementy, i dokładne ich wykonanie i wyprowadzenie nie powinno zająć dużo czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi