Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Witam, pomimo usilnych prób zrobienia wojennego T-34/85, nie wytrzymałem i wróciłem na stare śmieci. Tym razem na warsztat wpadło T-72 z Das Werka, które zostanie wykonane, a jakże w barwach 1 batalionu czołgów z Żurawicy. Model oczywiście dostał parę przeróbek, bo generalnie nie da sie już zrobić czegoś wprost z pudełka. Także tu ten, zapraszam 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Nie moja tematyka, ale porządny warsztat zawsze warto podglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Twój egzemplarz pewnie już dawno na przedpolach Ukrainy dokończy albo dokończył żywota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) 40 minut temu, Kapitan_Kurt napisał: Także tu ten, zapraszam Mnie dwa razy nie trzeba. Szczególnie po tym co już widać. Zasobnik będzie otwarty czy uchylony z wystającą szmatą? Tyle tu już dobrej roboty, że podpowiem tylko że falochron warto wykonać z blaszki albo z aluminiowej tacki albo chociaż mocno pocienić jego krawędzie - z ciekawości właśnie spojrzałem na swojego i ta krawędź jest naprawdę dobrze widoczna. Edytowane 4 Stycznia przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 4 minuty temu, LechaMazur napisał: Twój egzemplarz pewnie już dawno na przedpolach Ukrainy dokończy albo dokończył żywota. A to bardziej niż pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 4 minuty temu, TAW napisał: Mnie dwa razy nie trzeba. Szczególnie po tym co już widać. Zasobnik będzie otwarty czy uchylony z wystającą szmatą? Tyle tu już dobrej roboty, że podpowiem tylko że falochron warto wykonać z blaszki albo z aluminiowej tacki albo chociaż mocno pocienić jego krawędzie - z ciekawości właśnie spojrzałem na swojego i ta krawędź jest naprawdę dobrze widoczna. Zasobnik będzie uchylony z wystającą szmatą. Odnośnie falochronu to zastanawiałem się nad tym tematem, ale stwierdziłem, że mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ogólnie bez podlizywania się i wchodzenia w szczegóły to widać że wiesz o co chodzi w polskiej pancerce po Ludowym Wojsku Polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Godzinę temu, LechaMazur napisał: Ogólnie bez podlizywania się i wchodzenia w szczegóły to widać że wiesz o co chodzi w polskiej pancerce po Ludowym Wojsku Polskim. A bo miałem okazję podziałać trochę na tym sprzęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Kolejny mega warsztat. Poproszę o prezentację modelu na festiwalu modelarskim BABARYBA 2026. Czekamy na zapowiadanego T-34/85 M2 z delikatna sugestią na wersję powojenną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Szykuje się najlepszy model w historii tej witryny tego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 34 minuty temu, patrykd napisał: Szykuje się najlepszy model w historii tej witryny tego rodzaju Nie no, aż tak to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ten czerwony drucik służący jako osłona reflektorów to z czego jest, i jak to się ma do tych zwykłych miedzianych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 27 minut temu, Evildead napisał: Ten czerwony drucik służący jako osłona reflektorów to z czego jest, i jak to się ma do tych zwykłych miedzianych ? A to też miedziucha, z Eureki. Czemu czerwone to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia będę podglądał, jeśli pozwolisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Niedziela o 11:48 Autor Share Napisano Niedziela o 11:48 Kadłub można uznać za zakończony. Doszły fartuchy, które co nie co zmodyfikowałem dodając zaczepy blokujące fartuchy w pozycji podniesionej, oraz spinki poszczególnych segmentów fartuchów. Same zaś gumy potraktowałem roztworem kleju mr. Cement S z szpachlą Tamiya Basic. Górne gumowe segmenty, a konkretnie ich gumowe powierzchnie, zostały potraktowane czeską piłką, co w zamiarze miało nadać im strzępiącą się powierzchnie. Na pokrywach silnika dorobiłem brakujące elementy systemu podnoszenia klap do pokonywania przeszkód wodnych. Zamontowałem na sucho instalację paliwową do beczek i w sumie dobrze bo wymagały paru korekt, ale teraz już jest git. No i na sam koniec najważniejsze, rejestracja 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano Niedziela o 17:26 Share Napisano Niedziela o 17:26 no fajny, fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano Niedziela o 19:49 Share Napisano Niedziela o 19:49 Strzępienie gumy - sztos. Też się kiedyś zastanawiałem jak uzyskać taki efekt i teraz już przynajmniej wiem Drewnianą belkę poprawiałeś czy Das Werk taką ładną robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Niedziela o 20:07 Autor Share Napisano Niedziela o 20:07 Belka przerabiana czeską piłką, bo to co proponuje producent to wyrób belkopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano Niedziela o 20:21 Share Napisano Niedziela o 20:21 No elegancko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Poniedziałek o 06:33 Autor Share Napisano Poniedziałek o 06:33 Właz dowódcy na szybko. Dorobione tam i ówdzie blaszki, kable i śruby mocujące peryskopy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Poniedziałek o 10:28 Share Napisano Poniedziałek o 10:28 Ja pierdziuniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano Poniedziałek o 16:21 Share Napisano Poniedziałek o 16:21 9 godzin temu, Kapitan_Kurt napisał: Właz dowódcy na szybko. Dorobione tam i ówdzie blaszki, kable i śruby mocujące peryskopy. Janek, Ty nie masz za grosz litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Poniedziałek o 17:11 Autor Share Napisano Poniedziałek o 17:11 49 minut temu, Endrju napisał: Janek, Ty nie masz za grosz litości. Mógłbyś tak stwierdzić, jakbym zmodyfikował PNK i przyskreczował peryskopy bo troszeczkę odstają od rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano Poniedziałek o 17:36 Share Napisano Poniedziałek o 17:36 To na co czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano Poniedziałek o 18:44 Autor Share Napisano Poniedziałek o 18:44 Godzinę temu, Lipstein napisał: To na co czekasz? Odpowiedź jest prosta. To znowu na prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi