Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Witam, pomimo usilnych prób zrobienia wojennego T-34/85, nie wytrzymałem i wróciłem na stare śmieci. Tym razem na warsztat wpadło T-72 z Das Werka, które zostanie wykonane, a jakże w barwach 1 batalionu czołgów z Żurawicy. Model oczywiście dostał parę przeróbek, bo generalnie nie da sie już zrobić czegoś wprost z pudełka. Także tu ten, zapraszam 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patafian Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Nie moja tematyka, ale porządny warsztat zawsze warto podglądać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia Twój egzemplarz pewnie już dawno na przedpolach Ukrainy dokończy albo dokończył żywota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 4 Stycznia Share Napisano 4 Stycznia (edytowane) 40 minut temu, Kapitan_Kurt napisał: Także tu ten, zapraszam Mnie dwa razy nie trzeba. Szczególnie po tym co już widać. Zasobnik będzie otwarty czy uchylony z wystającą szmatą? Tyle tu już dobrej roboty, że podpowiem tylko że falochron warto wykonać z blaszki albo z aluminiowej tacki albo chociaż mocno pocienić jego krawędzie - z ciekawości właśnie spojrzałem na swojego i ta krawędź jest naprawdę dobrze widoczna. Edytowane 4 Stycznia przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 4 minuty temu, LechaMazur napisał: Twój egzemplarz pewnie już dawno na przedpolach Ukrainy dokończy albo dokończył żywota. A to bardziej niż pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia 4 minuty temu, TAW napisał: Mnie dwa razy nie trzeba. Szczególnie po tym co już widać. Zasobnik będzie otwarty czy uchylony z wystającą szmatą? Tyle tu już dobrej roboty, że podpowiem tylko że falochron warto wykonać z blaszki albo z aluminiowej tacki albo chociaż mocno pocienić jego krawędzie - z ciekawości właśnie spojrzałem na swojego i ta krawędź jest naprawdę dobrze widoczna. Zasobnik będzie uchylony z wystającą szmatą. Odnośnie falochronu to zastanawiałem się nad tym tematem, ale stwierdziłem, że mi sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LechaMazur Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ogólnie bez podlizywania się i wchodzenia w szczegóły to widać że wiesz o co chodzi w polskiej pancerce po Ludowym Wojsku Polskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia Godzinę temu, LechaMazur napisał: Ogólnie bez podlizywania się i wchodzenia w szczegóły to widać że wiesz o co chodzi w polskiej pancerce po Ludowym Wojsku Polskim. A bo miałem okazję podziałać trochę na tym sprzęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Kolejny mega warsztat. Poproszę o prezentację modelu na festiwalu modelarskim BABARYBA 2026. Czekamy na zapowiadanego T-34/85 M2 z delikatna sugestią na wersję powojenną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Szykuje się najlepszy model w historii tej witryny tego rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 34 minuty temu, patrykd napisał: Szykuje się najlepszy model w historii tej witryny tego rodzaju Nie no, aż tak to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia Ten czerwony drucik służący jako osłona reflektorów to z czego jest, i jak to się ma do tych zwykłych miedzianych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 5 Stycznia Autor Share Napisano 5 Stycznia 27 minut temu, Evildead napisał: Ten czerwony drucik służący jako osłona reflektorów to z czego jest, i jak to się ma do tych zwykłych miedzianych ? A to też miedziucha, z Eureki. Czemu czerwone to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 5 Stycznia Share Napisano 5 Stycznia będę podglądał, jeśli pozwolisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Kadłub można uznać za zakończony. Doszły fartuchy, które co nie co zmodyfikowałem dodając zaczepy blokujące fartuchy w pozycji podniesionej, oraz spinki poszczególnych segmentów fartuchów. Same zaś gumy potraktowałem roztworem kleju mr. Cement S z szpachlą Tamiya Basic. Górne gumowe segmenty, a konkretnie ich gumowe powierzchnie, zostały potraktowane czeską piłką, co w zamiarze miało nadać im strzępiącą się powierzchnie. Na pokrywach silnika dorobiłem brakujące elementy systemu podnoszenia klap do pokonywania przeszkód wodnych. Zamontowałem na sucho instalację paliwową do beczek i w sumie dobrze bo wymagały paru korekt, ale teraz już jest git. No i na sam koniec najważniejsze, rejestracja 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia no fajny, fajny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia Strzępienie gumy - sztos. Też się kiedyś zastanawiałem jak uzyskać taki efekt i teraz już przynajmniej wiem Drewnianą belkę poprawiałeś czy Das Werk taką ładną robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Belka przerabiana czeską piłką, bo to co proponuje producent to wyrób belkopodobny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Stycznia Share Napisano 11 Stycznia No elegancko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Właz dowódcy na szybko. Dorobione tam i ówdzie blaszki, kable i śruby mocujące peryskopy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia Ja pierdziuniam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia 9 godzin temu, Kapitan_Kurt napisał: Właz dowódcy na szybko. Dorobione tam i ówdzie blaszki, kable i śruby mocujące peryskopy. Janek, Ty nie masz za grosz litości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia 49 minut temu, Endrju napisał: Janek, Ty nie masz za grosz litości. Mógłbyś tak stwierdzić, jakbym zmodyfikował PNK i przyskreczował peryskopy bo troszeczkę odstają od rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 12 Stycznia Share Napisano 12 Stycznia To na co czekasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 12 Stycznia Autor Share Napisano 12 Stycznia Godzinę temu, Lipstein napisał: To na co czekasz? Odpowiedź jest prosta. To znowu na prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi