DobreMzimu Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja (edytowane) 4 godziny temu, BRAVO112 napisał: wiem, ze to nie temat tego warsztatu, ale jeśli juz o naciagach.. w Swordfishu mozna to jeszcze uznac za taśme, w Antku juz nie... Jak to bylo w Lublinie? https://www.smartage.pl/wp-content/uploads/2025/12/5-450x300@2x.jpg https://www.smartage.pl/wp-content/uploads/2025/12/924-1536x680.jpg https://www.smartage.pl/wp-content/uploads/2025/12/7-450x300@2x.jpg _ Rozstrzygnij sam Edytowane 14 Maja przez DobreMzimu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja czyli, bez problemów , mozna ciagnac nitki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja Wiesz Zenek... nie wiem czy będzie sens bawić się w cięcie naciągów w taśmy. Wydaje mi się że jak dasz grubszą linke będzie lepiej... np. Ez-Line pod skale 48 i większą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Maja Share Napisano 14 Maja jezeli na zdjeciach przedstawionych powyzej sa to taśmy, to na moje slabe inzynierskie oko 20x5 mm... Ale kazdy zrobic, jak chce, bo w końcu to jego model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano 16 Maja Autor Share Napisano 16 Maja W dniu 14.05.2026 o 15:28, kamilzoszak napisał: Wiesz Zenek... nie wiem czy będzie sens bawić się w cięcie naciągów w taśmy. Wydaje mi się że jak dasz grubszą linke będzie lepiej... np. Ez-Line pod skale 48 i większą Temat jeszcze przemyślę - dziękuję za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja A może:https://sbsmodel.com/model/SBS-72057/generic-flat-rigging-wires--0.2-0.25-mm- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 23 Maja Share Napisano 23 Maja tak, ale pamietaj, ze to ciagle sa cześci fototrawione z blachy.Jeden nieostrozny ruch, blacha wygieta i do niczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano Poniedziałek o 08:33 Share Napisano Poniedziałek o 08:33 czy model jest / bedzie dalej budowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano Poniedziałek o 13:18 Share Napisano Poniedziałek o 13:18 Jestem tego niemalże pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Czwartek o 12:56 Autor Share Napisano Czwartek o 12:56 (edytowane) Projekt Lublina R.VIII nie został porzucony - prace idą bardzo małymi kroczkami. Na tyle małymi, że zapominam o dokumentowaniu postępu prac . W efekcie tych zaniedbań nie mam co pokazać z wcześniejszych etapów. Zasiadam do warsztatu dwa razy w tygodniu na max godzinkę. Miło, że ktoś czeka i przypomniał o warsztacie ... Edytowane Czwartek o 12:58 przez zenek_65 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano Czwartek o 13:09 Share Napisano Czwartek o 13:09 to malowanie skrzydeł wyglada swietnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 13:18 Share Napisano Czwartek o 13:18 19 minut temu, zenek_65 napisał: Projekt Lublina R.VIII nie został porzucony To najważniejsze Takie maziaje to jak robiłeś? 22 minuty temu, zenek_65 napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zenek_65 Napisano Czwartek o 14:05 Autor Share Napisano Czwartek o 14:05 Na jasny podkład w kolorze płótna przykleiłem kawałki taśmy maskującej 0,5mm - w miejscach gdzie są żebrach płata. Potem na te taśmy psiknąłem czarnym i jakimś bezowym kolorkiem. Na to dałem kolor bazowy - BilModel P269 Pale green basic MDLot. Ot, żadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano Czwartek o 14:11 Share Napisano Czwartek o 14:11 4 minuty temu, zenek_65 napisał: przykleiłem kawałki taśmy maskującej 0,5mm - w miejscach gdzie są żebrach płata Tak podejrzewałem, ale chciałem się upewnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano Czwartek o 15:10 Share Napisano Czwartek o 15:10 Świetna sprawa. Rzadko spotykany przypadek przemyślanego, celowego i kontrolowanego preshadingu. To są te momenty, gdy KNRZP podkula ogon i zmywa się ze sceny skomląc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilzoszak Napisano Czwartek o 17:15 Share Napisano Czwartek o 17:15 A nie mowiłem...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi