DamianosPL Napisano 28 Stycznia Share Napisano 28 Stycznia Witam. Po Hortenie czas przyszedł na Arado który dzisiaj przyszedł. Ten model również będę robił dla mojego taty. Malowanie wybrałem te pierwsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Stycznia Share Napisano 29 Stycznia a gdzie galeria Hortena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 29 Stycznia Autor Share Napisano 29 Stycznia Godzinę temu, Moses napisał: a gdzie galeria Hortena? Nie zrobiłem ze względu że kalkomanie mi sie nie podobaja bo niektóre srebrzą. Inni też mieli ten problem z kalkomaniami. Ale jutro po pracy zrobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia (edytowane) Tak się nie godzi. Był warsztat, musi być galeria. Taka jest tradycja! Edytowane 30 Stycznia przez Moses Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Naklej mu rondle brytyjskie i bedzie zdobyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 31 Stycznia Autor Share Napisano 31 Stycznia Powoli do przodu. Kadłub przymierzałem na sucho. Nie posiadam koloru B Revell 77 Dust Grey tak jak i na rakiety koloru G Revell 40 Black Green więc będe musiał zamówić. Z zamienników nie posiadam u siebie zadnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego Silniki musiałem odkleić i ponownie przykleić bo sie nie mieściły dysze i ponownie lekko zaszpachlować bo były szpary. A tak to dzisiaj mały progress. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 21 Lutego Autor Share Napisano 21 Lutego Podwozie przyklejone ponieważ i tak będzie na taki sam kolor. Bombki też przy okazji przykleiłem. Teraz elementy czekają na podkładowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego Podkład dany. Na Thinnerze od Italeri lepiej się maluje niz od LifeColor. Wnętrze pomalowałem na kolor Mr.Hobby C52 Field Gray (2) niestety mój aparat w telefonie myśli że to kolor jakiś zielony nie ważne pod jakim kątem zrobię zdjęcie w rzeczywistości jest ciemno szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 22 Lutego Share Napisano 22 Lutego 5 godzin temu, DamianosPL napisał: niestety mój aparat w telefonie myśli że to kolor jakiś zielony nie ważne pod jakim kątem zrobię zdjęcie w rzeczywistości jest ciemno szary Pokombinuj z balansem bieli (rodzajem oświetlenia) w nastawach telefonu, ewentualnie w nastawach edytora zdjęć telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego Ciąg dalszy prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lutego Share Napisano 28 Lutego Na wieżyczce z obu stron masz brzydkie jamki skurczowe, a bomby są dość kiepsko obrobione na łączeniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 28 Lutego Autor Share Napisano 28 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, jachud3 napisał: Na wieżyczce z obu stron masz brzydkie jamki skurczowe, a bomby są dość kiepsko obrobione na łączeniach. O dziękuje za informację o wieżyczce zaraz biore szpachlę i szpachluję. A bombki akurat po tej stronie co jest brzydkie będą przyklejone i nie będzie tego widac ale jeszcze przyjrzę sie dokładnie po dopasowaniu. Edytowane 28 Lutego przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 1 Marca Autor Share Napisano 1 Marca Bombki zostały poprawione i na nowo pomalowane. Dół samolotu pomalowałem Humbrol 247Lichtblau RLM76. Silniki pomalowałem jak narazie na kolor Italeri Lichtblau RLM76. Koła w instrukcji były podane na kolor Antracyt Revellowski więc zamiennik Humbrol 67 a że mi sie nie chciało już malować emalią postanowiłem na kolor Italeri Schwarzgrau RAL 7021. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca Góra pomalowana Italeri RLM76. Silniki pozabezpieczane i pomalowane. Dół pozabezpieczany gotowy do pomalowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca Silniki wyglądają źle, zwłaszcza od strony wlotów; nie tylko farba podciekła (malujesz pędzlem?), ale też spasowanie i obróbka pozostawiają wiele do życzenia. Łączenie połówek kadłuba w okolicy kabiny też takie sobie... Jeśli mógłbym coś zasugerować - skup się na poprawnym przygotowaniu tworzywa i obróbce połączeń, bo żadne malowanie nie uratuje skopanego montażowo zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 11 Marca Autor Share Napisano 11 Marca 39 minut temu, jachud3 napisał: Silniki wyglądają źle, zwłaszcza od strony wlotów; nie tylko farba podciekła (malujesz pędzlem?), ale też spasowanie i obróbka pozostawiają wiele do życzenia. Łączenie połówek kadłuba w okolicy kabiny też takie sobie... Jeśli mógłbym coś zasugerować - skup się na poprawnym przygotowaniu tworzywa i obróbce połączeń, bo żadne malowanie nie uratuje skopanego montażowo zestawu Maluje aero ale czerwonym kolorem i aluminium akurat pędzlem malowałem. Zobaczę jutro co da sie jeszcze zrobić po pomalowaniu dołu. A łączenie połówek z tej jednej strony bede musiał zeszlifować a jak sie nie uda to zostawiam tak jak będzie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 12 Marca Autor Share Napisano 12 Marca Ciąg dalszy prac. Wnęki podwozia pomalowane Humbrol 240 RLM 02 Grau. Oczywiscie starałem się poprawić łączenie połówek kadłuba i pomalowałem Italeri RLM76 ale co z tego wyjdzie to zostawie już jak jest. Tylne stery (jeżeli tak to sie nazywa) pomalowałem Humbrol 154 Insignia Yellow tak samo jak i pasy na skrzydłach by już nie dawać kalkomani. Bombki już przykleiłem. Teraz wziąłem sie za zabezpieczanie owiewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 13 Marca Autor Share Napisano 13 Marca Prace przyspieszyły nad malowaniem. Statecznik zamaskowałem i pomalowałem kolorem Revell 36 Carmine Red. Oszklenie pierwszy raz tak maskowałem i pomalowałem Italeri Schwarzgrau 3 + 1 Vallejo Black. Kamuflaż w plamy pomalowany. Jest to mój pierwszy model z takim kamuflażem, zawsze wybierałem łatwe malowania ale czas na coś cięższego. Kamuflaż malowany Italeri RLM 75. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 14 Marca Autor Share Napisano 14 Marca Dzisiaj tylko poszedł Lakier Błyszczący i nic nie ruszam dzisiaj. Niech dobrze sie utwardzi to jutro kalkomanie i Wash wlecą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 14 Marca Share Napisano 14 Marca Wszystko fajnie, jest kawał żelazka w szwabskie ciapki ale silniki dalej nie poprawione (czerwony!) Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 15 Marca Autor Share Napisano 15 Marca Silniki raczej zostawie już takie jakie są. Nauczka na przyszłość żeby więcej czasu poświęcić i pomalować aero jak to zrobiłem przy oszkleniu, niż malować pędzlem takie elementy gdzie zawsze jest ryzyko ze farba wejdzie pod taśmę od pędzla. Kalkomanie dane ale zostały jeszcze czerwone pasy przerywane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 16 Marca Share Napisano 16 Marca Mimo wszystko zachęcam Cię do poprawki malowania silników pól jeszcze model na warsztacie, ten element jest eksponowany i od pierwszego spojrzenia będzie widoczny rzutując na odbiór modelu (i Twoją satysfakcję patrząc na model na półce). Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Dzięki za wszystkie rady ale model już skończyłem. Na mojej półce nie będzie stał akurat tylko w pokoju gościnnym. Bo wszystkie moje modele skończone i tak są w pudłach bo nie mam miejsca w pokoju. Kalkomanie wszystkie dałem. Na to poszedł Wash od Tamiya i lakier bezbarwny matowy od Italeri. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 16 Marca Autor Share Napisano 16 Marca Galeria gotowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi