Nethor Napisano 8 godzin temu Share Napisano 8 godzin temu Witam Forumowiczów Wróciłem po 30 latach do modelowania i zakres technik i dostępnych materiałów mnie zaskoczył. Także proszę o wyrozumiałość. Mam problem z pomalowaniem nasypu kolejowego ( kamienie , szyny). Nie do końca wiem jak się do tego zabrać, jakich barw użyć. Może ktoś ma jakiś pomysł? Z góry dziękuję za wszystkie sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 5 godzin temu Share Napisano 5 godzin temu Podstawa to naprawdę dobrze się przyjrzeć prawdziwemu nasypowi. Najlepiej jakbyś znalazł jakieś tory koło domu, poszedł tam, popatrzył na nie i zrobił zdjęcia. A potem przykleił je nad warsztatem i na nie patrzył podczas pracy - to naprawdę pomaga. A potem to już tylko nakładanie cienkich warstw farby we właściwych miejscach i będzie dobrze! Jeszcze warto zwrócić uwagę na to, że "świeże" tory maja więcej różnych kolorów, a "stare" tory są bardziej jednostajne (całe rdzawe z wyjątkiem bieżni szyn, chyba, że nie były dawno używane). Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi