mart72 Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Zaraz będę kładł podkład surfacer 1200 rozcieńczany mr. color thinner. Ile to czasu potrzebuje na schnięcie? Chciałem jeszcze dziś coś na to potem położyć. I jeszcze chciałbym się upewnić z proporcjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 1-schnie szybko, ale wolę odczekać przed następnym malowaniem 2- rozcieńczam na oko dosyć mocno, inaczej z dyszy lecą fafoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Grudnia 2008 Share Napisano 29 Grudnia 2008 Rozcieńcz bardziej, wlej do aerka i psiknij - jeśli za rzadki to dolej surfa i zamieszaj. Jeśli ok - maluj. Jeśli dalej za rzadki - dolej jeszcze surfa. W godzinkę, półtorej możesz Surfacera polerować, maskować, wszystko co chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 po 40 minutach podkład jest gotowy do obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2008 Dzięki! Już pomalowałem. Faktycznie szybko schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Podłącze się do tematu jak radzicie sobie z czyszczeniem aero po psikaniu surfacerem? Ops wybaczcie zdublowały mi się posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Ja czyszcze go tym czym roźcięczałem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Podłącze się do tematu jak radzicie sobie z czyszczeniem aero po psikaniu surfacerem? Najpierw zbiorniczek w aero przemywam Mr. Color Thinner i przelewam to spowrotem do słoiczka z sufracerem, dopiero po tym zabiegu czyszczę cały aerograf zmywaczem Wamod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 No tak a jeszcze zanim przeleje to czyszczę na: papierem i wtedy czyszcze zmywaczem wamodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ups Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Dziekuje za wyczerpujące odpowiedzi,na innym forum przeczytałem ,że niezłe jaja są żeby wyczyścić aero po surfacerze, a własnie jestem na etapie przed psikaniem nim modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Ja używam Surface 1000 w sprayu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZzB Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 na innym forum przeczytałem ,że niezłe jaja są żeby wyczyścić aero po surfacerze Polecam rozcieńczalnik ksylenowy Świństwo straszliwe. Wszystko czyszczone ksylenem należy natychmiast potem porządnie wymyć. Ale daje sobie radę, przynajmniej z 500 i 1000. 1200 jeszcze nie używałem, więc nie mam doświadczeń. Pozdrowionka ZzB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koksik750 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Aceton techniczny i nie ma problemu z żadną farbą. Tani i skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 A ja ostatnio czyściłem aerek zmywaczem do paznokci, zakupionym w jednym ze sklepów wielkiej sieci handlowej w kropki ( taka duża buteleczka ). Uwinął się migiem i bezproblemowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi