szesnastak Napisano 5 Października 2006 Share Napisano 5 Października 2006 Coraz lepiej się prezentuje Ten chrom to rzebaby było wypolerować bo straszne smugi na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Października 2006 Autor Share Napisano 5 Października 2006 Coraz lepiej się prezentuje Ten chrom to rzebaby było wypolerować bo straszne smugi na nim Wszystko będzie wyczyszczone i wypolerowane, narazie cysterna jest w fazie budowy więc nie chce mi się po każdym jej dotknięciu polerować ją odnowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Z dwoma osiami też nie wygląda źle, np: Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Października 2006 Autor Share Napisano 6 Października 2006 Przez ostatnie pare dni spędziłem przy modelu około 40 h. W efekcie koniec budowy zbliża się wielkimi krokami. Podczas czyszczenia modelu z plam wyszły na jaw przebarwienia w powłoce chromu, a także kilka drobnych rysek Najwieksze było na przedniej ścianie, postanowiłem wstawić tam łatę z folii samoprzylepnej. A oto jak wygląda cysterna na dzień dzisiejszy: Znalazłem w necie fotkę cysterny o identycznym numerze identyfikacyjnym, szkoda tylko, że tak późno bo model jest już pomalowany: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Października 2006 Share Napisano 6 Października 2006 Kurna nawet kalki takie jak na oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Kozak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Pikne kurcze pikne. Bardzo mi się podoba. A jakby tak chromowanego King Tiga zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek330 Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Ta łata rzuca się w oczy ale i tak jest pieknie. Musze miec taka naczepę przy swoim Petku. Gdzie mozna kupić taśmę imitującą chrom?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Ta łata rzuca się w oczy ale i tak jest pieknie. Musze miec taka naczepę przy swoim Petku. Gdzie mozna kupić taśmę imitującą chrom?? Folię kupiłem w hurtowni papierniczej, za arkusz A-1 zapłaciłem 13 zł. Fakt widać łatę Można byłoby podkleić folią całą przednią ścianę, ale aby obejsć się bez nacinana folii i nie było widać fałd trzeba by podklejać na goraco co groziłoby zniszczeniem elementu, innej metody nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 8 Października 2006 Share Napisano 8 Października 2006 Myślę, że łata rzuca się w oczy bo światło akurat tak pada na model. Ja też stosuje taką folię i jak czasem zapomnę gdzie ją nakleiłem to potem w ogóle tych łat nie zauważam PS Aha, zapomniałem dopisać że cysterna jest mistrzowska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Października 2006 Autor Share Napisano 9 Października 2006 Prace idą powoli do przodu, klosze pomalowane i już są przyklejone. Wzasadzie do końca budowy modelu pozostało wykonać instalację do bocznych lampek i podłączeniową do ciagnika. Wypatrzyłem ryskę na tylnej ścianie (bardziej widoczna na fotkach niż w realu), no i trzeba będzie przykleić kolejną łatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sąsiad_squad Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Bomba !! ;) to i tak super ze unikłeś rys jedna nie ma znaczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 Tak to lśni, że widać aparat Bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 9 Października 2006 Share Napisano 9 Października 2006 witam Tornado najpier sorry, że nie śledze na bierząco Twoich relacji i nie odpisuj w nich- brak czasu :/ Cysterna... aahhh... piękne po prostu piękne pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Października 2006 Autor Share Napisano 9 Października 2006 Miło mi, że podoba Wam sie cysterna Tak to lśni, że widać aparat Bardzo mi się podoba Przed robieniem fotek beczkę przetarłem tylko suchą szmatką, ele bardziej ona rozmazała ślady po dotyku niż zrobiła pożytku. Gdy skończę model to kupię jakiś środek do czyszczenia chromów, wtedy postaram sie zrobić sesję zdjęciową całego zestawu w plenerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Piekna jest ta naczepka.. Oj będzie ładnie robiła jako lusterko dla żony Pozazdrościć takiego cacka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 Czesc Tornado wspaniała cysterna, oglądałem ja bardzo dokładnie i postanowiłem ,że też sobie ją kupię i podepne do Peterbilda Alaskana Haulera !!!! Pozdrowionka Wojtuś T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi