robertmodelarz Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia (edytowane) Bardzo dziękuję wszystkim forumowiczom za cenne rady, Wybiorę coś zielonego z tego co mam w swoich zasobach co przypomina mityczny brytyjski kolor. Pan HATAKA poleca swoje kolorki: Kolor A110 SSC 15 jest bardzo zbliżony do amerykańskiego olive drab. Kolejna dyskusja...: https://forum.finescale.com/t/wwii-british-afv-color/205407 Edytowane 13 Kwietnia przez robertmodelarz Cytuj
DamianosPL Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Dodam od siebie kolory Olive Drab przed chwilą zrobiłem Od lewej strony AK11386 Acrylic - No.15 Olive Drab Matt 4728AP Italeri Acrylic - Olive Drab Army Matt 4315AP Italeri Acrylic - Olive Drab Matt 155 Humbrol Acrylic - Olive Drab Matt 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia 45 minut temu, DamianosPL napisał: Dodam od siebie kolory Olive Drab przed chwilą zrobiłem Od lewej strony AK11386 Acrylic - No.15 Olive Drab Matt 4728AP Italeri Acrylic - Olive Drab Army Matt 4315AP Italeri Acrylic - Olive Drab Matt 155 Humbrol Acrylic - Olive Drab Matt Pierwszy od lewej kolor to chyba najbliżej do SCC 15. 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 15 Kwietnia Autor Napisano 15 Kwietnia Pomzaiane, pofiltrowame, połoszowane i połateringowane.... Tak to wyszło. Pytanie jak ułożyć te liny? Czy tak jak na instrukcji? Eureka XXL proponuje takie coś: 1 Cytuj
Robi Napisano 15 Kwietnia Napisano 15 Kwietnia Lokalizacja na kadłubie: Liny holownicze były zwykle mocowane na górnych płytach kadłuba, wzdłuż boków, nad błotnikami lub bezpośrednio na płytach pancernych otaczających przedział silnikowy. Punkty mocowania: Oczka lin (końcówki) były zaczepiane o specjalne uchwyty (zaciski) znajdujące się w przedniej i tylnej części pojazdu. Pozwalało to na szybki dostęp do lin w razie konieczności holowania. Prowadzenie liny: Lina biegła wzdłuż boku kadłuba, często będąc dodatkowo przytrzymywaną przez metalowe klamry lub paski, aby nie przesuwała się podczas jazdy w trudnym terenie. Cytuj
robertmodelarz Napisano 15 Kwietnia Autor Napisano 15 Kwietnia Godzinę temu, Robi napisał: Lokalizacja na kadłubie: Liny holownicze były zwykle mocowane na górnych płytach kadłuba, wzdłuż boków, nad błotnikami lub bezpośrednio na płytach pancernych otaczających przedział silnikowy. Punkty mocowania: Oczka lin (końcówki) były zaczepiane o specjalne uchwyty (zaciski) znajdujące się w przedniej i tylnej części pojazdu. Pozwalało to na szybki dostęp do lin w razie konieczności holowania. Prowadzenie liny: Lina biegła wzdłuż boku kadłuba, często będąc dodatkowo przytrzymywaną przez metalowe klamry lub paski, aby nie przesuwała się podczas jazdy w trudnym terenie. To wiem, ale to nie są standardowe liny holownicze np. z Shermana czy T-34. W książce -Cromwell Janusz Ledwoch Militaria nr.14 coś nie coś znalazłem: No i fotki czołgu gen. Maczka: 1 Cytuj
OLO Napisano 16 Kwietnia Napisano 16 Kwietnia Tak jak podaje instrukcja bo zgadzają się ze zdjęciami jakie wstawiłeś, powodzenia z modelem . Cytuj
robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Autor Napisano 27 Kwietnia Model skończony, najwięcej problemów sprawiło ułożenie lin w miejscach do tego przeznaczonych. Czas na galerię: 2 Cytuj
Patafian Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia Przenieś galerię do działu Pojazdów wojskowych 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Autor Napisano 27 Kwietnia 55 minut temu, Patafian napisał: Przenieś galerię do działu Pojazdów wojskowych Przeniesione!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi