tomekk Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia English Electric Lightning F3 1/72 model firmy Sword. Zestaw tak jak w pudełku. Rurka pitot z jakiegoś odzysku. Szachownica na stateczniku i grzbiet malowany zamiast kalkomanii. Tomek 27 Cytuj
zloty Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia 43 minuty temu, DobreMzimu napisał: Jak pasowały elementy? Ze zdjęć widać że jeden do drugiego pasował jak ulał. 1 Cytuj
DobreMzimu Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia (edytowane) Tomek Jak wypada porównanie z Airfixem i Trupeterem? Edytowane 26 Kwietnia przez DobreMzimu Cytuj
tomekk Napisano 26 Kwietnia Autor Napisano 26 Kwietnia (edytowane) 28 minut temu, DobreMzimu napisał: Tomek Jak wypada porównanie z Airfixem i Trupeterem? Dzień dobry Drugi raz bym nie kupił. Sporo trzeba włożyć pracy. Innych producentów nie oglądałem. Tomek Edytowane 26 Kwietnia przez tomekk 1 1 Cytuj
DobreMzimu Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Jasne, Wygląda fest. A czy D po prawej stronie to tak miało być czy zakradł się modelarski chochlik? Cytuj
BRAVO112 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia super ! zawsze lubilem ten samolot stal w Berlin Gatow i cieszyl oko- tak jak ten Cytuj
barszczo Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Bardzo fajny Lightning . Kiedyś w prehistorii popełniłem go w edycji Novo. Cytuj
tomekk Napisano 26 Kwietnia Autor Napisano 26 Kwietnia 29 minut temu, DobreMzimu napisał: Jasne, Wygląda fest. A czy D po prawej stronie to tak miało być czy zakradł się modelarski chochlik? Patrzę i oczom nie wierzę, tak, zakradł się chochlik. Dzięki. Najlepsze, że kalki kładłem patrząc na prawe zdjęcie oryginału. No nic, tak zostanie. Tomek 1 Cytuj
przemek261 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Model podoba się. Wyszedł bardzo fajnie. Godzinę temu, DobreMzimu napisał: Tomek Jak wypada porównanie z Airfixem i Trupeterem? Skleiłem wszystkie trzy tzn Sword (dwumiejscowy), Trumpeter (3 szt.) i Airfix (2 szt). Sword rzeczywiscie wymaga najwięcej pracy, linie płytkie. Airfix i Trumpeter dobrze się sklejają. Arfix ma lepszą i bogatszą kalkomanię, Trumpeter subtelniejszy detal, więcej wzierników - ale czy prawidłowe to tego nie wiem. Nie sprawdzałem. Ale wneka podwozia glównego w Trumpeterze trochę za płytka. Podsumowując - chyba jednak Trumpeter, ale to moja ocena Uwaga, nie sprawdzam pod względem wymiarów tylko sklejalność. 1 Cytuj
DobreMzimu Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia 9 minut temu, przemek261 napisał: Model podoba się. Wyszedł bardzo fajnie. Skleiłem wszystkie trzy tzn Sword (dwumiejscowy), Trumpeter (3 szt.) i Airfix (2 szt). Sword rzeczywiscie wymaga najwięcej pracy, linie płytkie. Airfix i Trumpeter dobrze się sklejają. Arfix ma lepszą i bogatszą kalkomanię, Trumpeter subtelniejszy detal, więcej wzierników - ale czy prawidłowe to tego nie wiem. Nie sprawdzałem. Ale wneka podwozia glównego w Trumpeterze trochę za płytka. Podsumowując - chyba jednak Trumpeter, ale to moja ocena Uwaga, nie sprawdzam pod względem wymiarów tylko sklejalność. Jak wyglądała powierzchnia w Airfaxach? Była skórka pomarańczy? Cytuj
wuwumaster Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia Wygląda imponująco, szacun za schludne wymalowanie szachownic! Pozdr ww Cytuj
przemek261 Napisano 26 Kwietnia Napisano 26 Kwietnia 1 godzinę temu, DobreMzimu napisał: Jak wyglądała powierzchnia w Airfaxach? Była skórka pomarańczy? Powierzchnia Airfixów w porządku, jedno malowanie szaro - szare, a drugie góra oliwkowa, spód srebrny bezpośrednio na plastik (bez podkładów). 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 22 Maja Napisano 22 Maja Fajna brytyjska dwururka. Nie lubię tego samolotu ale ten wygląda naprawdę bardzo fajnie. Fajnie prezentuje się połączenie pokrycia w naturalnym metalu z biało czerwonym statecznikiem pionowym i czerwonym grzbietem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi