robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Prosty stary model firmy Tamiya z garścią dodatków waloryzujących wymienionych w warsztacie. Malowany akrylową farbą o kolorze określanym SSC 15 brytyjskie Olive Drab firmy AmmoMig. 1. Pojazd z 1 Dywizji Pancernej gen. Stanisława Maczka 10 Pułk Strzelców Konnych. Edytowane 27 Kwietnia przez robertmodelarz 11 Cytuj
Adams M1A1 Napisano 27 Kwietnia Napisano 27 Kwietnia 27 minut temu, robertmodelarz napisał: Prosty stary model firmy Tamiya z garścią dodatków waloryzujących wymienionych w warsztacie. Malowany akrylową farbą o kolorze określanym SSC 15 brytyjskie Olive Drab firmy AmmoMig. 1. Pojazd z 1 Dywizji Pancernej gen. Stanisława Maczka 10 Pułk Strzelców Konnych. Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. 1 Cytuj
robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Autor Napisano 27 Kwietnia 22 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. O matko to przecież nie ten dział!!!! 1 Cytuj
Endrju Napisano 28 Kwietnia Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Świetny model. Podoba się. 10 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. Oj tam, oj tam. To w Goldenburgu nie ma cywilnych Cromwelli? Edytowane 28 Kwietnia przez Endrju 1 Cytuj
Robi Napisano 28 Kwietnia Napisano 28 Kwietnia 16 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. a tam, ty byś tylko krytykował A cromwell bardzo ładny 1 Cytuj
marioba Napisano 28 Kwietnia Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Czołem! Model zacny i podoba mi się. Ale po jaka cholerę szukaleś tego jedynego, właściwego koloru, jak całość upierniczyłeś tak że model wygląda jak świński cycek i nie widać praktycznie jaki to kolor. W tym przypadku mogłeś pomalować farbą do ławek w parku. Tyle samo by było widać co i teraz. Nawet na zdjęciach z epoki widać, że pojazd nie jest aż tak brudny... A ten mityczny kolor to Revell Aqua Color 36165 65, Revell enamel 65. Jest to RAL 6031 Mariusz Edytowane 28 Kwietnia przez marioba 1 2 Cytuj
SławekK Napisano 28 Kwietnia Napisano 28 Kwietnia Też uważam, że trochę zbyt brudny. Trzebaby postawić go na mocno "ubrudzonej" podstawce, to mniej rzucałoby się to w oczy. No i dać jakiś desant, który tak zadeptał górne płyty. Ale plus za polski akcent :). 1 Cytuj
TAW Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Może i trochę za bardzo ale ma swój urok i nawet mu to pasuje. Nawet bardzo mu to pasuje I mi też pasuje. Edytowane 30 Kwietnia przez TAW 1 Cytuj
bulik58 Napisano 30 Kwietnia Napisano 30 Kwietnia W dniu 27.04.2026 o 20:17, robertmodelarz napisał: Prosty stary model firmy Tamiya Stara dobra Tamiya nigdy nie jest zła. Co do koloru opinię niech wydadzą experci W dniu 28.04.2026 o 13:38, marioba napisał: Czołem! Model zacny i podoba mi się. Ale po jaka cholerę szukaleś tego jedynego, właściwego koloru, jak całość upierniczyłeś tak że model wygląda jak świński cycek i nie widać praktycznie jaki to kolor. W tym przypadku mogłeś pomalować farbą do ławek w parku. Tyle samo by było widać co i teraz. Nawet na zdjęciach z epoki widać, że pojazd nie jest aż tak brudny... A ten mityczny kolor to Revell Aqua Color 36165 65, Revell enamel 65. Jest to RAL 6031 Mariusz Dla robertmodelarz brawa za anglika w polskich barwach. Dla Mariusza za ... ,, świńską pierś ,, Od nówki do brudasa droga była krótka pierw krótka terenówka potem w krzaczki .. efekt 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi