robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia (edytowane) Prosty stary model firmy Tamiya z garścią dodatków waloryzujących wymienionych w warsztacie. Malowany akrylową farbą o kolorze określanym SSC 15 brytyjskie Olive Drab firmy AmmoMig. 1. Pojazd z 1 Dywizji Pancernej gen. Stanisława Maczka 10 Pułk Strzelców Konnych. Edytowane 27 Kwietnia przez robertmodelarz 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Kwietnia Share Napisano 27 Kwietnia 27 minut temu, robertmodelarz napisał: Prosty stary model firmy Tamiya z garścią dodatków waloryzujących wymienionych w warsztacie. Malowany akrylową farbą o kolorze określanym SSC 15 brytyjskie Olive Drab firmy AmmoMig. 1. Pojazd z 1 Dywizji Pancernej gen. Stanisława Maczka 10 Pułk Strzelców Konnych. Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 27 Kwietnia Autor Share Napisano 27 Kwietnia 22 minuty temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. O matko to przecież nie ten dział!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Świetny model. Podoba się. 10 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. Oj tam, oj tam. To w Goldenburgu nie ma cywilnych Cromwelli? Edytowane 28 Kwietnia przez Endrju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robi Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia 16 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Jestem na tak, ale dziwny coś ten kolor tego pojazdu cywilnego, chociaż mój teściu miał "malucha" w podobnym kolorze. Pozdr. A. a tam, ty byś tylko krytykował A cromwell bardzo ładny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia (edytowane) Czołem! Model zacny i podoba mi się. Ale po jaka cholerę szukaleś tego jedynego, właściwego koloru, jak całość upierniczyłeś tak że model wygląda jak świński cycek i nie widać praktycznie jaki to kolor. W tym przypadku mogłeś pomalować farbą do ławek w parku. Tyle samo by było widać co i teraz. Nawet na zdjęciach z epoki widać, że pojazd nie jest aż tak brudny... A ten mityczny kolor to Revell Aqua Color 36165 65, Revell enamel 65. Jest to RAL 6031 Mariusz Edytowane 28 Kwietnia przez marioba 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekK Napisano 28 Kwietnia Share Napisano 28 Kwietnia Też uważam, że trochę zbyt brudny. Trzebaby postawić go na mocno "ubrudzonej" podstawce, to mniej rzucałoby się to w oczy. No i dać jakiś desant, który tak zadeptał górne płyty. Ale plus za polski akcent :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia (edytowane) Może i trochę za bardzo ale ma swój urok i nawet mu to pasuje. Nawet bardzo mu to pasuje I mi też pasuje. Edytowane 30 Kwietnia przez TAW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 30 Kwietnia Share Napisano 30 Kwietnia W dniu 27.04.2026 o 20:17, robertmodelarz napisał: Prosty stary model firmy Tamiya Stara dobra Tamiya nigdy nie jest zła. Co do koloru opinię niech wydadzą experci W dniu 28.04.2026 o 13:38, marioba napisał: Czołem! Model zacny i podoba mi się. Ale po jaka cholerę szukaleś tego jedynego, właściwego koloru, jak całość upierniczyłeś tak że model wygląda jak świński cycek i nie widać praktycznie jaki to kolor. W tym przypadku mogłeś pomalować farbą do ławek w parku. Tyle samo by było widać co i teraz. Nawet na zdjęciach z epoki widać, że pojazd nie jest aż tak brudny... A ten mityczny kolor to Revell Aqua Color 36165 65, Revell enamel 65. Jest to RAL 6031 Mariusz Dla robertmodelarz brawa za anglika w polskich barwach. Dla Mariusza za ... ,, świńską pierś ,, Od nówki do brudasa droga była krótka pierw krótka terenówka potem w krzaczki .. efekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi