Skocz do zawartości

[Revell]Kuhlauflieger + Magnum[Italeri]1:24 Dan Fisk

Zderzak

Rekomendowane odpowiedzi

Ładnie się prezentuje dół Magni Przyczepie się tylko do tego że przy lewej lamie ,między grillem a reflektorem jest trochę nie równo pomalowana powierzchnia . Reszta elegancko

Pozdrawiam.

• Odpowiedzi 193
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ok. Dzięki za komentarze, zobaczę co poprawię a czego nie. Co do lakieru koło lampy to tak wyszedł na zdjęci, w rzeczywistości jest lepiej.

Teraz pytanie. W Magnumkach na forum np. u miqs-a lub Waldka zauważyłem podłączenie kabli takie jak w oryginale. Jest tam jakaś lampka i zbiorniczki także obok. A więc czy jest to jakiś zestaw KFS czy coś innego? Bo raczej to nie jest wykonane od podstaw, chyba,że się mylę

Edit:

mag-014.jpg

Zdjęcie pochodzi z "Renault Magnum z naczepą..." autor: miqs

8hp2q5n1udn5u3sumed.jpg

Zdjęcie pochodzi z "Renault Super Magnum - Tank Trailer 1:24 Italeri" autor: Waldek

Dobra wyszła moja niewiedz, bo wzorowałem się najwidoczniej na Magni sprzed 2001. Co do tych tablic to jeszcze lepszy jest patent z Trailerem. Zamówiłem u nich bezpośrednio kilka numerów archiwalnych w tym jeden z owymi rejestracjami. Kosztowały bowiem chyba 3 zł za numer. Samych tablic nie wydrukuje się w takiej jakości na zwykłej drukarce domowej, a w taki tani koszt otrzymujemy coś około kilkunastu tablic (łącznie 3 razy tyle, bo po 2 na ciągnik i jedna inna na naczepę). Teraz nastąpi krótka przerwa w sklejaniu, bo piszę do końca tygodnia testy

Posiada może ktoś zdjęci spodu kabiny? Chodzi mi o to miejsce gdzie znajdują się zbiorniki nad silnikiem. Byłbym wdzięczny

• 2 months later...

Po długiej przerwie coś tam porobiłem. Pod koniec tygodnia może bd galeria, jeśli wszystko pójdzie z planem. Maluję czymś takim, bo pędzel + Revell = w moim przypadku... Sory za jakość zdjęć, ale robione telefonem w zaciemnionym miejscu.

Zdjcie056.jpg

Zdjcie055.jpg

Zdjcie054.jpg

Pozdrawiam Konrad

No jak na pierwszy raz malowania spray'em to wyszło wyśmienicie . Czekam na galerię modeliku . Aha i mogłeś przed malowaniem zeszlifować te "tabliczki" od Magnum AE .

Pozdrawiam