Bodzio Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Ładnie się prezentuje dół Magni Przyczepie się tylko do tego że przy lewej lamie ,między grillem a reflektorem jest trochę nie równo pomalowana powierzchnia . Reszta elegancko Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ok. Dzięki za komentarze, zobaczę co poprawię a czego nie. Co do lakieru koło lampy to tak wyszedł na zdjęci, w rzeczywistości jest lepiej. Teraz pytanie. W Magnumkach na forum np. u miqs-a lub Waldka zauważyłem podłączenie kabli takie jak w oryginale. Jest tam jakaś lampka i zbiorniczki także obok. A więc czy jest to jakiś zestaw KFS czy coś innego? Bo raczej to nie jest wykonane od podstaw, chyba,że się mylę Edit: Zdjęcie pochodzi z "Renault Magnum z naczepą..." autor: miqs Zdjęcie pochodzi z "Renault Super Magnum - Tank Trailer 1:24 Italeri" autor: Waldek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ten element o który pytasz, był dodawany do modelu Renault Super Magnum(716) Italeri żadne inne firmy(KFS, MG) nie mają go w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Dzięki, choć szkoda, że nie jest raczej możliwe zdobycie go. Nasuwa mi się tylko pytanie, skoro Italeri miało i tak gotową już część to czemu nie mogła dodać jej do nowej Magni i urealnić ją bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Nowa Magnumka tego elementu już nie ma(chodzi o rzeczywistą Magnumke) i dla tego model też go nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 To coś było w Magnum AE V8. Chyba występowało też na życzenie klienta w Integral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Super ta Magnumka czystko sklejona, malowanie też niczego sobie czekam na efekt końcowy. Jedna rzecz mnie nurtuje skąd bierzecie polskie tablice rejestracyjne iinne oznaczenia tego typu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Meksyk89, łatwo można wydrukować na swojej drukarce w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Meksyk89, łatwo można wydrukować na swojej drukarce w domu Tylko trzeba mieć kolorową. No ten modelik też ciekawy, najlepsze są kalki na naczepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Truckerek93, jest też inny patent. Po prostu pójść do kafejki i za parę groszy zrobią ci całe A4 tablic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 miqs a lepiej zrobić je na kompie samemu czy ściągnać z neta? jak to jest bo jestem w tym temacie zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 21 Kwietnia 2009 Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Meksyk89 na kompie owszem, może sobie zrobić, ale jak nie ma drukarki to raczej nic nie zrobi, a tak pójdzie do kafejki i sobie druknie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 Dobra wyszła moja niewiedz, bo wzorowałem się najwidoczniej na Magni sprzed 2001. Co do tych tablic to jeszcze lepszy jest patent z Trailerem. Zamówiłem u nich bezpośrednio kilka numerów archiwalnych w tym jeden z owymi rejestracjami. Kosztowały bowiem chyba 3 zł za numer. Samych tablic nie wydrukuje się w takiej jakości na zwykłej drukarce domowej, a w taki tani koszt otrzymujemy coś około kilkunastu tablic (łącznie 3 razy tyle, bo po 2 na ciągnik i jedna inna na naczepę). Teraz nastąpi krótka przerwa w sklejaniu, bo piszę do końca tygodnia testy Posiada może ktoś zdjęci spodu kabiny? Chodzi mi o to miejsce gdzie znajdują się zbiorniki nad silnikiem. Byłbym wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam! Coś tam zrobiłem. Nie krzyczcie tylko za bardzo. Nie wiem jeszcze jaki kolor kabiny zrobię, ale mam nadzieje, że na dniach się okaże. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Kwietnia 2009 Share Napisano 22 Kwietnia 2009 Nie wiem jeszcze jaki kolor kabiny zrobię Może biała ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Witam! Po wielu nieudanych próbach z kabiną, postanowiłem zakupić biały spray. Efekty wkrótce, lecz tym czasem: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=15305 Może ktoś pomóc? Wolałbym dwie, ale jak nic się nie uda to odkupię od ScaniV8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Po długiej przerwie coś tam porobiłem. Pod koniec tygodnia może bd galeria, jeśli wszystko pójdzie z planem. Maluję czymś takim, bo pędzel + Revell = w moim przypadku... Sory za jakość zdjęć, ale robione telefonem w zaciemnionym miejscu. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 No jak na pierwszy raz malowania spray'em to wyszło wyśmienicie . Czekam na galerię modeliku . Aha i mogłeś przed malowaniem zeszlifować te "tabliczki" od Magnum AE . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Zapraszam do GALERII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi