Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 No i stało się - skończyłem "skakankę" Scania R 143 Streamilne, piękna ciężarówka, model niestety już nie... Słabe spasowanie, wypychacze w widocznych miejscach i nadlewki sprawiły że chciałem rzucić ten model w kont. To dzięki waszemu wsparciu i opiniom udało mi się ją skończyć za co jestem bardzo wdzięczny Jest to w sumie mój 2 skończony model, co niestety widać,... Jestem świadom błędów, ale nie będę ich poprawiał - będzie to nauczka na przyszłość. Model pomalowany czarnym matowym kolorkiem z firmy APP, na to namalowałem niezbyt wyszukane i trudne grafiki farbami Vallejo, a na całość poszedł bezbarwny lakier błyszczący firmy APP. wiedziałem że o czymś zapomniałem...spolerować te małe zacieki szybki....tragedia To tyle, można jeździć do woli. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Y@ro Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Witam Scania cud, miód brak mi słów że by wyrazić mój podziw zwłaszcza że jest to twój drugi model pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Dokładnie jak kolega powiedział, nie da się wyrazić słowami podziwu dla Twojego modelu! Chciałbym aby maja Scania tak się prezentowała... A i jeszcze mówisz że jest do bani i ma błędy bla bla bla... ja tam nic nie zauważyłem... Podoba mi się! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Ogólnie model prezentuje się ciekawie, głównie dzięki grafikom, jednak lakier pozostawia trochę do życzenia. Jakbyś go wypolerował z pyłków było by o wiele lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 miqs zapomniałem napisać... pyłki są luzem...czyściłem model ale cały czas osiadały... Ogólnie bryczka jeszcze będzie polerowana, ale lakier musi stwardnieć, bo ma dopiero 2 dni... Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 pyłki są luzem. Czyli mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Hehe jak na Twój drugi model trucka wyszedł ładnie, miło że słuchałeś pozytywnej krytyki jaką Cię zasypaliśmy oraz radami. Jak wiemy oboje tylne światła , no cóż czasem tak bywa, szyby też sprawa obgadana, nauczkę masz na przyszłość, średnio mi się widzi orurowanie z halogenami, jak napisał kolega Miqs warto by za 2 dni prze polerować całą karoserie z syfów. Musisz jeszcze popracować nad kładzeniem lakierów bezbarwnego, bo widać nierówności oraz jest spora skórka pomarańczy [przed malowaniem włóż puszkę lakieru do ciepłej wody tylko nie przesadź, gdy słychać dziwny syk zmień wodę na chłodniejszą - ten zabieg pomoże w lepszym nakładaniu farby]. Ładnie wszystko poprzyklejane, brak śladów kleju, na plus oczywiście pomysł i samo wykonanie grafiki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 [przed malowaniem włóż puszkę lakieru do ciepłej wody Przecież on maluje aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 Ale bezbarwny był z puszki ( napisałem że lakier APP).... Ogólnie jestem zadowolony z modelu w 90%, błędy są, ale już wyciągnołem wnioski Dzięki za komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Ale bezbarwny był z puszki ( napisałem że lakier APP).... aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Scania jest zajefajna!!!!!!!!!! Jak na drugi model, to ja nie mam pytań!!!! Widziałem już parę niezłych modeli 143, ale tej pod względem malowania, do piet nie dorastają!!! Super!!!!! Powodzenia i więcej takich modeli!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Piękny model, a jeśli chodzi o malowanie to podziwiam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Piękna SCANIA no i malowanie.Dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Skoro to jest twój drugi model to jakie będą następne Wszystko super i oby tak dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Najbardziej podoba mi sie grafika Model ładnie i czysto sklejony, a skoro to dopiero Twój drugi model to nie ma co więcej wymagać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 No ładna Scania a grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Piękna Za malunki masz chyba u wszystkich bardzo duże Jedynie co według mnie mógł byś ''dorzucić'' do tego modelu to kalkę SCANIA na grill ,lub ją namalować Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Mnie się podoba Twój model a szczególnie malowanie. Śledziłem bacznie relację z budowy i muszę przyznać, że bardzo interesujący temat poczyniłeś, mam nadzieję że to nie ostatnia Twoja ciężarówka bo z tego co się orientuję wolisz militarkę pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Nie no jak na drugi model należy się duża pochwala poza kilkoma błędami naprawdę super wygląda !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Za ta malunki to szacuneczek Bardzo ładna Scania. Podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Super malowanie , super wykonanie , szacun dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abu Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 "Jesteś pro, no i lubisz to" Co tu dużo mówić. Pozdrawiam Abu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2009 elefantes dzięki To na pewno nie będzie moja ostatnia ciężarówka ( właśnie męczę Dafa 105 XF) a co do pancerki to racja- wolę ją, ale w ciężarówkach tez jest to coś Dziękuję wszystkim za komentarze Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Stycznia 2009 Share Napisano 7 Stycznia 2009 Od początku Twoja Scania bardzo mi się podobała, z niecierpliwością czekałem na postęp w budowie. Gotowy model prezentuje się świetnie, nie będę mówił nic więcej, bo poprzednicy powiedzieli już wszystko, co miałbym do powiedzenia ja. Teraz czekam na kolejnego trucka i mimo wszystko namawiam Cię na naczepę do tej Scanii. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 8 Stycznia 2009 Share Napisano 8 Stycznia 2009 No tak jak przedmówcy, twoja scania też mi się podoba. I to bardzo, Jak dobrze pójdzie to kupie ero nowe nie długo, może coś uzbieram, po dzisiejszym dniu, to już 16 urodziny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi