mjakm Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Cześć! Chciałbym zaprezentować mój najnowszy ukończony projekt – E-2C Hawkeye w skali 1:48 z zestawu Kinetic. Do budowy wykorzystałem kilka dodatków: żywiczny silnik Black Dog, dzięki któremu mogłem wykonać otwartą komorę silnikową, fototrawione łańcuchy pokładowe firmy Infinity Models, własnoręcznie wykonaną dioramę przedstawiającą fragment pokładu lotniskowca. Starałem się zachować umiar w weatheringu, inspirując się zdjęciami prawdziwych Hawkeye’ów. Największym wyzwaniem była budowa i dopasowanie żywicznego silnika oraz wykonanie pokładu lotniskowca, który miał stanowić spójną ekspozycję dla całego modelu( jest to moja pierwsza w życiu diorama). Mam nadzieję, że efekt końcowy przypadnie Wam do gustu. Jak zawsze chętnie wysłucham wszelkich opinii i konstruktywnej krytyki. Dziękuję za oglądanie! 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 3 Lipca Share Napisano 3 Lipca Bardzo ładny, podoba się . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca O, kurcze. Na pierwszy rzut oka to wieś gra i tańczy, taki oczopląs. Ale właśnie tylko na pierwszy. Dużo się dzieje, ale wszystko ma sens i naprawdę dobrze się ogląda. Brawo. Jedyne nad czym bym się ewentualnie zastanawiał, to intensywność washa w liniach podziału - chyba zbyt intensywny, bo tnie bryłę na blachy i przez to zwłaszcza wczbkiżenuach daje zbyt diecastowy efekt - ale to też kamyczek do mojego ogródka, bo sam jeszcze tego nie opanowałem w stopniu zadowalającym mnie samego (a ten jest niestety wysoko). Reasumując - szacun i gratsy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Lipca Share Napisano 4 Lipca Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi