makinen Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Ciągnie wilka do lasu, a że temat rozbitych pojazdów, wraków nieczesto się pojawia, to postanowiłem coś popsuć. Miałem dwa zestawy Bronco w 80% kompletne, ponieważ część elementów wykorzystałem w innych modelach, więc po przeglądnięciu zdjęć znalazłem ofiarę. Sądząc po uzbrojeniu na wieży i kamuflażu munduru żolnierza na zdjeciu może to być HMMWV używane przez Czechów, ale 100% pewności nie mam. Wrzucam zdjęcia już dość zaawansowanych prac. Najsłabiej jest widoczny przód, więc tu trzeba było trochę impowizować. 6 Cytuj
robertmodelarz Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca Pojazdy sprowadzone z USA to z reguły się klepie i naprawia, a nie odwrotnie. Pomysł bardzo ciekawy. Destrukcja wyszła doskonale. Cytuj
socjo1 Napisano 17 Lipca Napisano 17 Lipca A taki był ładny. Amerykański... Ale teraz za to jest interesujący! Cytuj
Robi Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca Wraki, wraki, wraki... Moje klimaty!! Bardzo ładnie, sztosik! Cytuj
bulik58 Napisano 18 Lipca Napisano 18 Lipca (edytowane) W dniu 17.07.2026 o 20:01, makinen napisał: Rzadko widziana scenka z pojazdem po najechaniu na minę czy fugasa . Podobne scenki przed laty widziałem chyba na PWM-ie , nie pamiętam nicku czy nazwiska autora ale efekty były ciekawe. Ciekawym jak Tobie wyjdzie , spodziewałem się tego projektu gdyż chyba na Armie zadałeś pytanie w tym temacie . Może po ukończeniu zrobiłbyś ,, młotka z ciężką artylerią a nie tylko z byle ,, sikawką ,, , np takiego Libijskiego z 90 mm armatą z francuskiego Panharda AML-90 . Edytowane 19 Lipca przez bulik58 1 Cytuj
makinen Napisano 19 Lipca Autor Napisano 19 Lipca @bulik58- ja myślałem o tym i nie jest wykluczone, że się zajmę takim rozwiązaniem. 2 Cytuj
bulik58 Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 2 minuty temu, makinen napisał: @bulik58- ja myślałem o tym i nie jest wykluczone, że się zajmę takim rozwiązaniem. Rzeczywiście masz rację , w pytaniu była mowa o stojącym HMMWV-ie. Cytuj
halset Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 9 godzin temu, bulik58 napisał: Rzadko widziana scenka z pojazdem po najechaniu na minę czy fugasa . Podobne scenki przed laty widziałem chyba na PWM-ie , nie pamiętam nicku czy nazwiska autora ale efekty były ciekawe. ewpiga zapewne. 1 Cytuj
bulik58 Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 14 minut temu, halset napisał: ewpiga zapewne. Tak, jego miałem na myśli dzięki ci. Cytuj
makinen Napisano 19 Lipca Autor Napisano 19 Lipca (edytowane) Ja akurat pod okiem Ewpigi robiłem swój pierwszy wrak. Trzymał mnie za rękę. PS- @bulik58- od dawna po głowie chodzi mi pojazd, którego zdjęcie zamiesciles, ale skąd wziąć tę armatę? Edytowane 19 Lipca przez makinen 2 1 Cytuj
M.A.V. Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca 25 minut temu, makinen napisał: ....ale skąd wziąć tę armatę? Cytuj
makinen Napisano 19 Lipca Autor Napisano 19 Lipca (edytowane) 55 minut temu, Lipstein napisał: Makinen, masz jeszcze tą dioramę? No jasne, że mam @M.A.V.- dzięki, tylko obudowa działa mi niepotrzebna raczej będzie Edytowane 19 Lipca przez makinen Cytuj
bulik58 Napisano 19 Lipca Napisano 19 Lipca (edytowane) 1 godzinę temu, makinen napisał: No jasne, że mam @M.A.V.- dzięki, tylko obudowa działa mi niepotrzebna raczej będzie Jest też tańszy odpowiednik Tiger Model. Nie wiem czy znasz polską firmę produkującą m.in. lufy , Pimp My Miniatures , warto podpytać u Przemka z EMP3drównieżj bo ma coś takiego na stronce, może od razu nie odpowiedzieć bo wygrzewa się na urlopie Panhard AML 90 - barrel up - open hatches - various scales ta 90 mm lufa podobna jest do lufy czołgu M51 Isherman 105 mm i chyba nawet ta druga jest pochodną od tej pierwszej coś mi świta w glowie , w modelu taka różnica to pryszczyk Aber, ale tylko jako przykład bo dość droga u niego , może ktoś ma z Tamiyi , Academy bo wymienił na metalową lub żywicę Edytowane 19 Lipca przez bulik58 Cytuj
makinen Napisano 19 Lipca Autor Napisano 19 Lipca (edytowane) Dobra, Panowie- dzięki za podpowiedzi, tylko czy ta armata, to tylko lufa, czy ma jakieś swoje konsekwencje po drugiej stronie wylotu? Juz widzę, że coś tam ma, ale sposób montowania jej na pace humvee pozostaje tajemnicą, więc chwilowo sobie odpuszczę zabawę. Edytowane 19 Lipca przez makinen Cytuj
makinen Napisano 20 Lipca Autor Napisano 20 Lipca Dekompozycja HMMWV trwa. Dach i wieża położone na ślinę. Szczegóły bałaganu dookoła jeszcze do dopracowania. 6 Cytuj
bulik58 Napisano 20 Lipca Napisano 20 Lipca W dniu 19.07.2026 o 11:09, makinen napisał: Ja akurat pod okiem Ewpigi robiłem swój pierwszy wrak. Trzymał mnie za rękę. 3 godziny temu, makinen napisał: Dekompozycja HMMWV trwa. Dach i wieża położone na ślinę. Szczegóły bałaganu dookoła jeszcze do dopracowania. Miałeś dobrego nauczyciela , jesteś pojętnym uczniem lub obie możliwości razem. Bardzo mi się podoba ta dioramka , podstawa to tektura czy płyta HDF bo ramka do zdjęć jest ? Piasek sypałeś na Wikol , czy mieszałeś z jakimś dodatkiem 1 Cytuj
makinen Napisano 20 Lipca Autor Napisano 20 Lipca Ramka do zdjęć i piasek klejony na wikol z wodą. 1 Cytuj
makinen Napisano 22 Lipca Autor Napisano 22 Lipca Uzbrojenie z SKP Model zainstalowane na wieży. 90% ukończone. Musze jeszcze dopracować/ dopieścić trochę szczegółów. W planie jest też 3 figurantów. 7 Cytuj
bulik58 Napisano 22 Lipca Napisano 22 Lipca 5 godzin temu, makinen napisał: Uzbrojenie z SKP Model zainstalowane na wieży. 90% ukończone. Musze jeszcze dopracować/ dopieścić trochę szczegółów. W planie jest też 3 figurantów. Do zakonu rycerzy Jedei nie należysz ale widać iż moc jest z tobą. Super to wygląda , gdybym miał zrobioną taką ....... scenkę i dostał trzy figurki w tych pozach to nie wiem co bym z nimi zrobił. Figurki tej firmy znam tylko z ,, widzenia ,, jak je oceniasz , mam na myśli firmę Cytuj
indus Napisano 30 Lipca Napisano 30 Lipca Bardzo realistycznie odwzorowany zniszczony pojazd. Brawo. Cytuj
bulik58 Napisano Wtorek o 19:30 Napisano Wtorek o 19:30 W dniu 19.07.2026 o 09:52, makinen napisał: @bulik58- ja myślałem o tym i nie jest wykluczone, że się zajmę takim rozwiązaniem. Pomysłów na rozbite ,, młotki,, jest sporo ..... ale M-ATV też wygląda ciekawie Cytuj
makinen Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Fakt, M-ATV też rozważam, ale najciekawsze co znalazłem, to wrak spoza działań wojennych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi