Lestat Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) Co prawda założenie warsztatu na Modelworku to często proszenie się o gównoburzę i o merytorycznego kopa w jaja, szczególnie przy moim umiarkowanie poważnym podejściu do realizmu, no ale co tam... GAZ Tigr w wersji 233114 STS od Menga. Złożyłem ostatnio Humvee od ICM-u na którego trochę sobie ponarzekałem (można poczytać w galerii), więc wypadałoby zrobić cos zbliżonego z drugiej strony barykady. Zestaw od Meng wydaje sie byc o niebo ciekawszy od wspomnianego ICM-u, wrażenie szczególnie na mnie zrobiły kalkomanie z odwzorowaniem wykładziny pokrywającej wnetrze pojazdu, no jeszcze sie nigdzie z czyś takim nie spotkałem. Model, jak to nazywam - modułowy, czyli robimy kilka mniejszych modeli, rama, dól wnętrza, góra wnętrza itd i ulepiamy to później w całość. Na razie sklejona rama (można bez problemu i cudowania zrobić skrętne koła) i przygotowane do podkładu elementu dołu kabiny. Co do malowania mam dwa dylematy póki co, deska rozdzielcza cała czarna (bedzie łatwiej i szybciej) czy szara z czarnymi "wstawkami" (będzie fajniej) oraz ten podest dla strzelców - szary, aluminium czy taki gunmetal bardziej, ze zdjęć które znalazłem ciężko stwierdzić. Edytowane 7 godzin temu przez Lestat Cytuj
bulik58 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu (edytowane) 2 godziny temu, Lestat napisał: ,, .... wrażenie szczególnie na mnie zrobiły kalkomanie z odwzorowaniem wykładziny pokrywającej wnetrze pojazdu, no jeszcze sie nigdzie z czyś takim nie spotkałem. Model, jak to nazywam - modułowy, czyli robimy kilka mniejszych modeli, rama, dól wnętrza, góra wnętrza itd i ulepiamy to później w całość. Na razie sklejona rama (można bez problemu i cudowania zrobić skrętne koła) i przygotowane do podkładu elementu dołu kabiny. Co do malowania mam dwa dylematy póki co, deska rozdzielcza cała czarna (bedzie łatwiej i szybciej) czy szara z czarnymi "wstawkami" (będzie fajniej) oraz ten podest dla strzelców - szary, aluminium czy taki gunmetal bardziej, ze zdjęć które znalazłem ciężko stwierdzić. O tej wykładzinie myślisz? W wersji 2330 jest wiele podwersji różniących się m.in.. wyposażeniem wnętrza w wielu pojazdach widać szyby mające zielonkawy odcień Tigr 230 kalkomania do wnętrza kiedyś sklep modelarski Agtom miał takie drogowskazy , popytaj może jeszcze jakieś mają RUSSIAN GAV 233115 "TIGER-M" SPN SPV Edytowane 4 godziny temu przez bulik58 Cytuj
Lestat Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu Tak, ta wykładzina, część zdjęć oczywiście znam, dzięki w każdym razie. Kalki 3D tym razem sobie odpuszczę, zrobie tą deskę rozdzielczą chyba na szaro jednak, cała czarna jest nudna. Cytuj
bulik58 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Godzinę temu, Lestat napisał: Tak, ta wykładzina, część zdjęć oczywiście znam, dzięki w każdym razie. Kalki 3D tym razem sobie odpuszczę, zrobie tą deskę rozdzielczą chyba na szaro jednak, cała czarna jest nudna. Pytanie czy one są robione w dwóch kolorach, bo jak się przyjrzeć tym fotkom to sam zauważysz iż te tablice przechodzą od czarnego i kończą na szarym Cytuj
Lestat Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowane) 7 minut temu, bulik58 napisał: Pytanie czy one są robione w dwóch kolorach, bo jak się przyjrzeć tym fotkom to sam zauważysz iż te tablice przechodzą od czarnego i kończą na szarym pozwól, że zacytuję sam siebie z pierwszego posta: "szczególnie przy moim umiarkowanie poważnym podejściu do realizmu" a poza tym: Edytowane 2 godziny temu przez Lestat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi