Bodzio Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witam. Budowa Scanii dobiegła końca Ale ważne że w końcu swój prawdziwy pierwszy model stoi już na półce Od razu mówię że nie jest to jej finalny wygląd . Brakuje jeszcze osłony przeciwsłonecznej(kolor-biały), w przyszłości może jeszcze zrobię czarno białe felgi , oraz możliwe że pojawią się antenki i trąbki Budowa trwała od 14 października(2008) do 17 stycznia (2009) (głownie dłubałem w modelu w weekendy) . A wspominając budowę podaję linka do relacji z budowy : Budowa Może trochę o tym trucku Model Italeri [3850] ,skala 1:24 . Ogólnie miło wspominam sklejanie . Raczej nie jest to jakiś trudny model . Jedynie jakie problemy miałem to z kabiną ,ale troszkę szpachli i od razu lepiej to wyglądało i wygląda.Problem też był z mocowaniem kabiny... Więc zrezygnowałem z bolców i kabina sobie swobodnie leży na zderzaku. Model w wykonaniu Italki nie jest 100 % odpowiednikiem oryginału ... Ale wiadomo ,wszystkiego mieć nie można Kastę ,ramę i środek wnętrza(czarny matt) malowałem sprayami marki MOTIP. Jak dobrze pójdzie to Scania będzie ciągła chłodnie Nie przynudzam prezentuje fotki : P.S. Na fotkach widać jak bliźniaki wystają po za nadkola ... Przyczyna jest prosta ,są nie przymocowane ,a robiąc fotki nie zauważyłem tego I takie tam ... Nudziło mi się : To by było na tyle . Następnym modelem prawdopodobnie będzie Mercedes Actros MP II .Actros jest ze złomu i trochę części w nim brakuję Jak uzbieram kasy na jakieś części do Merca to ruszę z relacją. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Bardzo ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Budowa trwała od 14 października(2008) W moje urodziny go zaczołeś :P Całkiem przyjemny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Fajnie wygląda ta Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz C Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Całkiem ładna eRka, jednak czekam na te detale, model nabierze wtedy prawdziwego uroku ;) Lakier wygląda na bardzo ładny, wszystko równo i czysto sklejone. Jedyna rzecz która mi się nie podoba, to Super Single. Pierścienie są na nich delikatnie za szerokie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Model bardzo pięknie wykonany.Poprostu extra!!!!!!!!!! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Witaj ładny model scani ogólnie wszystko ładnie wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 a jak zrobiłeś ten smar na siodle?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2009 a jak zrobiłeś ten smar na siodle?? Podwędziłem ojcu smar z warsztatu ... Dzięki za komentarze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Bodzio Bardzo ładna Ania ale te dziury w tych pierdółkach walcopodobnych przy silniku mogłeś zaszpachlować , bo psuja ten ładny silniczek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Nie no model 1 klasa tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Model ładnie wykonany, nie ma się czego czepiać. Fajnie dobrane kolorki czarny-biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 17 Stycznia 2009 Share Napisano 17 Stycznia 2009 Trafiłeś w mój gust. Primo Gusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Bardo piękna ciężarówka(szczęki nie mogę podnieść) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Bardzoo fajna ta Scania, podoba mi się, jeszcze na śniegu fajnie kontrastuje. Też miałem problemy z kabiną i u mnie też leży sobie kabina na zderzaku, no ale nie ma co porównywać mojej Scani do twojej pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 kondi93 Italeri nie spasowało tego połączenia i to tak ma niby być w środku ale nie pasuje i tak leży bez sensu ,nie mówię tu o prezentowanym modelu tylko ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Jaki problem wystarczy dac na dolnaczęśc pasek o wielkości 2mm i wszystko bedzie pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Od początku mi sie modelik podobał. No a teraz w całosci to juz full wypas.hmmmm. gdzie jest antena od CB? bo szukam i nie moge znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 A może byśmy tak zaczeli czytać nie tylko oglądać obrazki ? w przyszłości może jeszcze zrobię czarno białe felgi , oraz możliwe że pojawią się antenki i trąbki Co do modelu ciesze się Bodziu, że udało Ci się go skończyć i efekt końcowy jest naprawdę bardzo ładny. Pozdr. Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Mimo tego, że nie przepadam za modelami ciężarówek, ten model mi się bardzo podoba, a najbardziej malowanie. Dobrze dobrałeś kolory i fajnie się całość prezentuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Faaajna ta scania ale przy chłodnicy mogłeś bardziej sie postarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 18 Stycznia 2009 Share Napisano 18 Stycznia 2009 Bardzo ładna Scania, tylko pogratulować Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2009 ale przy chłodnicy mogłeś bardziej sie postarać Teraz sam sobie zadaje pytanie ,czemu ja to tak zostawiłem ... ? Ale cóż zrobić , zostawię tak jak jest Piszcie jeszcze jak macie jakieś uwagi/pytania ,z chęcią wysłucham/odpowiem P.S.Cieszę się że sie podoba Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Autko że fiu fiu, tak jak juz poprzednicy pisali te pierścienie coś... sam robiłeś?? Wnętrze łądne ładne kolorki tylko ekran z laptopa Ci odchodzi Lakier ładniutko się trzyma i wygląda:) Wielkie za modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi