jacekkarolczak Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Zawsze podobały mi się dioramki ze zniszczonymi, spalonymi pojazdami, które uważałem za najtrudniejsze do wykonania. W końcu postanowiłem spróbować swoich sił w takim temacie. Jako "ofiarę" wybrałem model mojej ulubionej ciężarówki Ził 157 wydany przez Trumpka. Model dość nowy i dobrze zdetalizowany, wsparłem blaszką z Eduarda i kawałkami Ace`a. Swoje szaleństwo nieco ograniczyłem w stosunku do posiadanej dokumentacji bo inaczej nigdy bym go nie skończył. Jak wyszło sami oceńcie. Nowa sesja poniżej Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Masz talent... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 To jest COŚ niesamowitego. Jakbym stał przed tymi zwłokami. Brakuje języka w gębie. Szczere Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 O żesz ty!!! Też zawsze chciałem wykonać zniszczony sprzęt ale za cienki jestem. Twój model wymiata!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Model wygląda na piękny - ale trzeba się w większości domyślać bo foty tragiczne. Popraw proszę bo ciężko się ogląda - oczy bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 i tyle. Atak przy okazji z czego wykonana jest podstawka?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
valpurgius Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 No, Jacku- byczo. Ale mogłeś też beczkę obok trochę zniszczyć, bo też pewnie długo nieruszana stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 No rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Jak robiłeś fakturę rdzy ? np. na drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 cappucino na cyjanoakryl i szlifowane delikatnie. potem kolorek. wiem - głupie ale działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Wygląda dobrze,ale jakość zdjęć jest straszna,może jak brak statywu to chociaż oprzeć na czymś aparat,żeby zdjęcia nie były z ręki robione,na pewno pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 GENIALNE tylko powiedz mi jeszcze dlaczego jedynie farba nie zeszła z drzwi a z reszty karoserii tak??? ale tak czy inaczej... wykonanie pierwsza klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 Z drzwi nie zeszła bo był to lakier piecowy - oryginalna zieleń z innego pojazdu, a zakładam że ten piaskowy to było warsztatowe malowanie... Lokacja - kraj arabski sympatyzujący ze Związkiem R. stąd duże aplitudy temperatur noc-dzień i lakier szlag trafił... Za jakość zdjęć wszystkich przepraszam i obiecuję poprawę ale najwcześniej w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Rewelacyjny model Świetny wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 cappucino na cyjanoakryl i szlifowane delikatnie. potem kolorek. wiem - głupie ale działa Nie głupie Przetestuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Cappucino? Możesz coś więcej? Model genialny. Mi brakuje może jakiegoś figsa, ale to moje zdanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 A ja tak "z innej beczki". Wszyscy oglądacze widzą, że sam model wymiata poziomeme wykonania i realizmem , ale mnie ciekawi ta blacha trapezowa/falista na budce z boku dioramki. To zwykły "beer metal" zakuty w odpowiedni kształt na wzorniku czy jakiś gotowiec? P.S. Naprawdę, popraw te fotki, teraz to nawet połowy efektu Twojej pracy nie oddają, a szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2009 to zwykła blaszka z foremki do ciasta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raflos Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Mam szczene na podlodze> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 Widziałem już taki podobny model i bardzo mi się podobał.. A ten co tu dużo mówić klasa sama w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 19 Stycznia 2009 Share Napisano 19 Stycznia 2009 No kurde jestem pełen podziwu i szacunku dla wykonania tego modelu. Tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 a propos cappucino - chodziło mi po prostu o uzyskanie faktury takich jakby parchów - zawsze kiedy coś solidnie zardzewieje metal zaczyna się rozwarstwiać i puchnąć. Stąd ten patent. Po prostu detal smarowałem najrzadszym cyjanoakrylem Rikku i posypywałem proszkiem czyli ową kawką. Potem jeszcze troszkę CA żeby to dobrze związac tam gdzie nie wsiąkło i delikatny szlif żeby te parchy za wysokie nie były. i potem już malowanko - ot cały sekret. Pewnie dałoby radę z innym proszkiem czy pyłem - ale to akurat miałem pod ręką A props figur - nawet miałem coś tam postawić - ale pasowałby jakiś talibek jedynie - stwierdziłem że bardziej mrocznie i samotnie będzie wyglądał sam Ził, ewentualnie jakąś kozę albo innego zwierzaczka bym tam dał ale nie widziałem fajnych figur w tym temacie. Inspiracją były dla mnie modele Zisa 151 na dio z Czernobyla - tam facet dał idealny klimat ale ciężarówki właściwie nie ruszył, oraz genialny Opel Blitz w 1/24 z Italerki gdzie autor po prostu dał czadu - mówię o tym z pajęczynami w środku, pewnie niektórzy widzieli na jakimś zachodnim forum... No i oczywista - destrukty Rafałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Nowe fotki już są... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Co tu pisać ? Genialnie, wspaniale, cudownie to takie pospolite określenia. Kiedy ja tak będę umiał ? NIGDY !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 hmmm, chyba widziałem na żywo ten model na konkursie w Listopadzie w Warszawie, czyż nie?: (stał obok mojego SCUDa ) Znaki szczególne się zgadzają... Tak, tylko teraz jest super dopracowany! Gratulacje! PS: mam nadzieję Ostach że się nie obrazisz że użyłem twojej fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi