Maciek007 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Jak zrobić zabudowę wywrotki mógłby mi ktoś pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Masz jakaś dokumentację?? Ma być to naczepa czy paka na ramie ciężarówki, jak naczepa to jaka aluminiowa czy stalowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Maciek007 chyba najlepiej kupić naczepę najlepiej zestaw man tga naczepą za 92 zł skrócić podwozie i zrobić od podstaw np z polistyrenu na podstawie planów jak chcesz to pisz na pw cośtam mam . Jednak problemem będzie zbudowanie mechanizmu hydraulicznego do podnoszenia wanny. Sam mam w planach budowę takiej naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 20 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2008 Chodzi mi aby była to paka na podwoziu Mercedesa Benza 6x4 lub naczepa też by mogła być. Dało by się coś takiego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Grudnia 2008 Share Napisano 20 Grudnia 2008 Maciek007 To niestety takiego czegoś nie mam. Wpisz w googlach zremb któryś z ich oddziałów produkuje takie rzeczy i w pdfach są plany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Przepraszam mój błąd chciałem zrobić zabudową wywrotki na manie lub mercedesie 8x4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Grudnia 2008 Share Napisano 21 Grudnia 2008 Hmm, jeżeli ma to być Actros, to będzie to zabudowa aluminiowa, a więc taka faktura http://galerie.maxus.pl/tgallery/514/images/104_151?w=280,h=300 stalowa miała boć w stylu "żeber" coś takiego Tata ma naczepę "Polkon" inaczej to wygląda, ale technika ta sama. Co do mechanizmu podnoszenia, problemu nie ma wystarczy mieć Antenę teleskopową, od radia czy taniej zabawki RC. Tak samo wygląda ten wysięgnik. Co do boków, zastanawiam się nad drobnym uproszczeniem, wystarczy kupić, profil polistyrenowy o żądanej grubości i wszystko złożyć, według dokumentacji a przede wszystkim wymiarów. Sam gdzieś mam zdjęcia takowej naczepy stalowej Polkon, myślę ze ta zabudowa na manie lub mercedesie, nie różni się niczym innym tylko wymiarami. Jeżeli jesteś zainteresowany to napisz mi na gg a ja wstawię fotki na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek007 Napisano 21 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2008 Znalazłem dosyć dobre plany naczepy wywrotki na: http://www.wielton.com.pl/?pid=46&cid=264&prid=269 . Ale nie moge znaleźć planów zabudowy wywrotki na ciężarówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Wystarczyło poszukać Zabudowy wywrotkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Witam, naszedł mnie pomysł aby zrobić Peterbilta takiego jak w filmie "Czarny Pies" tylko że tamten była to wersja 379, I z tego co zauważyłem miał on wyższy, sleeper taki jak italerowski 377 a przód jak 378. Czy dało by się z połączenia tych dwóch modeli zrobić 379?? Pytam dlatego ze tamten Peterbilt bardzo mi się podobał, i chciałem mieć takiego na swojej półce, A w ciężarówkach amerykańskich nie bardzo się znam. Pomożecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Truckerek93 Oba zestawy bazują na tej samej ramie wiec według mnie niema problemu 377 od tego którego chcesz zrobić różni się przodem zderzakiem i osłon ami bocznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Tomku to wiem, ale czy nie będzie to duża fikcja modelarska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 9 Stycznia 2009 Share Napisano 9 Stycznia 2009 Tomku to wiem, ale czy nie będzie to duża fikcja modelarska? Już nie taka fikcja powstawała na tym forum. Wzorujesz się na prawdziwym aucie, więc Twoje obawy są niczym nieuzasadnione, bierz się za lepienie i nie kombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 10 Stycznia 2009 Share Napisano 10 Stycznia 2009 No to jak zdobędę kasę, to kupie te dwa modele, i polezą trochę w poczekalni. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Oczywiście wszytko dotyczy modelu 1:24 Koledzy macie jakieś zdjęcia,strony,schematy itp rzeczy jak np: zrobić ze zwykłej scanii r topline 3 osiową. Chodzi mi dokładnie o to gdzie uciąć ramę jak i co! (bo mam dwie) Jak z topline zrobić highline! Z czego i jak zrobić klimę postojową na dach? Gdzie umieścić baterię od diod żeby można było ją swobodnie wymieniać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/model_magazine_articles/car_modeller/ tu masz wszystko wystarczy sie wysilić i poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Koledzy mam jeszcze kilka pytań! Chce malować farbami Valleyo Air aerografem i chce uzyskać taki połysk jak na prawdziwym samochodzie! To co mam wybrać farby metaliczne,błyszczące czy metalizery? Tak żeby nie było tych ziarenek błyszczących coś jak brokat! Czy pod te farby co wyżej muszę kłaść podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 te z ziarenkami to metalizery są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Stycznia 2009 Share Napisano 23 Stycznia 2009 Podkład należy kłaść praktycznie pod wszystkie farby, choćby dlatego, że wówczas widać wszystkie niedokładności i można to zawczasu poprawić. Aby uzyskać połysk nalezy po nałożeniu bazy prysnąć clearem, a nastepnie wypolerować go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Czyli najpierw kłade farbę metaliczną a potem np:sidoluxem poleruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Najpierw podkład, nastepnie metalik i clear lub sido, na koniec polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Z topline na higline hmm poszukaj tu http://www.wettringer-modellbauforum.de/forum/index.php a co do klimy z pcv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 A ile farby wchodzi na kabinę scanii topline oczywiście malowanie aerografem. Jeden pojemniczek 14ml wystarczy czy trzeba więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 24 Stycznia 2009 Share Napisano 24 Stycznia 2009 Mniej Mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 25 Stycznia 2009 Share Napisano 25 Stycznia 2009 wiec ja jako pierwszy zapytam na jaki kolor mogę pomalować skrzynię w dafie 95??nr farbki najlepiej pactra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi