scania92 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Siemka chcial bym zrobic jakąś scanie seri 4 lub R-kę w jakimś nietrudnym malowaniu macie jakies pomysly??????? Cytuj
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 eRke w łatwy sposób urozmaicić można prostym malowaniem na wzór tego : Po prostu ''buda'' na inny kolor grill na inny ,albo dół (zderzak) inny kabina inny itp . Na pewno coś wykombinujesz .Co do ''czwórki'' można też tak samo zrobić Pozdrawiam. Cytuj
Gość Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze? Cytuj
scania92 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze? i jaki papier do tego jest potrzebny Cytuj
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Papier do kalkomanii Np. taki : KLIK Ale wbrew pozorom nie jest to takie proste jak się wydaje ... Pozdrawiam. Cytuj
krzysiek788 Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 A możesz przybliżyć coś bardziej, dlaczego to nie jest takie łatwe? Cytuj
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Dla mnie jest to trudne,z tego względu że nie znam się dobrze na grafice komputerowej , a żeby coś na model zrobić trzeba mieć projekt itd. Sam się w to nie bawiłem więc laik jestem . Truckman coś więcej powie bo się na tym zna ,a tak a propos ... Przeczytaj jego opis,wykonania takiego czegoś Pozdrawiam. Cytuj
TomaszDudek Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 .:MagnuM:.scania92 Potrzebny jest specjalny papier do kalkomanii inny do drukarek atramentowych a inny do laserowych około 20 zł za akrkusz Cytuj
ITALERITRUCK Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 Ale są terz papiery do drukarek laserowych a po pokryciu chyba lkaierem bezbarwnym matowym nadają się do atramentówek Cytuj
Gość Napisano 2 Kwietnia 2009 Napisano 2 Kwietnia 2009 No wiem że potrzebny jest specjalny papier, ale czy mając to co wymieniłem wcześniej i mając projekt wystarczy to aby coś "stworzyć"? Cytuj
truckman Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 .:MagnuM:. w dziale "Jak pokazać, jak zrobić" aż roi się o tamatach o kalek, nawet nie trzeba dawać opcji szukaj. (LENISTWO) To o co pytasz masz tu viewtopic.php?t=11920 Cytuj
Maniakscań Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 Potrzebuje wymiary Scani T trzy osiowej w konfiguracji 6x4... Dobrze by było jakby to były wymiary modelu 1:24, ale jak będą Scani T w 1:1 no to też dobrze, podzielę przez 24 i mam.... Cytuj
milmak Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Potrzebuję zdjęcia i wymiary chłodnicy w Dafie xf 105 Cytuj
TomaszDudek Napisano 4 Kwietnia 2009 Napisano 4 Kwietnia 2009 Maniakscań Ta jak być tak jeszcze powiedział która seria to bym ci pomógł . http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_2-series/scania_t142e_6x4/ http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_4-series/t_cb_6x4nz/ Oj gdyby wszystko było takie proste to świat byłby piękny . Cytuj
Maniakscań Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 No to ma być R/T, Torpedo na kabinie od R-ki... Dzięki za te dwa linki Cytuj
scania92 Napisano 5 Kwietnia 2009 Napisano 5 Kwietnia 2009 a powiedzcie mi jeszcze panowie jak uzyskac dobry efekt malowania na modelu tzn chodzi mi o to by się blyszczal jak by byl polozony prawdziwy lakier Cytuj
asc_driver Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 zrobiłem ostatnio taką skrzynkę do scanii wszystko fajnie z liniami podziału ale z klamkami już nie bardzo i tu właśnie moje pytanie czy ktoś ma jakiś dobry sposób na klamki?? Cytuj
ITALERITRUCK Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Wpadłem na pomysł żeby sobie zrobić felgi ala KFS znalazłem na biurku motającie się śrubki takie jak z KFS'u na kołach i odlałem sobie kilka z żywicy, i oto efekt. I jak wam się to podoba może być lewe są moje a prawe italeri Cytuj
Bodzio Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Zrób lepsze fotki to po oceniamy Pozdrawiam. Cytuj
tornado Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 I jak wam się to podoba może być Trochę za długie śruby, a tak to ok. Cytuj
ITALERITRUCK Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 No śruby są chyba takie jak z kfs'u Cytuj
Gość Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie jak najlepiej jest włożyć wnętrze kabiny do Renault Magnum (Italeri) bo jak wcześniej składałem to robiłem wszystko tak jak w instrukcji. Pozdrawiam Dominik. Cytuj
miqs Napisano 9 Kwietnia 2009 Napisano 9 Kwietnia 2009 Jak kto woli, ja wsadzam od dołu, a następnie wklejam tylną ścianę. Cytuj
Gość Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery. Pozdrowienia. Cytuj
paffko Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery.Pozdrowienia. A do Kuchmodel próbowałeś z tym uderzyć?? Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi