scania92 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Siemka chcial bym zrobic jakąś scanie seri 4 lub R-kę w jakimś nietrudnym malowaniu macie jakies pomysly??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 eRke w łatwy sposób urozmaicić można prostym malowaniem na wzór tego : Po prostu ''buda'' na inny kolor grill na inny ,albo dół (zderzak) inny kabina inny itp . Na pewno coś wykombinujesz .Co do ''czwórki'' można też tak samo zrobić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scania92 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze? i jaki papier do tego jest potrzebny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Papier do kalkomanii Np. taki : KLIK Ale wbrew pozorom nie jest to takie proste jak się wydaje ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 A możesz przybliżyć coś bardziej, dlaczego to nie jest takie łatwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Dla mnie jest to trudne,z tego względu że nie znam się dobrze na grafice komputerowej , a żeby coś na model zrobić trzeba mieć projekt itd. Sam się w to nie bawiłem więc laik jestem . Truckman coś więcej powie bo się na tym zna ,a tak a propos ... Przeczytaj jego opis,wykonania takiego czegoś Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 .:MagnuM:.scania92 Potrzebny jest specjalny papier do kalkomanii inny do drukarek atramentowych a inny do laserowych około 20 zł za akrkusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Ale są terz papiery do drukarek laserowych a po pokryciu chyba lkaierem bezbarwnym matowym nadają się do atramentówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 No wiem że potrzebny jest specjalny papier, ale czy mając to co wymieniłem wcześniej i mając projekt wystarczy to aby coś "stworzyć"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 .:MagnuM:. w dziale "Jak pokazać, jak zrobić" aż roi się o tamatach o kalek, nawet nie trzeba dawać opcji szukaj. (LENISTWO) To o co pytasz masz tu viewtopic.php?t=11920 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Potrzebuje wymiary Scani T trzy osiowej w konfiguracji 6x4... Dobrze by było jakby to były wymiary modelu 1:24, ale jak będą Scani T w 1:1 no to też dobrze, podzielę przez 24 i mam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Potrzebuję zdjęcia i wymiary chłodnicy w Dafie xf 105 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Maniakscań Ta jak być tak jeszcze powiedział która seria to bym ci pomógł . http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_2-series/scania_t142e_6x4/ http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_4-series/t_cb_6x4nz/ Oj gdyby wszystko było takie proste to świat byłby piękny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maniakscań Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 No to ma być R/T, Torpedo na kabinie od R-ki... Dzięki za te dwa linki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scania92 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 a powiedzcie mi jeszcze panowie jak uzyskac dobry efekt malowania na modelu tzn chodzi mi o to by się blyszczal jak by byl polozony prawdziwy lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 zrobiłem ostatnio taką skrzynkę do scanii wszystko fajnie z liniami podziału ale z klamkami już nie bardzo i tu właśnie moje pytanie czy ktoś ma jakiś dobry sposób na klamki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Wpadłem na pomysł żeby sobie zrobić felgi ala KFS znalazłem na biurku motającie się śrubki takie jak z KFS'u na kołach i odlałem sobie kilka z żywicy, i oto efekt. I jak wam się to podoba może być lewe są moje a prawe italeri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Zrób lepsze fotki to po oceniamy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 I jak wam się to podoba może być Trochę za długie śruby, a tak to ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 No śruby są chyba takie jak z kfs'u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam. Mam pytanie jak najlepiej jest włożyć wnętrze kabiny do Renault Magnum (Italeri) bo jak wcześniej składałem to robiłem wszystko tak jak w instrukcji. Pozdrawiam Dominik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Jak kto woli, ja wsadzam od dołu, a następnie wklejam tylną ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery.Pozdrowienia. A do Kuchmodel próbowałeś z tym uderzyć?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi