Skocz do zawartości

Pytania i odpowiedzi pomocne w budowie modeli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka chcial bym zrobic jakąś scanie seri 4 lub R-kę w jakimś nietrudnym malowaniu macie jakies pomysly???????

Napisano

eRke w łatwy sposób urozmaicić można prostym malowaniem na wzór tego :

Scania-R420.jpg

Po prostu ''buda'' na inny kolor grill na inny ,albo dół (zderzak) inny kabina inny itp . Na pewno coś wykombinujesz .Co do ''czwórki'' można też tak samo zrobić

Pozdrawiam.

Napisano

Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze?

Napisano
Witam. Mam pytanie czy do zrobienia własnych kalek wystarczy tylko papier, drukarka laserowa i płyn np. Humbrola czy jest potrzebne coś jeszcze?
i jaki papier do tego jest potrzebny
Napisano

Papier do kalkomanii

Np. taki :

KLIK

Ale wbrew pozorom nie jest to takie proste jak się wydaje ...

Pozdrawiam.

Napisano

A możesz przybliżyć coś bardziej, dlaczego to nie jest takie łatwe?

Napisano

Dla mnie jest to trudne,z tego względu że nie znam się dobrze na grafice komputerowej , a żeby coś na model zrobić trzeba mieć projekt itd. Sam się w to nie bawiłem więc laik jestem . Truckman coś więcej powie bo się na tym zna ,a tak a propos ... Przeczytaj jego opis,wykonania takiego czegoś

Pozdrawiam.

Napisano

No wiem że potrzebny jest specjalny papier, ale czy mając to co wymieniłem wcześniej i mając projekt wystarczy to aby coś "stworzyć"?

Napisano

Potrzebuje wymiary Scani T trzy osiowej w konfiguracji 6x4...

Dobrze by było jakby to były wymiary modelu 1:24, ale jak będą Scani T w 1:1 no to też dobrze, podzielę przez 24 i mam....

Napisano

Maniakscań Ta jak być tak jeszcze powiedział która seria to bym ci pomógł .

http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_2-series/scania_t142e_6x4/

http://public.fotki.com/modeltrucks25thscale/truck_drawings/scania/scania_4-series/t_cb_6x4nz/

Oj gdyby wszystko było takie proste to świat byłby piękny .

Napisano

a powiedzcie mi jeszcze panowie jak uzyskac dobry efekt malowania na modelu tzn chodzi mi o to by się blyszczal jak by byl polozony prawdziwy lakier

Napisano

zrobiłem ostatnio taką skrzynkę do scanii wszystko fajnie z liniami podziału ale z klamkami już nie bardzo i tu właśnie moje pytanie czy ktoś ma jakiś dobry sposób na klamki??

dsc01226j.th.jpg

Napisano

Wpadłem na pomysł żeby sobie zrobić felgi ala KFS znalazłem na biurku motającie się śrubki takie jak z KFS'u na kołach i odlałem sobie kilka z żywicy, i oto efekt. I jak wam się to podoba może być

volvof12naczepalowboy02.jpg

lewe są moje a prawe italeri

Napisano

Zrób lepsze fotki to po oceniamy

Pozdrawiam.

Napisano
I jak wam się to podoba może być

Trochę za długie śruby, a tak to ok.

Napisano

Witam.

Mam pytanie jak najlepiej jest włożyć wnętrze kabiny do Renault Magnum (Italeri) bo jak wcześniej składałem to robiłem wszystko tak jak w instrukcji.

Pozdrawiam Dominik.

Napisano

Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery.

Pozdrowienia.

Napisano
Czy ktoś zna firmę, która może wykonać kalkomanię według dostarczonego projektu? Chodzi konkretnie o duże białe litery.

Pozdrowienia.

A do Kuchmodel próbowałeś z tym uderzyć??

Pozdrawiam