elefantes Napisano 29 Stycznia 2007 Share Napisano 29 Stycznia 2007 Widzę, że zdecydowałeś się na tą kalkę Ładnie, ładnie... a to odkształcenie daszka to nieciekawa sprawa, ale na pewno dasz sobie radę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 2 Lutego 2007 Autor Share Napisano 2 Lutego 2007 Jak widać na załącznikach prawie koniec, jeszcze szyby, środek i lusteka. Pociągnąć bezbarwnym akrylem a potem polerka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lutego 2007 Share Napisano 2 Lutego 2007 Coraz fajniej przedstawia się Scania czekam na finisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Lutego 2007 Share Napisano 4 Lutego 2007 CZESC MARCUS DOŁACZYŁEM JAK WIDZISZ NA FORUM OD DZISIAJ BĘDE DAWAŁ TU KOMENTARZE MOJE ORAZ ZDJĘCIA SCANIA DEBEST A CZY BĘDZIESZ Z NIĄ W BYTOMIU NA FESTIWALU POZDROWIONKA Edit... Używaj do pisania postów normalnej wielkości liter, Pisanie wielka literą jest traktowane jako wrzask, krzyk, lub podniesiony głos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 22 Lutego 2007 Autor Share Napisano 22 Lutego 2007 Witam Po paru miesiącach prac, kliku tygodniach zniechęcenia do modelu powstała w końcu wersja ostateczna. Czas na recenzje podaje dzisiaj tylko trzy zdjęcia, w przyszłym tygodniu pokażę więcej i lepiej zrobionych. Wszelkie uwagi mile widziane. a tu z przymiarką do naczepy p.s. czas myśleć nad nowym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 No i fajnie, Miruś to zrobiłeś oby tak dalej, niewiem tylko, czy te kwiaty z flory pasują na tej naczepie !!!!! Pozdrowionka Wojtek Tuliński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Super. Bardzo mi się podoba ten matowy/półmatowy kolor. Ładnie pasuje do tej Scani. A naczepka też bardzo fajnie się komponuje. Czarne ściany paki i srebrne obwódki Jak dla mnie bajerka jest... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Scania dosyć fajna. A nie myślałeś o tym aby położyć bezbarwny na Scanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 A nie myślałeś o tym aby położyć bezbarwny na Scanie W sumie to szesnastak może i masz racje że na tej Scanii Marcus mógłby dać bezbarwny werniks ale teraz wygląda bardziej gangstersko Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Fajna Scania szkoda że nie zrobiłeś jej na wysoki połysk, efekt pewnie byłby jeszcze lepszy. Zapodaj fotki całego zestawu, abyśmy mogli ujrzeć zestaw w całej krasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 22 Lutego 2007 Share Napisano 22 Lutego 2007 Oo, kilka tygodni zniechęcenia do modelu??? To nie brzmi za ciekawie. Miejmy nadzieję, że masz już to za sobą... Fotki robione z lampą więc na razie się nie wypowiem. Ale proszę o fotkę całego zestawu z naczepą Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 22 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2007 Witam. Nie wiem co powiedzieć, po ostatnich podróżach na wystawy mój model przeszedł małą krakse. Może macie doświadczenie co trzeba by teraz zrobić z taką poszarpaną kalką. Z przyjęmnościa wysłucham każdej rady. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Hmm mi raczej trudno się wypowiedzieć na ten temat bo nigdy nie spotkałem się z czymś takim, ale myślę, że ja bym przykleił tą owiewkę z tyłu kabiny i spróbował jakoś jak najdokjładniej użłożyć te rozszarpane końcówki kalek na mokro jeśli będzie to jakoś wyglądało to wystarczyło by pomalować po ciągłej lini tym specyfikiem : http://www.modelcentrum.sote.pl/go/_info/?id=11165 , a jeśli będą zbyt duże luki to pozostają chyba tylko domalówki. Tak sądze jak już wyżej pisałem JA bym tak zrobił innego sposobu nie znam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 usuń te kalki i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Nic nowego nie wniosę do tematu, zrób tak jak napisał Serek. Ps. Niestety modele w transporcie dość często odnoszą szkody, ja też miałem je w drodze powrotnej z Żywca Nawet Mazda się połamała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 uuuuuuuuu nieźle kenio ucierpial i vovlo bedziesz je naprawial czy na częsci ci poslużą?. Y a ztym samochodem cos ty zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Hehe kurczaki jak ten kenworth sie rozfasolił szkoda taki był ładny amerakański , a co do betoniarki to napawiaj naprawiaj według mnie to jeden z nalepszych modeli trucków jakie widziałem( relacje z 10 razy oglądałem ) , jednym słowek twoja betoniarka wymiata . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Kurcze szkoda tych modeli Tornado, a w ciebie ktoś wjechał czy co?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 Tornado, a w ciebie ktoś wjechał czy co?? Na dość ostrym łuku dwupasmówki wyprzedzałem (około 50 km/h) inną osobwkę, ale ta nagle zjechała na mój pas i szła prosto na mnie. Aby uniknąć zderzenia z nią odbiłem w lewo i uciekałem na wysepkę, niestety odbiło mnie od krawężnika (w tym czasie siąpiło i jezdnia była mokra) następnie zrobiłem spiralę i przykleiłem się do słupa przy prawym pasie, tamten kierowca uciekł z miejsca zadarzenia. Na szczęście oprócz rzeczy martwych nikomu nic się nie stało Ps. Mdele postaram się odrestaurować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 23 Czerwca 2007 Share Napisano 23 Czerwca 2007 Oj oj oj, szkoda takich wspaniałych modeli.... ale dobrze, że nic się nikomu nie stało... Natomiast Marcus jakby ci się udało usunąć tą starą kalkę to ja mam takie kalki nóweczki w domciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Września 2007 Share Napisano 30 Września 2007 Marcus możesz pokazać jak wyszedł cały skład?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi