Wojtek Tul Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 spox ładne auteczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 No krystian ładna Scania xD Ja też mam troche modeli ale nie pokazuje bo aż strach xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 No ja mam też dwa modele Siku jak by nie było 1:87. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 A ja mam 11 modeli Herpy... To załóż temat a nie pisz u kogos.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam, Iż ogólnie mi się wczoraj i dzisiaj nudziło, a miałem na zbyciu jedną, starą, "rozgraconą" "Fke" postanowiłem, że zrobię z niej grata po wypadku.Może kiedyś się przyda do jakieś dioramy czy coś takiego. Czas na fotki (Od razu mówię, że to taki poważniejszy wypadek trochę się "spaliła") I mała "wariacja" : Pozdr. eKrystian PS : Ahh te nudy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ogólnie nie przepadam za powypadkowymi modelami, ale ten jest dość przyjemny dla oka zwłaszcza z tą naczepą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Sam pomysł bardzo fajny jednak popracował bym jeszcze nad kolorkami ( opalana blacha i farba ma bardzo dużo ocieni czerni na sobie), fajnie było by też ten zderzak trochę połamać, bo niestety z daleka widać że zapalniczką przypalany - nie musi być cały połamany wystarczą jedno- dwa miejsca gdzie będzie widać ostre kanty ( mam nadzieję ze wiesz o co mi chodzi ) A poza tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Wiem,wiem tylko wiesz nie chciałem za dużo rozwalać bądź przypalać ponieważ co za dużo to nie zdrowo, nie będzie to "rozwalony model" tylko kawałek przypalonego i rozwalonego plastiku. Hmm, ale z tym zderzakiem trochę popracuje. Jeszcze jakieś sugestie dotyczące modelu ? Wszystkie propozycje którymi można ulepszyć go mile widziane. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 No F`ka ładnie wygląda Ale ja bym poprawił zderzak Tylko Scani Trio nie ruszaj xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Skoro tak to ok. Co do ulepszeń - pigmenty Spalona blach bardzo szybko rdzewieje... Możesz kupić gotowe suche pigmenty ( MIG, CMK, Agama, Talens) albo przejść się do sklepu dla plastyków i kupić pojedyncze suche pastele, ( czarną, szarawą, jakieś dwa rdzawe odcienie ), ścierasz je i jedziesz Taki zabieg na pewno bardzo urealni model Aha nie podoba mi się to coś nad szybą, jeśli to była owiewka/osłonka przeciwsłoneczna to chyba szybko by się cała zjarała i odpadła No i jakaś winietka obowiązkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Ooo widzę , że zrobiłeś kapcia i wycieki tak jak ci doradzałem Tak jak napisali koledzy - użyj pigmentów, można by też zrobić ślady po gaszeniu gaśnicą proszkową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jurras Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Kapeć w kole rewelacja , jeszcze tylko trochę mąki w komorze silnika i przed autem, , przewrócona gaśnica i dioramka gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Konkretnie ''sfajczona'' eFka Zasięgnij porady u naszego mistrza w dziedzinie robienia wraków ,czyli Pana Piotra Na pewno by coś konkretnego doradził . P.S. Teraz tylko kupić jakiegoś strażaka,radiowóz,karetkę,parę autek i ciężarówek ,zrobić kawałek drogi i pobocze i zapewne powstała by ciekawa dioramka Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Dziękuje wszystkim za miłe komentarze Messer dzięki za porady, pomyśle nad tym. Tak to co Ci się nie podoba to osłona przeciw słoneczna, myślę, że tragicznie to tak nie wygląda, chociaż muszę przyznać, że za bardzo mi się podpaliła niestety. tornado zgadza się zrobiłem tak jak radziłeś, przede wszystkim zapomniałem Ci podziękować przy wstawianiu fotek za pomysły i propozycje.Też myślałem o tym, że niby gaszony, tylko jak kiedyś powstanie diorama to go umieszczę pewnie na parkingu, że niby już tu długo stoi. Bodzio zgadza się od Piotra dużo można zaczerpnąć miedzy innymi z jego niesamowitego Volva. Pozdr. eKrystian PS : Co myślicie o jakimś ładunku na naczepie czy coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 eKrystian to jest świetny pomysł, można się pobawić jeszcze z samym ładunkiem typu kartony i porozrzucać je troszkę na naczepie - ale to tylko moje takie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 2 Lutego 2009 Autor Share Napisano 2 Lutego 2009 Dobry pomysł dałeś. Tylko jeżeli bawić się kartonami itp to trzeba by na naczepę dać jakaś zabudowę mówię o np. naczepie burtowej. Bo ta nadaje się chyba tylko na jakieś listewki,deseczki itp. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 A jak nie burtówka to może jakaś wywrotka ? Przewrócić ją ,piasek (bądź inny sypki ładunek) wysypał by się na drodze i też by to może jakoś wyglądało Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Tak Bodzio, tylko co idzie za wywrotką tak jak napisałeś wywrócenie, to wtedy i ciągnik, chyba, że gdzieś się rozczepiła czy coś takiego. Myślałem może jeszcze o cysternie a na dioramie jakiś wyciek czy coś podobnego. Sam już nie wiem. Oczywiście jak coś zrobię to zaprezentuje. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Witam , od razu przepraszam, że post pod postem, ale trzeba heh, więc nie dawno wpadł do mojej "mini" kolekcji nowy nabytek, a mianowicie : 2. Volvo FH GL XL "Blue Water" (ID.153850) - Herpa Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Fajny zestaw Nawet podoba mi się malowanie . Jedynie co można zarzucić modelikowi to w naczepie zderzak Żywcem przydało by się tam pomalować lampy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Piękne Volvo . Zderzakowi faktycznie przydałby się lifting . Czekam na dalsze aktualizacje . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Przepiękny model tylko ten zderzak no ale podejrzewa, że dasz sobie z tym radę P.S To dla tego w opisach miałeś o volvo blue water Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Brzydki ma to volvo gril ale ogólnie fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Brzydki ma to volvo gril ale ogólnie fajny Rozumiem, każdy ma swoje gusta, ale Tobie się nie podoba jego kolor czy jego kształt itp ? Może dziwne, ale po prostu chciałbym wiedzieć heh. Oczywiście Mechanik trzeba pamiętać że to nie jest 1:24 tylko 1:87 i tak szczegóły są dobrze odwzorowane. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 No brat kupiony za moją pomocą xD Ty tam lepiej pokazuj Maxaaa!! xD A Volviaczek poprostu cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi