sokol Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Miał być 11 BCzP ze Słupska, ale z przyczyn obiektywnych wyszło malowanie pudełkowe. Model też jest wykonany prosto z pudła, dodany został tylko znak priorytetu drogowego, antena, a gumisie zamienione na gąsienice żywiczne Armo. Model jeszcze dostanie trochę kurzu, ale po dzisiejszym lakierowaniu nie mogłem sobie odmówić zrobienia paru zdjęć Relacja jest tu: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=3213 Na początek dwie "archiwalne" fotografie: Desant w trudnych warunkach, "peciak" w opałach: Ten sam, już na plaży: A teraz już sam model: PT-76B, wersja polska, Trumpeter 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 A ten kolor nie jest zbyt brązowy Poza tym ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Sokole moja opinie już znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 A ten kolor nie jest zbyt brązowy Poza tym ekstra Kolorami polskiego sprzętu to jest tak, że w zasadzie każdy wyglądał inaczej. Na pewno nie jest to kolor podany przez producenta, bardziej starałem się oddać kolory PT-76 jakie pamiętam z ostatniego okresu ich stacjonowania w Słupsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Cóś pieknego A co to za biało czerwone znaczki z przodu na obu burtach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Rzuca się w oczy chyba zbyt szeroki rozstaw "siłowników" pod DSzk... Producent to spaprał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Grzes jest to znak "Załogi Służby Socjalistycznej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Rzuca się w oczy chyba zbyt szeroki rozstaw "siłowników" pod DSzk... Producent to spaprał... A tu masz chyba sporo racji W następnych peciakach to poprawię (bo mam co najmniej jeszcze trzy w planach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Grzes jest to znak "Załogi Służby Socjalistycznej" Dzięki, tak własnie coś świtało w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 A mi się podoba tu i ówdzie w zakamarkach pozostawiony piach, mam racje, że tam jest? XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Mi się podoba. Fajnie wygląda ten syfek w zakamarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Mi też się podoba i najważniejsze, że nasz polski. Jak się go sklejało, bo takiego samego w pudełku i w przyszłości mam zamiar go poczynić. Żeby ktoś się zlitował i wypuścił SKOTA w plastiku to by było super. Jeździłem tym cudem techniki w Kołobrzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Model sklejony bardzo dokładnie lecz efekt psuje moim zdaniem kolor malowania. Przenigdy w swojej karierze nie spotkałem się z takim odcieniem nawet jeśli wóz stał zapuszczony z odbarwieniami przez wiele lat. Siłowniki wkm-u nienaturalnie rozstawione. Sam model jednak robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 No to tak: 1) Piasek został zrobiony z pigmentów rozprowadzonych przy pomocy takiego płynu co się "Smirno...." nazywa - nie miałem pod ręką innego rozpuszczalnika ;) 2) Siłowniki do km zrobione wg producenta - mój błąd, że zaufałem i zrobiłem "spudła" - w następnych PT-76 poprawię 3) Co do koloru tłumaczyłem się wcześniej 4) Model generalnie fajnie się skleja - dużo szpachli nie trzeba używać. Części pasują do siebie bez problemów. No jak widać są pewne wady modelu (vide nieszczęsne siłowniki). W modelu są gumowe gąsienice, ja zamieniłem w swoim na żywiczne Armo (mocno na nie też kląłem przy montażu ale chyba wyglądają lepiej niż gumisie). Z rzeczy dodanych należy jeszcze wspomnieć o brezencie na jarzmie - w modelu nie jest on odwzorowany - u siebie zastosowałem tradycyjnie chusteczkę 5) Za uwagi dziękuje - przydadzą się przy kolejnych PT-76, w planie jest jeszcze "słupski", z inwazji na Czechosłowację i izraelski z M-60 na wieży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Ładny! Współczesny! Polski i jednocześnie "ruski". Same plusy. O co by się przyczepić czego nie wypatrzyli inni ? Chmmm... o mam !! Te duże białe cyfry na wieży, chociaż niektóre z nich leciuchno zarysować. Tak tyci tyci trącić pędzelkiem "00" kilka drobnych zadrapań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 A podziekować za uwagę Pawle To jeszcze mogę i na tym modelu zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yar75 Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Powiedz sokol z jakiego okresu jest to malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Po wygladzie pewnie lata 80'te, mam racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Bardzo fajnie zrobiony warsztatowo modelik. Ciekawe wrażenie robi ten plażowy piasek tu i ówdzie i w ogóle wszystko by było ekstra, żeby nie ten kolor Chociaż mam wrażenie, że na warsztacie to wyglądało jakoś inaczej, lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Tak, to są mniej więcej lata osiemdziesiąte, a w zasadzie pewnie ich początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi