temir 2 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam! Nareszcie KOOONIEEEC \ Tutaj można obie pooglądać moje zmagania : viewtopic.php?t=12059 A tu produkt finalny: Plusy dodatnie i plusy ujemne modelu starałem się przedstawiać na bieżąco w wątku warsztatowym, na koniec wspomnę jedynie że największym rzucającym się w oczy babolem jest grubość ścianek przedziału bojowego . Babol tym dotkliwszy że bardzo trudny do usunięcia - należałoby poprostu wykonać ten element od podstaw, najlepiej z blaszki - może znajdą się jacyś zapaleńcy , ja przyznaję przed takim wyzwaniem wymiękłem Zapraszam do komentowania i życzę miłego oglądania Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 No model bardzo fajny. Cały czas podpatrywałem postęp prac w warsztacie i jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 moją opinię znasz z wątku warsztatowego. podziwiam i pozdrawiam, gratuluję tempa prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Bardzo ładny. Podoba mi się weathering modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam! podziwiam i pozdrawiam, Z wzajemnością gratuluję tempa prac. Eeee z tym to lekka przesada . Połowę modelu miałem rozpapraną od bóg wie kiedy. Teraz też mam zamiar powykańczać różne takie "ogony". Normalnie tj. całkiem nowych modeli to mogę zrobić może najwyżej pięć na rok . Tu na forum co poniektórzy to dopiero mają tempo - chyba podjęli wyzwanie Pstrowskiego czy jakieś inne zobowiązania produkcyjne . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Marder jak się patrzy! Bardzo podobają mi się obtarcia i ryski w Twoim wykonaniu, zwłaszcza na antenie. Ze zdjęć niestety nie mogę obejrzeć dobrze podwozia - te delikatne akcenty brązów niestety wychodzą zlewają się w jedno, ale jestem pewien że w rzeczywistości wyglądają o wiele ładniej. Fajnie Ci wyszły zwisy na gąsienicach - ciekaw jestem jak je wyginałeś. Udało Ci się też "optycznie powyciągać" te, dość małe, nity. Ładnie to wychodzi. Jeszcze wrócę do tych zdjęć, bo jest do czego. Gratulacje, bardzo ładnie zrobiony wozik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam! ciekaw jestem jak je wyginałeś. Tymi ręcami i tymi palcyma (jak mawia jeden z naszych skarbów narodowych ) - dosłownie , udaje się bez problemów, plastik UMa jest podatny na argumenty siłowe Ze zdjęć niestety nie mogę obejrzeć dobrze podwozia No cóż, zdjęcia nie są moją mocną stroną . Do błocenia dołu użyłem brązów niezbyt mocno kontrastjących ze sobą i na fotkach sprawiają wrażenie jednolitych . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Kiedyś próbowałem wyginać te gąski na ciepło, nad opalarką. myślałem że jak sie je zagrzeje, to same pod swoim ciężarem ładnie osiądą Hihi, plastik oczywiście zaczął się topić nierówno, stapiać no ale czegoś się nauczyłem A zdjęcia - aby było widać ładnie błoto, góra by wyszła "prześwietlona", inna sprawa że i monitory nie oddają dobrze barw, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Przyglądałem się na warsztacie. Piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam! Kiedyś próbowałem wyginać te gąski na ciepło, nad opalarką Jeśli już to lepiej poczciwą suszarką do włosów. Nawiew gorącego powietrza można lepiej kontrolować, a i temperatura niższa. zdjęcia - aby było widać ładnie błoto, góra by wyszła "prześwietlona", "Doświetlam" lusterkiem zacienione partie modelu tj. np. wnętrze przedziału bojowego lub dół kadłuba, potem podbijam fotki fotoszopą. inna sprawa że i monitory nie oddają dobrze barw, itp. Niestety... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 S U P E R !!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Ja już pisałem w wątku warsztatowym modelik SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 uwielbiam oglądać te maleństwaw twoim wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi