Skocz do zawartości

II cz. "Co by bylo gdyby..." Pociak Po-2 i Felixto

RH

Rekomendowane odpowiedzi

Spitfire Mk I Tamiya 1:48

P9080192.jpg

P9080191.jpg

Po-2 z Gawia 1:48

P9110054.jpg

P9110055.jpg

P9110056.jpg

P9110057.jpg

P9110058.jpg

P9110059.jpg

P9110060.jpg

P9110061.jpg

Felixtowe Roden 1:72

P5030022.jpg

P5030023.jpg

P5030024.jpg

P5030025.jpg

P5030026.jpg

P5030027.jpg

P5030028.jpg

P5030029.jpg

Znalazlem jeszcze jeden samolocik w archiwach z seri coby...

Hasegawa 1:48 Hurricane Mk I

PA080234.jpg

PA080235.jpg

PA080236.jpg

PA080237.jpg

PA080232.jpg

Edytowane przez Gość

Piękny Kukuruźnik... mam takiego w kolejce... na samym końcu - bo się chyba w życiu nie nauczę tak sznurować...

Myśle że nie jest to trudne ,raczej bardzo żmudne i zbierające dużo czasu

Spitfire nie powinien mieć standardowego śmigła? Znaczy sie czarne z żółtymi końcówkami.

Dość czysty jest ale to jest pewnie jeden z tych 12 co do nas na statku anglicy wysłali i jakby go wypakowali i przemalowali to tak by wyglądał zaraz po malowaniu?

Bardzo fajny pomysł.

Spitfire nie powinien mieć standardowego śmigła? Znaczy sie czarne z żółtymi końcówkami.

Dość czysty jest ale to jest pewnie jeden z tych 12 co do nas na statku anglicy wysłali i jakby go wypakowali i przemalowali to tak by wyglądał zaraz po malowaniu?

Bardzo fajny pomysł.

Jak fantazja to fantazja ,śmigla jak w łosiu tylko pomalowane od tylu czarną farbą

Jego ekscelencja biskup jest szczerze wzruszony. Nie przeszkadza mu nawet brak śladów eksploatacji. Pięknie zrobiony Felixtowe!!!!! A to nie jest łatwy model!!! Super spit, piękny garbusek.śliczniutki kukuryżnik :-))) Przepiękna kolekcja!!!!

Jego ekscelencja biskup jest szczerze wzruszony. Nie przeszkadza mu nawet brak śladów eksploatacji. Pięknie zrobiony Felixtowe!!!!! A to nie jest łatwy model!!! Super spit, piękny garbusek.śliczniutki kukuryżnik :-))) Przepiękna kolekcja!!!!

Milo mi to słyszeć

Ten Spit...no po prostu spadłem pod biurko i stamtąd wrzeszczę:CUDO!!! Aż się łezka w oku kręci na samą myśl o Spicie w takim malowaniu...A PO-2 to też miazga

• 1 year later...

Spit i Hurryś wyglądają cudnie

po prostu nie mam w domu co robic

hmmmm rozbierz się i popilnuj ubrania?

po prostu nie mam w domu co robic

Model jakiś sklej

robie nnawet dwa, codziennie staram sie cos przy nich dlubac, ale powoli koncza mi sie farby, w trzech sklepach modelarskich czy raczej zabawkowych nie ma odpowiednich farb ani humbrol, ani modelmaster, ani nawet pactry. a co do roweru to nie mam

coś dla tych, którzy mówią, że nic nie robię, tylko odkopuję posty - śmigłowiec westland lynx od zts plastyk, który będzie stał rozbity na dioramce

przepraszam za jakość zdjęcia, ponieważ nie ogarniam aparatu

Edytowane przez Gość

jest takie stare niekoniecznie chińskie przysłowie : mądrzy ludzie się nie nudzą...

poczytaj książkę, może coś o historii tego co tam dłubiesz, a jak już musisz psuć oczy przed monitorem w wakacje to są jeszcze przecież inne fora - teraz tam pogrzeb i poodświeżaj im wątki sprzed kilku lat...

pozdrawiam!

śmigłowiec westland lynx od zts plastyk, który będzie stał rozbity na dioramce

No to masz rzeczywiście dużo roboty Doprowadzenie tego modelu do stanu używalności nie jest wcale proste. Ja Cię dobrze rozumiem trzeba, się trochę odprężyć po pracy nad tym modelem, u mnie od roku w kącie leży, ale obiecałem sobie że z tego model zrobię Może wstawisz warsztat?

Jak nie macie co robic i sie nudzicie to może pojedzcie do Warszawy pod Pałac prezydencki powalczyc trochę z gangiem nawiedzonych emerytow z organizacji Rydzyka nacpanych kadzidłem

(mile widziane bejsbole ,łancuchy pily łańcuchowe i noże)

Jak nie macie co robic i sie nudzicie to może pojedzcie do Warszawy pod Pałac prezydencki powalczyc trochę z gangiem nawiedzonych emerytow z organizacji Rydzyka nacpanych kadzidłem

(mile widziane bejsbole ,łancuchy pily łańcuchowe i noże) Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Ej, nie zaczynajmy polityki co?

Serio...

Ciemnogrodowi daleko do polityki ;)

Na głupotę nie ma rady, i nie ma co poruszać tego tematu. Cieszmy się modelami.

Rzadko prawię morały na forum ale czepianie się kogoś kto odkopuje stare tematy jest trochę bezsensu. Giulio po prostu komentuje modele które są w galerii i niema co się dziwić. Ja osobiście gdyby nie On nigdy bym do tego wątku nie trafił, a naprawdę jest co oglądać. Po miesiącu nieobecności mam 10 tysięcy postów do przeczytania i wszystkiego nie ogarnę z racji na brak czasu.

Odnośnie modeli to powiem, że bardzo mi się podobają. Nigdy nie skleiłem modelu "what if" (nie licząc tych jak miałem ze 4 latka ) i strasznie mnie to ciągnie. Jak kiedyś będę miał czas wolny to marzy mi się B-17 w polskim malowaniu . Ale to odległa przyszłość

Pozdrawiam

Piotrek